Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 897
  • 628
  •   1
Отговори
# 540
Скрит текст:
А, бе, какво разбират лекарите. Чудя се защо въобще ходите. А защо им давате обяснения? Да, да, даваме месо и толкоз. 

Хехе и аз така мисля да направим в краен случай. Но и това не е много добро решение. Искам да намеря педиатър, не е задължително да е вегетарианец, който наистина да разбира от правилно хранене. Съветите, които нашата докторка дава са меко казано безумни - попара със сирене и захар и подобни бъркочи, което показва елементарно непознаване на свойствата на основните хранителни групи и начина, по който се разграждат от организма.

И все пак - ако някой има информация за такъв педиатър, работещ с НЗОК, моля да сподели. Мои познати в Пловдив са намерили именно такъв, и обещаха да разпитат и за София. Работата е, че личен лекар се сменя до края на Декември.

Кой е този педиатър, работещ с НЗОК, който си подритва трудовата книжка?

Какво е правилното хранене, от което ти разбираш, а педиатрите не?

# 541
Бих помолила противниците на вегетарианството да не натрапват непрекъснато вижданията си. Темата е за друго и се очаква в нея да четем отговори на конкретни въпроси, а не да скролваме постоянно, за да прехвърлим мненията на хора, които много държат да начукат канчето на другите. Ще напомня, че такива уважавани здравни служби като на САЩ и Великобритания официално препоръчват вегетарианско и дори веганско хранене за децата, като изрично подчертават ползите от него. Та какъв значи е този начин на хранене, дето те не го разбират, а някои потребителки намират за престъпен, така щото лекар, който го приема, да си подритва трудовата книжка?

# 542
 Hug
Бих помолила противниците на вегетарианството да не натрапват непрекъснато вижданията си. Темата е за друго и се очаква в нея да четем отговори на конкретни въпроси, а не да скролваме постоянно, за да прехвърлим мненията на хора, които много държат да начукат канчето на другите. Ще напомня, че такива уважавани здравни служби като на САЩ и Великобритания официално препоръчват вегетарианско и дори веганско хранене за децата, като изрично подчертават ползите от него. Та какъв значи е този начин на хранене, дето те не го разбират, а някои потребителки намират за престъпен, така щото лекар, който го приема, да си подритва трудовата книжка?
Hug Hug Peace

# 543

Случайно да си забелязала удебеления шрифт? Как разбра, че съм противник на вегетарианството? В темата може да пише всеки.

# 544
Ще напомня, че такива уважавани здравни служби като на САЩ и Великобритания официално препоръчват вегетарианско и дори веганско хранене за децата, като изрично подчертават ползите от него.

Може ли линк към публикации на тези служби?

# 545
Ако можеше и вегетарианците да не натрапват вижданията си колко е вредно месото, да не говорим като се стигне до сърцераздирателните картини за убийства.  

# 546
  • Ямбол
А те не стига че на децата си натрапват вредното хранене, а сега тръгнали и по педиатрите.

# 547
Когато искаш нещо, извън официалната медицина, си плащаш.

# 548
Когато искаш нещо, извън официалната медицина, си плащаш.
Точно.Ходи си на педиатър.Кажи му ,че няма да храниш детето с месо и яйца.Подпиши нещо за да не вкараш човека в беля.И толкова.Той е длъжен да ти дава насоки по общоприетите тук норми.А не по чужбина.Ти прави каквото си си знаеш.Искаш разбиране ,а ти не проявяваш такова.Човека да си загуби практиката ,ако стане нещо.

# 549
Линкове съм пуснала по-напред в темата, но все пак ето  официалната позиция на Американската асоциация по диетология: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19562864. И да, всеки може да си напише мнението, не е забранено, но е малко несъобразително да си пишеш агресивно мнението във всяка тема, независимо дали е свързано с нея и зададените въпроси. И аз съм против много неща, ама не пълня темите на привържениците им със схващанията си. Най-малкото замислете се колко "непоклатими" разбирания са се променили само в рамките на вашия живот и тогава раздавайте толкова настоятелно съветите си. Когато синът ми (няма 9 още) беше бебе, болшинството педиатри препоръчваха сокчета от 2 мес. И вода със захар му бяха "предписали" в родилното. Майките, които искаха да кърмят до 6 мес., трябваше със зъби и нокти да отстояват това си право пред много от педиатрите. Сега, както всички знаем, не е така и слава богу. И ако обичате, не почвайте пак с лекцията за основните хранителни групи. Ако някой желае да разговаряме сериозно, да си направи тема за и против вегетарианството при децата, да прочете малко повече съвременна научна литература и тогава.

# 550
  • София
ами, виж сега, то е ясно, че така ще реагира асоциацията, нали трябва да има и политическа коректност! При наличието на толкова много култури, някои от които изповядват вегетарианството в някакви форми, и има критична маса хора, няма как да направиш друго, освен да го признаеш, защото иначе ще те съдят за дискриминация. Не бъркай политиката с храненето.

# 551
  • Куциндрел
Най-нормалното за мен е да се остави детето само да реши дали ще яде нещо или не. Децата имат изразен вкус към видовете храни, който се мени постоянно.
Нека родителите бъдат по-толерантни към предпочитанията на детето си.

# 552
Линкове съм пуснала по-напред в темата, но все пак ето  официалната позиция на Американската асоциация по диетология: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19562864.
Скрит текст:
И да, всеки може да си напише мнението, не е забранено, но е малко несъобразително да си пишеш агресивно мнението във всяка тема, независимо дали е свързано с нея и зададените въпроси. И аз съм против много неща, ама не пълня темите на привържениците им със схващанията си. Най-малкото замислете се колко "непоклатими" разбирания са се променили само в рамките на вашия живот и тогава раздавайте толкова настоятелно съветите си. Когато синът ми (няма 9 още) беше бебе, болшинството педиатри препоръчваха сокчета от 2 мес. И вода със захар му бяха "предписали" в родилното. Майките, които искаха да кърмят до 6 мес., трябваше със зъби и нокти да отстояват това си право пред много от педиатрите. Сега, както всички знаем, не е така и слава богу. И ако обичате, не почвайте пак с лекцията за основните хранителни групи. Ако някой желае да разговаряме сериозно, да си направи тема за и против вегетарианството при децата,
да прочете малко повече съвременна научна литература и тогава.

За да бъдем коректни, да прочетем целия документ.
Цитат
http://www.eatright.org/about/content.aspx?id=8357 Volume 109, Issue 7, Pages 1266-1282 (July 2009)

This position paper has expired and it has been reaffirmed to be updated. The updated paper is in the process of being developed.
Цъкаме върху PDF и отваряме файла. Четем, обръщаме внимание на синьото каре, в което виждаме, че има скала с различни оценки. Оттам може да прескочим и до http://www.andeal.org/search.cfm?keywords=Vegetarian+Diets.

Който обича да чете, да чете. Simple Smile

# 553
  • София
Моля, дай резюме, щом си го прочела!

# 554
Моля, дай резюме, щом си го прочела!

Анди, съжалявам, но нямам време за губене. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт