БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 125

• 63 094
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
bisy_k доста съм нова в шиенето на гоблени, но мисля че си рядък талант! Страхотни неща!   Hands Clap Hands Clap

# 196
Здравейте  Heart Eyes
Аз никога не съм шила гоблени, но се зачетох при вас и се удивих от красотата, която излиза от ръцете ви  Shocked Имам въпрос - такива като мен, още дори неначинаещи  Mr. Green, с какво могат /или не могат/ да започнат  newsm78

# 197
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може да прозвучи еретично, но аз бих огледала какво се предлага и бих започнала с нещо, което ми е по сърце Simple Smile
аз така започнах де Simple Smile "панер с жълти рози", моделът е вилеров, комплектовката казанлъшка, но ми харесаха и ги завърших за три седмици Simple Smile на тях се учих, преди тях съм шила само бод зад игла в часовете по трудово  Laughing

# 198
  • В страната на мечтите
Има ли някакъв трик при шиенето на френски възли? Хич не ми се получават...

# 199
моделът е вилеров, комплектовката казанлъшка
Това нищо не ми говори  Tired

# 200
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Има ли някакъв трик при шиенето на френски възли? Хич не ми се получават...

Има Simple Smile
Скрит текст:
правиш навивките на иглата с връхчето нагоре, след това го обръщаш и забиваш до дупката от която си изкарала конеца.
ако не спазиш първото няма да стане възел Simple Smile
ако не спазиш второто възелчето ще мине през дупката Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=W1Cq24d5-8s

# 201
  • В страната на мечтите
Dobri,  благодаря ти, но аз знам теоретично как се правят, питах за нещо по-специално - по-дебела игла примерно или де да знам... или ми стават прекалено стегнати и безформени, или пък са хлабави и безформени...на клипчето изглежда много лесно, но конецът там е толкова дебел, че няма нищо общо с моите дето се правят с две нишки, пък и са с една навивка по инструкция...Ако опъвам добре конеца, както е на клипчето, навивките ми се стягат прекалено и иглата не може да премине заради голямото ухо, а ако не го опъвам остава като бримка...Май трябва да пробвам с по-тънка игла с мъничко ухо?
Уф  #2gunfire

# 202
Аз като правя фр. възли връщам иглата в същата дупка и не ми минават отдолу. Гледала съм клипчета че вкарват през една нишка, но на мен така ми е лесно... И задължително с тънка игла . Колкото и навивки да трябва да се направят тънката игла минава лесно през тях.

nefertari34, харесай си нещо малко, за да може да го ушиеш по- бързо и да не загубиш интерес още в началото. Пиши от къде си. Може да има някоя от нас, която ти е близо, за да те насочи към магазин и да ти покаже как да шиеш. Може и онлайн да си купиш гоблен и да гледаш клипчета за бода и така да се учиш сама.

Последна редакция: сб, 16 авг 2014, 23:37 от Роси 123

# 203
Ето го моя мъник, снимката можеше да е по-добра, но не ми се чака дневната светлина
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=954309364595777&set= … ype=1&theater

Така съм се зарибила по Вервако, чеее.....Харесах си друг,   имам схемите но нямам ключ, та ако някой има ключа, моля да ми го даде, за което благодаря. Ох, не мога да го намеря в нета, summertime се казва, с една количка с цветя

# 204
  • София
.

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 03:47 от -=Деси=-

# 205
  • София
Привет, момичета! Ние сме на село, имам телефон, но се изнервям да пиша от него, затова само ви чета Simple Smile . И шиенето не ми върви изобщо - цяла седмица майка ми гледа Зари и мислех да понаваксам, но помагах на свекърва ми в градината и със зимнината и реално нямах абсолютно никакво време Sad
Честито бебе на Смърфиетка!!! Да е живо и здраво!!!

# 206
    Здравейте, момичета. И аз шия гоблени ,но бавно и нередовно. Мисля да си поръчам два от Вачеви. Доволни ли сте от комплектовките им? Благодаря за упътването предварително.

# 207
От София съм  Simple Smile Моля, насочете ме   bouquet

# 208
Момичета, Целувката на Климт кой я ши и коя разработка? Една позната иска да я шие и се чуди, искам да й помогна със съвет. Оригинала на на Вилер ли е?

# 209
Venera-81, заповядай ключа на вервако    http://storage4.album.bg/a17/summertime_key_018cb_31551663.jpg  , този е моя но аз съм го шила с гобленов бод. Тогава още не знаех за кръсчетата  http://storage4.album.bg/39b/dsc02938_fde45_31370850.jpg

Общи условия

Активация на акаунт