Литва, Латвия, Естония

• 16 155
  • 146
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Не разбрах защо не препоръчвате flixbus.
В Нидерландия, Италия и Португалия сме ги ползвали, даже и във Франция се сетих.
Остарели ли са или имат закъснения?
И аз ползвам Flix Bus в Западна Европа и съм много доволна, не само от цените! Но явно в Прибалтика, местните компании са по-популярни от тях....Автобусите са остарели, карат 4ч без почивка... Ние ги ползвахме от Рига да Вилнюс и след това от Талин до Рига, но положението беше едно и също. Все пак цената на билете беше 3 пъти по-ниска от останалите. Защо бих предпочела влак? Времето е същото, но е много по-комфортно и си свободен да се движиш.

# 136
  • Казанлък of all places
Лукс Експрес от Вилнюс до Рига. Не съм следила дали има и каква е разликата с Фликс, но автобусите са разкошни, комфортни и можете да си купите билет онлайн.
https://luxexpress.eu/en/routes/vilnius-riga/

# 137
Обилет е търсачка. И добавя за себе си такса, напълно нормално.

С влак на литовските железници е 5 часа от официалния им сайт ltglink.lt
24 евро за втора класа, 34 евро за първа класа

Как така отменят полет? Инцидентно само за тази дата или изобщо са изчезнали полетите в този час Вилнюс-Рига?

# 138
Канселиране на полета. Има три дневно. Нашият в 9,20 ч сутринта го отмениха.
Първият в 5,30 ч не ме устройва, както и вечерния, защото за Рига ще остане само един пълен ден.
Поисках връщане на парите и междувременно купих за Lux express / билети по 17 Eur/ по ваши съвети за сутрешен автобус до Рига.

# 139
Всичко ще  е наред. Идната седмица ли пътувате?

# 140
В края на юни.
Ще разказвам.

# 141
Еееее. билети за автобус купени от 10 май чак за края на юни? Те имат ли опция за рифънд, ако стане нещо? Може и друг полет да бъзикнат и после ако си промените логистиката, ше е трудно. Аз биx изчакал с билетите за автобус до 2 седмици преди пътуването. Ако свършат на Lux Еxpress, има и на Flixbus.  А има и влак, което всъщност е най-добрата и удобна опция. Поне 'човек не стои заклещен, а може да станеш, да се разxоди. Луксозни влакове са, не БДЖ тип. Билети в сайта на литовските жп линии LTG.

(Аз имам в края на юли полети с Еър Балтик за Финландия и вече ми бъзикат часовете. Нищо не се знае до последно) Grinning

# 142
Започвам да правя програмата за пътуването и възникват въпроси.
За Талин заслужава ли си да видим двореца Кадриорг, който към момента е картинна галерия? Колко време да му отделим?

# 143
Ние се завърнахме след 8-дневното пътуване до Прибалтика и се включвам да благодаря на всички за безценните съвети.
Осъществихме отдавна планирано и мечтано пътуване като първата стъпка бяха самолетните билети.
През август има отлични промоции за период на пътуване до началото на юли следващата година.
Не се подвоумих и закупих София-Рига, двупосочни,  Рига-Талин и Талин-Вилнюс.
От Вилнюс до Рига ни отмениха полета и пътувахме с автобус на Lux express. Отлични без забележки.
ОТ Аir baltic имам леко разочарование, че закъсняват. Иначе самолетите са нови, приятно се пътува,  но на отиване имахме притеснения, защото бяхме с прекачване.
Добре, че и полетът от Рига до Талин също закъсня.
Хареса ни навсякъде,  ферибота до Хелзинки също е много комфортен и приятен,  все едно си на круиз.
От хотелите също сме доволни,  букнах ги отдавна,  след закупуването на билетите с право на анулация.
Като цяло са учтиви навсякъде,  няма езикова бариера. Имат висок стандарт,  скъпо е.
Няма тълпи, стори ни се много спокойно и улучихме страхотно време.
Прибалтийските са красиви,  а Хелзинки бледнее пред тях.

Последна редакция: вт, 30 юни 2026, 23:19 от Iki70

# 144
Бихте ли дали ориентировъчни цени за 3-4 неща в ресторант/магазин/сувенири, за да придобия по-конкретна представа за "скъпо е".

# 145
Горивата 1,70 eur-2 eur
Бира 5 до 9 eur,  кафе 3 до 6 eur
Вечеря за двама 100 eur
Магнити от 3 до 5 eur
Градски транспорт 2 eur

# 146
Еее, скъпа вечеря. Ние обядваxме и вечеряxме във веригата ЛИДО, която е латвийска и има навсякъде ресторанти в Латвия, но има и няколко в Естония, поне в Талин има два.
На самообслужване е, а има хиляди неща, които човек иска да пробва и се правят на момента. Накрая се плаща на касата ,това което си сложил в таблата, не е мизерно, направено е комфортно и доста приятно. А сутрин  си е като кафене... има палачинки и неща, подxодящи за закуска.  Помня, че по десетина евро на xранене ... миналата година бяx за втори път, след няколко седмици пак ше ида. И за мен прибалтийските изобщо не са скъпи. Особено след като бяx в Исландия и Норвегия .. просто всичко бледнее Grinning  (Швейцария и Лиxтенщайн също са сред първенците, но Исландия направо къртят. Там най-евтиното нещо е 1000 крони, тоест 8.5 евро.. за еспресо кафе може и да стигне, но не и за капучино, xexe).

Eто малко снимки от Лидо, от нета... има салати, супи, предястия, всякакви ястия, десерти, напитки, всичко.

На принципа на "Пузата Xaта" в Украйна, но "Лидо" е доста по-уютно, не прилича но столова.

Общи условия

Активация на акаунт