Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 26 666
  • 628
  •   1
Отговори
# 285
тц, баницата си е баница - мляко, сирене и яйца!
Така и не можах да разбера що е то баница с месо.

Много вкусно нещо.  Не по-лоши са - баница с праз, баница със зелении.

# 286
Айде, сега и парниковият ефект се намеси! СЗО да го каже това на хората, които не ядат месо, защото са толкова бедни, че не могат да си го позволят! Интересно, какво ли пише за ефектите от земеделието - колко площи се оголват за обработваеми земи, колко ГМО-та се садят, какви ли не торове, инсектициди и каквото се сетите се полива, пръска и пр.!
Докладът е за Европа, където няма толкова бедни. И защо да го казва на бедните, нали те са изключени от тази статистика?! Изобщо има ли нещо, за което да не се заяждаш.
За земеделие не се оголват чак толкова много площи, колкото за производството на биодизел и палмова мазнина, но това е съвсем друга тема. ГМО-то също е друга тема, но сигурно и за него ще кажете, че е много полезно и никой по телевизията не се е изказал против (последно такъв аргумент четох тук). И какво общо има пръскането с това, което писах?. Да, пръска се, но това не значи, че е правилно и че трябва да го подкрепяме. Нали от някъде трябва да се започне? Откъде, ако не от себе си и от малките промени?
Освен това изобщо не е вярно, че в Индия само бедните не ядат месо. Много зависи и за коя провинция става въпрос. Работили и сме посещавали многократно  Гуджарат, където повечето са вегета. Много от богатите също не ядат месо.

Последна редакция: сб, 09 авг 2014, 17:35 от Пролетен дъждец

# 287
  • София
Пиша всичко това, защото искам да обърна внимание върху това, че много удобно се акцентира само върху един фактор, и също така удобно се пропускат останалите фактори, които целокупно правят пъзела със замърсяването, парниковия ефект и пр. Не бой се, не ги ядем доматите с колците, нито разчитаме от "телевизора" някой да ни каже кое как е! Като толкова сте се закахърили за природата, спрете изобщо да ядете, защото няма как в цивилизацията да оцелеете без да вредите на природата. И в Шао Лин да отидете, и там не става - туристическа дестинация е. Най-добре минавайте на слънчева енергия. За полезности и убеждения тук, че и в други теми, говорят само вегетата. Направо е религиозен фанатизъм.

# 288
Пролетно дъжденце, заради такива приказки хората се настройват срещу веганите и вегетарианците. Започва се от здравните аргументи, премине се през философските и екологичните и се стигне до екодемагогията. Хайде сега - фермите с крави и прасета виновни за парниковия ефект.
Замисляла ли си се, ако веганите спрат да си използват компютрите за заклеймяване на месото колко експлоатация на труд в Азия ще бъде прекратена, колко електричество по-малко ще е нужно, колко комини на електроцентрали по-малко ще димят Simple Smile

# 289

Андариел, ако беше информирана достатъчно, нямаше да скачаш с изсичането на горите за земеделски площи  Wink От там нататък постът ти няма никаква аргументация, а си е чисто заяждане.

# 290
  • София
Каквото повикало - такова се обадило, Пролетен дъждец! Аман от проповедници! Не знам, защо ви е толкова важно да покръствате хората в "новата вяра"! Добре, че сте родени в бялата част на света и имате късмет да сте от златния милиард население, че да се превземате и лигавите на тема храна! Утре да ви тресне някой глад, пък да ви видя какви ще ги приказвате! Разлигавени деца на средна възраст!

# 291
Абе що пък да сме разлигавени деца на средна възраст.  Laughing Аз наистина сигурно ще умра от глад преди да заколя и одера животно, до яденето му няма да доживея.  Laughing Питала съм и месоядни, не съм единствената. Имам един приятел, който не е по никакъв начин разлигавено дете, разказвал ми е как в казармата го накарали да коли овце да се хранят момчетата. Той отговорил "по-скоро човек ще застрелям, отколкото овца" и си изтърпял наказанието в карцера. Яде месо, но не може да го направи сам. Та, кой е разглезен? Само вегетарианците ли??

# 292
  • София
Интересна градация - животът на овцата струва повече от този на човек.

Никого не карам да коли животни. Но го има и това, че мъжете са доста по-страхливи от жените в такива начинания. Сигурно си забелязала, че на село все жените колят птиците, а за по-едрия добитък като овце и прасета се вика колачът от местното или съседното село. Обикновените мъже не си цапат ръцете. Извън това, не зная защо реши, че лично трябва да убиеш животното. Защо просто не си купиш месо?

