бременна съм ,а остажам на улицата

• 18 304
  • 171
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ако са се противопоставяли на връзката й с този мъж, ако ги е срам, че има дете от друг и пак е бременна,  ако са от този вид хора "какво ще кажат хората", възможно е и да не я приемат.

Напротив, аз залагам на това, че ще я приемат, вместо тя да стои на прага на жилището им и всички комшии я видят с детето. Ако тя е упорита и стои пред прага, буквално  пред прага, те ще трябва да извикат полиция, за да я изгони оттам, а едва ли ще посмеят. Все пак, не вярвам да са коравосърдечни до такава степен, че да оставят едно дете пред вратата.

# 76
 Andariel, тя  е писала, че са й отказазали с SMS - не ни притеснявай повече,не го заслужаваме ooooh! Как да се хване с малкото дете до този град  и да седи  пред вратата, с надеждата, техните да се притеснят от това, какво ще кажат другите newsm78 И какво като й отворят,най-много да й довтъжнят живота и пак да я изгонят...Ситуацията е ужасна, дано не е истинска Praynig Идеята за отец Иван, май е най- добра, поне докато си стъпи на краката. После да ситърси отговорност от бащите, да си намери работа и ще се оправи някак. Момиче, само не се паникьосвай, пробвай всички възможности, все от някъде ще излезе нещо.Носиш живот,което значи, че си закриляна,  не говоря ей така. И пиши, изливай се споделяй! Ако искаш на лични - дом не мога да осигуря, но  разни неща за децата или подкрепа просто, с удоволствие Hug Само не  падай духом Hug

# 77
От 11 г. си с този човек,детето ти е на 10 ако не се лъжа,но не е от него...  Rolling Eyes Виж,кажи какво става защото както и другите ти казват, има нещо което криеш и това създава чувство на недоверие,а от там нататък.. Разбира се можеш и да не даваш обяснения ако не желаеш. предполагам че се срамуваш от нещо или се притесняваш да не те обвиняваме...

# 78
Е все пак на мен нещо не ми се връзва в тази история  newsm78

# 79
Толкова години да си с един мъж, да ти е отгледал едното дете, тъкмо да ти е направил второ и да те гони.....трябва да си голям трън в лицето на живота.
Обаче аз пак казвам - аз и в момента помагам на такава майка. мъжът и я преби в третия месец, тя го осъди веднага, а той беше доктор!, майка и и баща не са я гледали, баба и в Казанлък я е гледала, но е починала, след което майка и и баща всичко продали. майка и и пусна смс 2 дни след като роди - "Обичам те мъртва!"....абе апокалиптична история ви казвам, рита я живота до кръв тази жена, но аз я познавам и всичко е реално, а те е едно ужсно добро момиче, колежка ми е, завърши сама висше, помага на всички, всички тук я обичаме, обче в личен план и се случват САМО гадории. Поне има една прекрасна дъщеря вече на почти 2 години, която гледа с кански мъки, но и осигурява всичко и двете са прекрасни и винаги ще им помагаме. Така че - има и такива истории мили дами, напълно реални за съжаление.
Ако и тази история е реална, аз и фондацията сме насреща да помогнем, но имам нужда от още отговори и да видя, че авторката чува какво и казваме и как да постъпи Peace
Това с аборта не го приемам Naughty

# 80
  • София
Да, има много свестни хора, на които сякаш животът се надпреварва със себе си да им сервира гадости - коя от коя по-голяма.
Ох, не знам... Ако са женени, как така ще я гони, тя нали живее там? Не може ли да викне полиция, от някоя организация да й дадат и правна помощ! Или не са женени?

# 81
Аз разбрах от цялата история, че не е женена за този мъж, който я е изгонил. Той не е баща на 10-годишното дете и най-вероятно не го е отгледал. Ако беше гледал това дете 10 години, макар и да не е негово биологично, щеше да се е привързал и да гледа на него като на свое. Също и родителите му вече да са свикнали с нея и момиченцето й за 10 години . Не би изгонил детето, а също и майката, която е бременна сега от него. Предполагам, че отскоро са заедно, това обяснява подобно поведение.
Не е писала, дано е при социалните.

# 82
  • София
Да, бе, не би! Би, и още как! Има и такива. Низостта на човека може да бъде безмерна като... май дори Вселената се оказа с някакви граници, та не мога да дам сравнение. Peace
Има много неясноти в историята и може би това затруднява и намирането на изход от ситуацията. Във всеки случай адвокат може да свърши доста добра работа. Нали има организации, там трябва да има адвокати да я консултират и да придвижат някакви документи. Идеята за болницата хич не е за изхвърляне, обаче къде ще живее голямото дете?

