Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 26 655
  • 628
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Да, ако детето ми гладува, ще дам! НО ТО НЕ ГЛАДУВА!
Ипрестанете да ми изваждате думи от контекста. Грозно е.
Дотук, от всички, които не са  на моето мнение (което е съвсем нормално, затова сме различни) само Пролетен дъждец заслужи уважението ми. И се надявам да е било искрено. А останалите - надявам се все пак да проумеете рано или късно, че не е въпросът в какво, кога, къде и защо правиш/ не правиш. А в това, да приемата чуждите мнения, решения, възгледи, без да ги нападате.
Аз приключвам дискусията. Какво имах го казах, омръзна ми да се повтарям.

# 241
Повтаряш се, защото няма никаква обратна връзка и само въртиш на едно място като развалена плоча. Съзнателно или несъзнателно избягваш неудобните тези на опонента или ги заобикаляш.
Освен това докато се спори по един въпрос, ти даваш аргументи по някой друг.

Три спорни въпроса се откроиха:

1. за ползата и вредата от вегетарианството;
2. за ограничаване правото на детето да се храни с определени храни;
3. за задължението в детската градина да се съобразяват с капризите на подобни като тебе.

По първата тема една ли на някого въобще му се дискутираше. Темата беше свързана с точка 3.
После изникна и точка 2. Обикновено на аргумент относно точка 3 ти противопоставяш аргумент по точка 1 например.

Ааа, да, щях да пропусна и четвъртата тема - за толерантността. За нея се закачаш, когато аргументите ти свършат, въпреки че на тебе толерантност най-много ти липсва.

# 242
Светулчице ако детето ти в първи клас отиде и си купи дюнер например какбо ще
направиш?
Или в ДГ по погрешка му дадат месо и то в къщи ти каже дай месо?

# 243
  • София
ако детето й по някакъв начин успее да преодолее това, дето майка му му е набила в главицата за животните, жалостта, убийството, и направо казано, му е докарала отвращение към месото, ще е супер за него!

Повтарям се, но наистина като чета тук, че и на други места какво пишатао вярващите във вегетарианството, определено са имали кофти късмет с родители, лелички в градината и пр. Те хубаво работят върху себе си, но копаят в грешната посока.

# 244
  • София
Такаа.
Тук има доста майки с реално доказани проблеми в здравето и храненето на децата си.
Оправяме се както можем.
Но не бием тъпана като някои хора.
Айде чао, че ми писна!

# 245
Andariel детето е малко сега ще е на градина.Не вярвам,че само дели месото.Мисля,
че с удоволствие би изяло супа топчета,пилешка супа ,мусака.В ДГ месото и всички
продукти са сравнително дребни парчета.

# 246

Дотук, от всички, които не са  на моето мнение (което е съвсем нормално, затова сме различни) само Пролетен дъждец заслужи уважението ми.

Е, сега ще има масови самоубийства.

# 247
  • София
точно, помислих си го, но забравих да го напиша. Ако детето не знае, че в чинията му има месо, ще си го хапне. Ако наистина органически не понася месо, ще го усети. Има хора, които по неясни причини просто не понасят определени продукти и са като принцесата с граховото зърно - усещат ги, и никак не можеш да ги излъжеш. В повечето случаи, обаче  си е чиста промивка на мозъка и подходът на Светулчица е класически пример - създаваш отвращение у човека. Сещам се и за примерите с религиозните вярвания - някой може да не яде свинско, но ако знае, че е свинско.

# 248
ако детето й по някакъв начин успее да преодолее това, дето майка му му е набила в главицата за животните, жалостта, убийството, и направо казано, му е докарала отвращение към месото, ще е супер за него!

Повтарям се, но наистина като чета тук, че и на други места какво пишатао вярващите във вегетарианството, определено са имали кофти късмет с родители, лелички в градината и пр. Те хубаво работят върху себе си, но копаят в грешната посока.

