БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 125

• 63 132
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
На мен сякъш горе червеното цвете ми идва в повече  Thinking , но е въпрос на вкус ако ти си го харесваш  Peace

# 241
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Дид, тези коне завършени ли са  Shocked

..............................

Публикувани са като завършени. Даже имаше картинка и готов гоблен, ама са го изтрили, че резила е голям

Намерих албума с шедьоврите на Вачеви....................
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.855987254417418&type=1

Дид, на работа съм - разби ми трудовият процес сега  Shocked Shocked Shocked

Седнах през уикенда на кафенце да Ви чета и  да пиша, но с моята неоправена кирилица се отказах.  ooooh! А сега вече си забравих мисълта  ooooh! та ще коментирам сама днешните.

Дион, на мен ми харесва - като го видя и знам, че е ръчна изработка и ми става някак си мило. А като видя китайската шир-потреба ми се бърка в джигера #Crazy

Джемма, напредваш!
ИнаТ, на коледна вълна си!
Аетера, ти не поиска ли ключ миналата седмица? Или е за друг?  newsm78
Гуденце, Полина,   bouquet

Аз шия - тази събота и неделя малко повече и доста напреднах. Но чак пък турбо не е иглата.

Апропо - днес на какво попаднах!

Това е категория на Милена стил Печатна Аида http://shop.milenastyle.com/index.php/cPath/153
Дали не е нещо от рода на китайските гоблени, който чака Роси, а някой (извинете, че не помня) с напечатаната схема директно на панамата?

# 242
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile бързам да споделя Simple Smile

благодарение на Бачийска попаднах на това http://shop.milenastyle.com/product_info.php/cPath/123/products_id/2036
преди време някой си търсеше такива за да прави брошки Simple Smile изровихме де що китайски сайтове има, но намерихме, а те чакали в Милената  Crazy

Hug Hug

# 243
Милена, доколкото си спомням имат магазин в Пловдив. Ако някой е видял на живо тези щампи, нека сподели. На Полимат видях щампи в един магазин и съм разочарована - разминават се знаците и панамата.
Моя китайския го чакам все още.

# 244
Simple Smile изровихме де що китайски сайтове има, но намерихме, а те чакали в Милената  Crazy

Hug Hug

Но това същото ли е?

Ако е същото то при МС има ограничен асортимент, докато китайците са се развихрили. Вече е друг въпроса дали са сполучливи нещата на китайците - да не станата като горепоказаните коне.

# 245
Милена, доколкото си спомням имат магазин в Пловдив. Ако някой е видял на живо тези щампи, нека сподели. На Полимат видях щампи в един магазин и съм разочарована - разминават се знаците и панамата.
Моя китайския го чакам все още.

Аз като  bowuu човек, който бързо схваща, но му трябва време за да му се обясни и да разбере,  питам : Това щампа ли е? Защото щампите на МС и принтираната аида са в различни категории. Още повече при щампите http://shop.milenastyle.com/product_info.php/products_id/3460 има обяснение за начина шиене, докато при тези- принтираните няма обяснение http://shop.milenastyle.com/product_info.php/products_id/3463

# 246
  • Пловдив
Обяснявам това за щампите и принтираната панама - гледах ги на живо .

Щампата си това, което всички знаем - мазало на едра панама ..................

Принтираната панама са комплекти като на Орхидеята /не съм виждала китайски, но имам доста на другата фирма/  - 14 каунт аида с печат на нея, но отделно има схема, конци и т.н.  Шие с е кръстче. Предлагат се и без конци............

ba4iiska,  това с трудовия процес ми е познато - цял ден съм във фейса и ми се изтъркаха клавишите от писане, но хората харесват тези 'уникати'. Разбрах от г-жа Вачева, че конете са объркани от жената шила модела и фирмата няма вина........................

Добри, видя ли им размера - 27 мм

Роси, винаги има разминаване, но когато има отделна схема - няма проблем.............

# 247
Наистина ли кръстчето не е основен бод? Доколкото знам много от големите марки си правят дизайните с такъв бод. В днешни дни на никого не препоръчвам да се залавя с Вилерови гоблени, нищо лично, ама сега има доста красиви дизайни.

# 248
Моят мъник вече си има премяна. Взех рамка от магазините по левче, но цветово мисля, че си пасват  Simple Smile

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=955361807823866&set= … ype=1&theater

# 249
Ина,все ги избираш такива,дето и на мен ми харесват! Котките са ми слабост.
На Коте Ваня феичката много ми харесва,както и всички други на тани 211.
Като гледам Инат как се подготвя за Коледа, направо се замислям и аз да се пробвам с някоя картичка.
За сега само една покривчица,която много дълго време чакаше оформление.

Много стилно се е получило

# 250
Инат, колко още ти остават да шиеш от тези коледни мотиви. За сега само ти и аз сме на тази тема.

Не знам, не съм си поставила ограничение. Ще продължавам, докато има схеми, които ми харесват и докато не ми спадне ентусиазмът Simple Smile

# 251
  • Троян
Мили момичета,липсвате ми ,но тук нещата не се променят на добре(говоря за сайта)
Влизам само да изкажа искрените си благодарности към няколко момичета тук ,които не ме забравят и в днешния ден ме зарадваха и изненадаха на днешния ми празник.Вчера Дариная ме изненада лично вкъщи и ми донесе подаръче помощни средства за хобито и слончета които приличали на мен и децата Heart Eyes
Днес получих бележка от пощата и там ме очакваше изненада от Дечко   имам си приказен коледен гоблен (сега точно съм на коледна вълна,започнах един коледен чорап) ,панамка едно много стилно тефтерче,за което предполагам че е изработено от Дечко.... абе страхотни неща.
И докато съм се въртяла в пощата у нас пристигнал загадъчен младеж с букет в ръце  Sunglasses Нашето Делфинче ми пратила куриер ,ама само свеки му се насладила,за мен остана красивия букет Hug
Благодаря ви Момичета Hug  bouquet Heart Eyes

И за всички лека почерпка в края на деня Wink

Скрит текст:

# 252
Албенка, напълно съм изключила... Честит рожден ден! Бъди здрава и много обичана! Наздраве!

Бачийска, това което прочетох в сайта на Милена пише че щампите са на бяла канава 11 каунт, а принтираните са на Аида 14.
А относно изкривяването, до сега видях няколко снимки на китайските и никъде не видях изкривяване а на един гоблен на Полимат имаше два знака от панамата изкривяване (в смисъл че в долния ляв ъгъл щампата започва на нула , а горе в ляво вече е на минус 2, което прави гоблена да изглежда като ромбоид, а не като правоъгъник)

# 253
  • София
И аз на никого не бих препоръчала да започва да се учи с гобленов бод. При наличието на толкова красиви съвременни дизайни с кръстчета и смесена техника просто няма смисъл да се шият праисторическите модели на Вилер.
Момичета, чудни неща показвате!!! Ще се отчета и аз с етапче тези дни.

# 254
Здравейте, момичета! Искам да ви попитам някой има ли представа как се изработва риза с български шевици

Общи условия

Активация на акаунт