ХИПОСПАДИЯ - тема 3

• 107 448
  • 811
  •   1
Отговори
# 660
Да, бе, нямате право. Ами от раждането до деня на операцията, тях що не ги брои. Обжалвай. За напред нямате право, но със задна дата имате.
Спомням си, че имаше тема за обжалване на откази. Ще потърся.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=812944.0;topicrefid=19 това е темата.

# 661
Момичета кажете ми колко дена се пие този панцеф?

# 662
На листовката не пише ли? Някои антибиотици се пият три дни други пет. Зинат пихме пет дни.
Сега четох листовката и пише че курса обикновено е осем дни.

# 663
  Панцеф се пие 14 дни докато стои катетъра.

# 664
  Панцеф се пие 14 дни докато стои катетъра.
Благодаря ти.

# 665
Момичета, помагайте - не мога да намеря, къде нормативно пише, че ТЕЛК за хипоспадия се дава от датата на раждане, ако някой знае или се сеща къде да търся, моля споделяйте. В петък сме на ТЕЛК и ми се ще да съм подготвена, ако решат да се правят на интересни.

# 666
Всички пикочо-полови аномалии, които са по рождение подлежат на ТЕЛК. В първата тема за хипоспадия даже пишеше по кой чл.

# 667
Намерих поста.

# 668
Благодаря ти, Йоко, това го намерих, но търся къде пише, че за вродените аномалии ТЕЛК се дава от датата на раждане, а не от датата на ТЕЛК-а, тъй като разбрах, че някои комисии го дават от тази дата и се налага обжалване и т.н. ходене по мъките...

# 669
В чл. 56 от НАРЕДБА ЗА МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА НА РАБОТОСПОСОБНОСТТА се предвижда, че: "Експертизата на трайно намалената работоспособност включва определяне на:
4. началната дата на трайно намалената работоспособност (дата на инвалидизиране)".
Тъй като хипоспадията е вродена, за начална дата би трябвало да се приеме датата на раждане на детето.

# 670
Здравейте, днес беше нашата операция във Франция.
Бяхме там в 7 на гладно, в 11 в операционната зала и в 15 в стаята с мама. Не го обрязаха защото докторката е решила че нещата не са толкова зле и че  понеже му е хубава кожичката е било по добре да я запазят и че намалявало рисковете от фистола. После детето яде, плака за още, пак яде, спа, в 19 докторката дойде да ни види, той cе изпишка без много драми, махнаха превръзката и ни пратиха да си ходим. Няма катетър, няма нищо освен конци. После спа в колата, и се изпишкал обилно без а забележим, после пак, сигурно упойките и лекарствата още го държат, утре може би ще ни е по трудно, но вярвам че след това щее е все по добре. Няма нужда да ви казвам че отношението беше страхотно, докторката е велика, много прекрасен човек и много ценена от всички колеги и пациенти. Успех на всички
как така нямате категория,всичко наред ли е сега и ако не е тайна кажи сумата

# 671
не беше ли 22 000 евро  newsm78

# 672
здравейте момичета.синчето ми се роди с хипоспадия. чета тук за доктор джинович в белград,но искам да попитам тези от вас  които са ходили при него,как точно да се свържа с доктора,че явно и ние ще сме за там.в някои от постовете чета за болница белмедик,в други за фондация сава перович и честно да ви кажа нищо не схванах(може би от нервите и притеснението).та искам да ви помоля,тези които са били при него да ми подскажат каква точно е процедурата,за да може и се надявам де и нашия ад да приключи колкото се може по-скоро.предварително благодаря за отговорите.

# 673
повечето от нас са писали на имейла на доктора /има го на първа страница на темата/, като обясняват за какво става дума, какъв е проблема и прикачват снимки. Ако не отговори до ден два, отново се праща писмото докато отговори.

# 674

Вярно че някой беше писал 22000 евро  много се бях наплaшила! За точна цена още не знаем, тук всички имат зздравни осигуровки, и никой не го интересува цената, всичко се поема от държавата, но нашите вече са изтекли, та трябва да платим, но явно бяхме единствените защото така и не можаха в болницата да ни кажат точна цена,след много мислене и търсене ни казаха с консултаците не повече от 1500 евро.
Сега чакаме фактурата...
Иначе детето е добре, има леко възпаление на един от шевовете, но казват че не е за притеснение, не са ни давали антибиотик след операцията, само парацетамол и ибупрофен. Превръзкта я махнаха преди да си тръгнем и това е. Нямам търпение да видимм пак докторката че да ни каже дали всичко е ок. Още не сме видяли резултата, казаха ни да не оголваме пишлето.

Общи условия

Активация на акаунт