Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 26 661
  • 628
  •   1
Отговори
# 270
Моят гювеч е месо и зеленчуци, задушени в гювеча. Пилешко ядем рядко заради хормони, антибиотици, туй-онуй. 

# 271
Сетих се за още нещо. Не е много по темата, но пък ако дори и един човек се замисли, ще е от полза. Никой не мисли, че месоядните ядат само месо. Обаче кому е нужно месо всеки ден?! Някои хора ядат дори и за закуска филийки с някакъв салам, тоест става дори два пъти дневно с основното на обяд или вечеря. Не става въпрос само за вредата за здравето, а и за водата и ресурсите, които се хабят за отглеждането на животни, както и за огромното замърсяване с NO,CO2 и др. от животновъдните ферми. Ако всички намалим консумацията до 1-2, хайде макс три пъти седмично за хора с някакви здравословни проблеми, парниковият ефект и газовите емисии ще се намалят с до 40% според доклад на ООН. Представете си колко благоприятен ефект би имало това върху природата.

# 272
Трещерица, против твоя гювеч - нищо против. Ако метнеш и рецепта на лични, ще съм благодарна, че тепърва си разучавам новия гювеч и неговите приложения, а се очакват гости скоро.   bouquet Дъждец, да, точно против това съм - има хора, които даже и вегетариански сандвич не помирисват, трябва да има луканка, шунка, филе... Закуска, обяд и вечеря - месото присъства на масата. Затова и да се върна на темата - менюто на едно дете трябва да бъде задължително разнообразно, което за мен изключва прекомерно ядене на месо, то толкова стомах нямам. Когато проимам дете, няма да го лишавам от месо, за всеки случай, освен ако само не откаже, но няма и да е ежедневно.

# 273
  • София
Абе, хора, в какви семейства сте расли! Насила месо, гювечи плуват в мазнина... Не се изненадвам вече защо отхвърляте всичко, което ви напомня за детството и се впускате в противоположното.  Crazy

# 274
  • Куциндрел
Estlar, като те чета, имам чувството, че от детството ти където и да отидеш те преследват хора с джолани и пържоли.

# 275
Estlar, с това пилешко филе уби всичко детско у мене, честно.

По-добре свинска сланина, краставици, ядки, сирене, маруля или каквото ще да е само не и пилешко филе. (Предполагам, че не става въпрос за домашно).

Сещам се преди време мои познати от женски пол от месата ядяха основно пилешко филе на фирма *****, щото било много чисто и чакаха да отслабнат. Аз като глупак ядах домашни свински пържоли. Познай кой колко килограма е сега Simple Smile

# 276
  • София
Айде, сега и парниковият ефект се намеси! СЗО да го каже това на хората, които не ядат месо, защото са толкова бедни, че не могат да си го позволят! Интересно, какво ли пише за ефектите от земеделието - колко площи се оголват за обработваеми земи, колко ГМО-та се садят, какви ли не торове, инсектициди и каквото се сетите се полива, пръска и пр.!

# 277
Estlar стига с тая баба.Жената си е била твърде добре.Месото не е вредно.Просто
искате да сте различни и да ви се обръща внимание.Ако не бяхте улисани да се вживявате
толкова в триците щяхте да знаете ,че не ядем всеки ден месо.Суджука не е манджа даже и в
сандвич.И хабер нямаш как се готви.И разбрахме ,че мъжа ти е добър и те обича да яде
трева.Ама хайде и ти се напъни да го обичаш и прочети някоя кулинарна книга и наготви нещо
с месо.Изненадана ще останеш ,че има повече от 10начина да приготвиш месо.Има зехтин.Има
уреди за готвене на пара.Май липсата на месо стеснява и кръгозора.

# 278
Трещерица, против твоя гювеч - нищо против. Ако метнеш и рецепта на лични, ще съм благодарна, че тепърва си разучавам новия гювеч и неговите приложения, а се очакват гости скоро.   bouquet Дъждец, да, точно против това съм - има хора, които даже и вегетариански сандвич не помирисват, трябва да има луканка, шунка, филе...

Ами в моя гювеч няма нищо особено - слагам всичко в гювеча и във фурната. Пържоли - също.
А иначе - обичам месо и това е.

# 279
Абе въпрос на вкус, да ти кажа. Аз никакво месо не харесвам. То има хора, които пушат и не хващат рак, пият, а нямат проблеми с черния дроб и т.н. Майка ми и баща ми ядат едно и също, килограмите - различни. Просто като не ям месо, това ми е най-лесно да готвя, а в медицинската литература все бяло се препоръчва, та викам си - хайде, като ще е гарга, да е рошава поне. А ако се вгледаме в това кое как се произвежда, то и зеленчуците трябва да откажа, честно. И все пак, ако всички гадости, които се изписват за храната в наши дни са верни, щяхме да измираме като мухи според мен, да страдаме от скорбут и какви ли още не заболявания на недоимъчното хранене, а не да пълнеем и да живеем по-дълго.
Колкото до детството ми, не ме преследва чак толкова, просто вие ме връщате в него с темата. Семейството ми си е нормално българско семейство с нормалната българска кухня - пиле с ориз, гювечета, кърначета, баници... Просто когато 18 години си ял 10-ина безмесни манджи на кръст ти се иска да наваксаш след това и сега ме е тръшнало експериментаторството. Именно защото съм отраснала в българско семейство, което не признава вегетарианството много добре знам колко зеленчукови ястия консумира средностатистическият българин, затова и постоянно ги давам като пример. Знам и колко еднообразно се храни. Майка ми пробва Дюкан да отслабва, завърши с камъни в бъбреците и се отказа. Баща ми, ако сготвя нещо (тиквички, например) ги чопли и отваря хладилника за друго. Брат ми отказва да яде при мен на гости, хапва от уважение и се прибира да яде мръвка. За такова месоядство говорим. Смятам, че са абсолютно нормални хора илюстриращи действителността у нас. Та покрай такива случки си научих урока, и когато идват външни (не аз и ММ) хора - месо + моето готвене, изяжда се всичко. Ако е само вегетарианско се започват дискусиите. Просто без месо трапезата явно не е пълна. Това мислене е гадно и вредно за мен. Радвам се, че тук има и месоядни хора, които не мислят така.   bouquet

Деситка, колко пъти да повторя, че ГОТВЯ месо. Ние имаме гости поне два пъти седмично, та не е останал без мусаката си човекът. Манджи не повтарям, включително и тези с месо, та готвя различно и разнообразно. И пиле съм пълнила, и свински пържоли с мед и горчица съм правила, и кюфтетата прословути, че и татарски при това с плънка, и индийско пиле тандоори, и cocque au vin. Не го жали човека. Не страда, ако страдаше първа щях да усетя. Кое от горното е здравословно според мен е друг въпрос. А за вкусно - нищо не ми е вкусно, затова и не го ям, другите го ядат.

# 280
И аз , като сготвя тиквички, ми казват - много е вкусно, дай сега нещо за ядене. Но това не ме отказва да готвя тиквички, просто прибавям 1 пържола към тях.

# 281
  • София
Дюкан някой трябва да го осъди и да го накара самият той да живее на диетата, която пропагандира. Не камъни в бъбреците, а чернодробните му ензими ще хвръкнат до небесата!
Всяка крайност е вредна - и неяденето, и преяждането с месо, зарзавати, и с какво ли не. Един котлет на фурна с хубава салата от домати и краставици, и малко хляб, е направо разкош! Не знам кое дете би го отказало, освен ако не са му внушили колко гадно е месото и как прасето го боли само като боцне с вилицата в пържолата.
Между другото, тая работа с ядките не е много читава, защото ядките в големи количества дразнят стомаха. И като стана въпрос за зъбите, ние сме като шимпанзетата  и прасетата - зъбите ни са за всякаква храна, включително месо. А откритието човешко, че месото може да се обработва топлинно, е спасило доста народ от измиране. Ако оставим на вегетата, ще вземат да ни се смалят мозъците и ще ни се разширят стомасите. Абе, вместо еволюция ще стане деволюция!  Wink

Ммм, довечера ще направя баница, добре че ме подсети!

# 282
А аз пък пица, половината с бекон за моя умиращ от недоимъчно хранене мъж. Сега очаквам някой да каже, как тестените неща са вредни. И не, не правя пица с пълнозърнесто брашно и не, не смятам, че тестото е вредно.  Laughing А ти мръвка към баницата? Или поне баница с месо да не умрат от глад хората? (шегувам се   bouquet)

# 283
Ами така кажи бе жена.Като изброи манджите е друго.
Търсят месо,защото се усвоява по бавно и човек е сит по дълго.
Аз много пъти на обяд ям салата и месо защото после чак след 8часа евентуално.
Пробвах 2-3 диети.Ама се разболях.Последния път щях да умра от пневмония.
Мъжете с тежък физ.труд как да ядат само боб.Ползите от месото са ясни.
Всичко друго е нагаждане на организма.

# 284
  • София
тц, баницата си е баница - мляко, сирене и яйца!
Така и не можах да разбера що е то баница с месо.

Не е само физическият труд, и умственият се нуждае да му подложиш.

Тези с диетите направо ги съжалявам. Просят си камъни в бъбреците и от рязко намаляване на приема на храна.

Общи условия

Активация на акаунт