ХИПОСПАДИЯ - тема 3

• 107 447
  • 811
  •   1
Отговори
# 675
Явно във Франция по друг начин процедират, без катетър.
А вие във Франция ли живеете?
 Hug

# 676
Не не живеем вече, но дълги години бяхме там.
Дано на всички дечицата се оправят бързо.

# 677
Да ви попитам, момченцата ви имат и също проблем с бъбречетата?

# 678
Момичета помагайте,имам близнаци на 8 коригирани и 10 реални месеца, на единия беше поставена диагноза хипоспадия и хидроцеле и ми обясниха ,че до годината трябва да се оперира.Назначена ни е операция на 08.06 в Пловдив при проф.Стефанова детски хирург диагнизата е поставена от нея при друг док.не бяхме ходили до вчера,благодарение на вас отидохме при док.Гайдаров и според него нямаме хипоспадия(наличие на двустранно и лекостепенно хидроцеле.Полов член добре развит,няма данни за хипоспадия,уретрален отвор на типично място,наличие на качулковиден препуциум).Ха сега де? newsm78Обясни ни ,че операция не се налага няма и за какво единствено кожичката е като качулка .Според вас трябва ли да потърся още едно мнение и при кой.Извинявам се за хаотичния пост предварително ама доста съм объркана Hug

# 679
kremenka78 защо не минете и един преглед в Пирогов? Все пак там се водят най-опитни в България за този вид проблеми. Другото, което можете да направите е да пратите снимки на Др.Джинович, дори и да нямате намерение да оперирате там, той ще ви каже какво е положението и какво трябва да се направи.  Само трябва да бъдете настоятелни с имейлите.
Успех!

# 680
Здравейте искам да попитам, дали знаете: случеят е такъв че ни оперираха преди 2 дни а имаме Телк след 3 дни .мога ли да се явя  и дали ще ни освидетелстват ?. Операцията беше на фистула ! И друго да попитам ако не можем да се явим на телк на датата , може ли да е отлижим с някой ден.благодаря ви предварително.

# 681
Merian0707, днес бяхме на ТЕЛК и лекарката специално посочи, че освидетелстване се дава до операцията, т.е. ако същата вече е минала е много вероятно да не ви дадат. В случай че се появят фистули се прави ново освидетелстване, когато срокът на старото изтече.

# 682
Здравейте . Ние сме правили операции при доктор Джинович в Сърбия ..

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 14:20 от bubanka

# 683
Здравейте, мами
Искам да попитм тези от вас, които минаха операция при д-р Джинович, задължително ли се дава урина за изследване и колко време след операцията се прави това, т.е може ли след като е минало време и раната уж е заздравяла да се появи бактерия?

# 684
Здравейте, мами
Искам да попитм тези от вас, които минаха операция при д-р Джинович, задължително ли се дава урина за изследване и колко време след операцията се прави това, т.е може ли след като е минало време и раната уж е заздравяла да се появи бактерия?

Здравей, урина за урокултура ср дава 6-7 месеца след операцията. В интервал от 20 дена. Това е препоръчително. Бактерия може да се развие и без операция. Просто дори и при възрастни след махане на катетър се следи 6-7 мес за риск от инфекция. Това няма да ти го кажат лекарите. Профилактично давай урина за урокултура, поне 6 мес. А детенцето как е?

# 685
Как са дечицата оперирани още в началото на годината? Има ли фистула, вижда ли се вече ясно резултата и тези, които са били вече оперирани в БГ откриват ли явно разликата в методите?
 Hug

# 686
Нашата операция беше преди 17дена, но не при д-р Джинович, а в една болница край Чикаго, реших се, доверих се тука на един доктор. Като цяло пишлето изглежда добре, даже и дупката изглежда да е на върха, има още да се възстановява докато видя резултата. Дано да е успешна, тъй като нямам намерение да тормозя повече детето. Тука след операцията си отиваш вкъщи, всичко беше наред, събуди се от упойка и почна да играе, отидохме си, не можех да повярвам че така лесно мина всичко и .......... Цяла нощ плач и рев, в 06ч сутринта реших да сменя памперса и какво да видя целия отдолу подут и посинял, не знам точно как се изстреляхме към имърджънси в детската болница, детето не беше пишкало нито веднъж след операцията, подут от урина и посинял от събрана кръв. няколко часа там, после в болницата където правихме операцията и така три дена ходене по мъките, голяма болка и рев. И докторите не можаха да ми обяснят защо му стана така, по принцип не им се случвало при тези операции, естествено с моя късмет, само на нас.  И тука, нищо че си в Америка, болници и доктори на всеки ъгъл, но такива дето ще ти свършат работа малко. Доста време търсих къде и при кого да направя операцията, избрах най-подходящия. Не казвам че доктора е виновен, но все пак голям шок си беше. Тогава съжалих, че изобщо подложих детето на това и така го травмирах, още плаче и крещи даже през нощта.
Тъй като от два дена има и температура, се сетих че може и инфекция да развие след операцията, та затова ви питам след колко време се правят изследване на урината. И това ще му направя да съм спокойна.
Това е долу горе нашата история, дано крайния резултат да е успешен, пожелавам това на всички дечица!

# 687
Ужасно премеждие. Много прегръдки и положителна енергия и мисли от нас.  Hug
Как е сега детенцето? Милото. Пие ли АБ? Ако пие мисля, че няма смисъл от изследване на урината.

# 688
Сега е добре, да, поне така мисля. Антибиотик пихме 8дена, след толкова дена махнаха и тръбичката дето имаше в пишлето и мисля че много му олекна. Още не съм го виждала как пишка, с памперс е, а като го махна не иска да пишка. Другата седмица сме на преглед, единствено ми остава да чакам да видя крайния резултат.

# 689
миличка за съжаление явно всички такива операций са шок за децата и за родителите и ние минахме големи мъки в България , но в Сърбия бяхме спокойни е имаше и там трудни моменти но са нищо в сравнение сега пак имахме проблеми стесни се канала отпред и задържахме урина ,найтина най доброто което можеш да направиш е да следиш струята и ка правиш профилактично урина стерилна и обикновенна. Сега поне е топло остави малкия ГОЛ от кръста надолу и гледай как пишка и то няколко пъти много е ВАЖНО ДА ВИДИШ ОТ КЪДЕ ИЗЛИЗА УРИНАТА ИМА ЛИ НЯКАКВИ КАПЧИЦИ силна ли е струята дебелина на струята дали се раздвоява или подлизва дали прекъсва докато се изпишка дали има секрет в урината след операцията следи сега  е най-важно да следиш всичко и пишлето гледай преди и след уриниране

Общи условия

Активация на акаунт