Разлигавени деца на средна възраст сте, защото сте отраснали в имане, не сте стояли гладни, ама буквално гладни, и то не защото не ви се яде днес или утре, а с мисълта, че може нищо да нямате за ядене от утре. Не сте видяли дебелия край на тоягата и се мусите на това, което има.

# 293
И коя е тази нова вяра, бе Андариел? Опазването на околната среда и малко осъзнатост в консуматорството? Интересно, че ти не си разлигавена, понеже не ти пука за замърсяването на природата и прекомерното потребление.

# 294
Подкрепям Andariel защото във избора да си вегет няма нищо полезно нито за самия
човек нито за света.Просто поредна мода.Като не я навирате на хората не е проблем.
Никой няма да обърне внимание.Ама вие като многострадална Геновева пъшкате,че
туй не ви харесва онуй не ви допада.Ами като сте различни си търпете несгодите.Ако не
влизайте в пътя.Толерирам деца,болни,възрастни и инвалиди.Млади здрави хора не.
Ако се прежаля и една седмица карам на треви защото съм съпричастна да опитам вие
ще го направите ли за месоядните-не.Е за какво си говорим.То все някой не яде нещо.Що
само вие се жалвате.
П.п. Моето дете не яде картофи.Ами в ДГ ги дели.От мусаката обира заливката и каймата.
Ако лапне плюе.В ДГ първа група докато топи соса в картофена яхния/няма избор!/
лапва картофче и -Мамо лапнах едно картофче и нямаше как да го изплюя лелята гледаше
Та така.Никой не се е вторачил в неговите картофи.И пържени не яде.

# 295
  • София
 Joy
И как така реши, че не ми пука? Ти май не си много наясно с нещата. Какво смяташ, че като не ядеш месо помагаш за опазването на околната среда ли? Какво консуматорство си ограничила? Къде живееш, в България ли? Защото българите консумират много по-малко от средния западняк, и то по простата причина, че стандартът на живот е нисък и хората нямат пари, за да консумират. Тук няма по кола на калпак възрастен, къща с два гаража, нито почивки по няколко пъти в годината, смяна на мебелите и техниката на няколко години. Какво ограничаване още? Ако наистина те е грижа за екологията, то се обадИ на "онези, големите", с черните костюми и любезните усмивки, дето си правят срещи на високо равнище. Знаеш ли за Протокола от Киото и знаеш ли кой не го е подписал? Това е само част от отговора, а не ти, Иван и Драган с жалките си приказки за неядене на месо, защото това замърсявало. Глупости на търкалена, ама като гледам, си вярваш! Ето, това е "новата вяра"!

# 296
  • София
От тая тема полза никаква, само дето ми се дояде месо  Laughing

И между другото - стига с тия хормони.
Мога само да завиждам на хората, които могат да си позволят месо с хормони, защото хормоните са безумно скъпи и се дават само на ценни заради месото си породи телета. Това не в БГ-то, разбира се.

# 297
Знам разбира се кой не го е подписал. И?
А ти откъде реши, че не ям месо и някъде да съм препоръчвала някой тук да не яде такова? Искам да ми посочиш точно къде съм споменавала такова неща, а не да ми приписваш думи.
Както каза пъзелът се състои от много парчета, с повечето от които ти определено не си наясно. Пак ще се повтаря, ако беше толкова информирана, нямаше да скачаш за изсичането на горите за земеделски земи.

# 298
  • София
И кой не го е подписал - точно най-големите замърсители с най-голямото производство и консумация!
E, как, нали точно това каза .- ако хората ядяли по-малко месо, нямало да се произвежда толкова много и щели да се намалят замърсяванията.
Ти май вече изобщо не знаеш какво точно искаш. Пишеш си ей така, като вярващ!

# 299
А бе аз ли съм единствения сельо дето пише тука.Това дето се изсичат горите и се сее го ядат
ХОРАТА не животните.Основно вегетарианци.Щото ако аз ям една порция царевица вегитата ядат
по две.А животното яде силажа.Т.е. листата,ствола на царевицата,и тази негодна за хората.С
всичко друго е така.Не съм чула да секат гора да сеят люцерна.Защото люцерната като я окосиш
излиза нова.И тъй няколко пъти.А житото един път.Я не си посял нужните декари я сме останали без
хляб. Торта от фермите с животни се изкупува скъпо.Естествената тор е в пъти по хубава от изкуствената.
В фермите няма нищо замърсяващо ,защото животните ще измрат. Те са
по голям индикатор за замърсяване от хората.

Общи условия

Активация на акаунт