# 83
Да, бе, не би! Би, и още как! Има и такива. Низостта на човека може да бъде безмерна като... май дори Вселената се оказа с някакви граници, та не мога да дам сравнение. Peace
Има много неясноти в историята и може би това затруднява и намирането на изход от ситуацията. Във всеки случай адвокат може да свърши доста добра работа. Нали има организации, там трябва да има адвокати да я консултират и да придвижат някакви документи. Идеята за болницата хич не е за изхвърляне, обаче къде ще живее голямото дете?

Ами аз когато дадох идеята за болницата, не знаех, че има и друго дете, мислех, че е сама. Ако имаше кой да приюти детето, пак можеше да стане, защото от самата болница щяха да викат социалните, но сега не става и това....

# 84
Каква е идеята да се раждат деца, заченати случайно, без никакви доходи и изгледи за справяне с живота?
Съжалявам, но не съм оптимист за такива истории... Tired
Ако не е прекалено късно, най-добре да направи аборт авторката. Peace

# 85
  • София
така е, детето се появи впоследствие в темата. Аз се опасявам от това, че детето може да се озове в социален дом, щом авторката няма къде да живее и никой не иска да го гледа. Това дете, голямото, нали има баща, баба и дядо по бащина линия, те не го ли познават, не го ли виждат, няма ли някой от тях да го вземе временно, докато жената си оправи положението? Трябва да се използват всички възможни родниннски връзки. Чак пък, толкова ли нито един роднина не иска да приюти детето! (по-скоро възклицавам, може и такива да са)

# 86
Детето ако е на 10, ходи на училище, има някаква среда, някакви приятели.
Може да се говори с родителите на някое детенце, да се обясни без прекалени подробности, че са в труден семеен период, и поне детето да остане  при някое приятелче за седмица-две, докато се наместят нещата...

Изобщо наличието на дете на такава възраст много променя нещата. Това е жив човек, не можеш да го смотаеш в един сак, и да хукнеш по градове и села... Представям си как ще се чувства това дете, ако го помъкнат сега по Социални, интервюта, защитени жилища и т.н. и т.н.... Плюс раздялата/изхвърляне от пастрока/бащата, или какъвто там се пада, с който детето е живяло през целия си живот (авторката пише, че живее с него от 11 години, а детето е на 10)... Травма след травма...

Авторке, каквито и да си ги вършила, каквито и да са ви отношенията, обърни се към родителите си. Извини се, поплачи, помоли, склони гордостта си. Те са родители, ще ти простят, няма да те оставят на улицата с детето. Или поне детето да приберат. Пак е за предпочитане пред това да го оставиш на улицата.

Не ми се вярва наистина ВСИЧКИ хора около теб да ти отказват помощ - родители, сестра ти, роднини, приятели, познати  Thinking  Няма такава среда, в която хората да са чак такива катили, просто нещо в историята ти издиша. или гордостта ти е в повече, и тук искаш помощ, защото си анонимна, а от приятелите си те е срам да поискаш... Не знам, но историята ти не е убедителна.  

Включих се само, защото ми стана жал за детето.

# 87
наличието на друго дете променя картината коренно. в такава ситуация грижата трябва да е първо за него, то е в най-голям риск в момента. авторката според мен правилно обмисля аборт. решението е лично, но когато си ударил дъното и се влачиш по него, още едно дете ли да закопаеш?
ясно е, че до тук се е стигнало чрез поредица от грешки и лошо стечение на обстоятелствата.
момичета, някой дали се обади на социалните за детенцето? моля който има повече информация, да ми изпрати на лични (къде се намира сега авторката и какво е решила), за да се обадя на социалните. това дете няма място на улицата с майка, която не може да намери решение на момента.

# 88
Е все пак на мен нещо не ми се връзва в тази история  newsm78
Това дете най-вероятно НЕ е от мъжа, който й е отгледал първото дете. И явно на човека му е Писнало да гледа чужди деца.  В смисъл тая му е и кръшнала.
Очевидно, родителите знаейки каква е шаврантия - не искат да я приемат, защото - срам и позор е жена, с две деца, и двете от кръшкане очевидно.
Общо-взето, тегоба но.... съжлаявам, че не мога д а помогна
Но можеш да се подиграваш и да се чувстваш по-добре. Такива хора, които приемат жените изначално за к*рви, имат сериозни психологически проблеми.

# 89
Малко по - късно днес ще звъня да видя какво се случва и ще пиша:(

Общи условия

Активация на акаунт