Не ти ли се струва, че СЗО има основание да го причисли към  психичните отклонения.

# 249
СЗО причисли ВЕГАНСТВОТО към психичните отклонения, много моля, пак се започна с квалификациите "луд". Правете разлика, хора!!!! Мен по никакъв начин не можеха да ме залъжат да ям месо - усещах го, плюех го, ревях. Израснах здрав нормален човек, а не ям месо от малка. Така че, не, ако едно дете не яде месо (защото не иска) с малко повече мисъл в главата на родителя, независимо дали той е месояден или не, могат да се набавят и незаменимите аминокиселини, и протеините, и омега три мастни киселини. Има яйца, млечни продукти, бобови и ядки. За желязото - спанак и други листни зеленчуци. Просто нашата диета не е само трева, както си го представяте.

# 250
Ни веганство, ни вегетарианство. Отдавна се знае, че тези статии са измишльотини. Laughing

# 251
Мога да ви кажа, медицински факт е, че ако човек живее един месец на месо умира, а ако е на зеленчуци – не. Мога да ви кажа, че месото го пълнят с разни хормони умишлено, за да расте и да е по-голямо, защото всичко е огромна индустрия и машина за изкарване на пари. Мога да ви кажа, че зеленчуците, докоснати от Слънцето носят много повече хранителни вещества от кравата, която е била затворена в клетка 3/2м и угоявана.

Тук ни обясни, че да си млад, здрав, красив и богат е по-добре отколкото стар, болен, грозен и беден Simple Smile
Никой от пишещите не е казал да се махат зеленчуците и да остане само месо. Можеше още по-силен пример да дадеш с въздуха и водата, но никой няма намерение като поема и храна, да се лишава от тях, нали?

Не разбрах, защо те притеснява детето само да си отдели отровното месо от чинията.

Защото има голям шанс да не си махне месото от чинията и да си го хапне сладко, сладко. То в това е цялата драма. Защото ако на детето не му харева месото като вкус няма и да го докосне, пък ти ако щещ и на челна стойка да застанеш. Ама като мама каже не, и после му го предложиш...

# 252
  • Ямбол
Тя Светулчицата затова дава примери с колата и чипса. Детето не може да прецени, кое вредно според мама и кое не и си хапва всичко.
Обаче за колата и чипса всички са единодушни, че са вредни, а месото е не само полезно, а и основна незаменима част от храната на хората. Ограничавайки детето си, заради собствено убеждение, тя не му дава избор и го лишава от тази основна храна, което не е същото като да го лишиш от чипс.
Един ден това дете може да ѝ зададе въпроса - защо ме лиши от тази храна?

# 253
Още по-странно ми е, че към вегетарианството се причисляват и консумациата на гречка, лимец, кейл, хималайска сол, лайм, джинджър, селъри , авокадо и кой знае какви други странно звучащи за родния пазар продукти, които баба не е готвила. Ами баба е постила 2/3 от годината (четири големи поста + сряда и петък, това са били традиционните безмесни дни "на село" в ония далечни времена, когато 99% от хората са били вярващи), а да заколиш кокошка, агне, теле или прасе се е искал специален повод. Не са го правили всеки ден, нали? Затова са традициите - по Гергьовден агне, по Коледа прасе, на Петровден петел. По празници основно се е ядяло месо. Моите баба и дядо живяха на село. Ами не ядяха месо всеки ден! Как ли пък не. То да не е да отидеш до магазина да си вземеш 500гр пържоли? Масовата консумация на месо ежедневно, против което съм против, а не против консумацията въобще, се налага едва последните деситилетия, когато месото става евтино заради масовото производство. Като твърдите, че искате да живеете като баба и дядо на село - давайте! С две ръце за!!

# 254
  • Ямбол
Много се съмнявам баба ти и дядо ти да са си ограничавали децата от месо, когато те са постили.
А моите баба и дядо не са постили за протокола.

Общи условия

Активация на акаунт