Домакини 42/ и на плаж и в планината, с летни коктейли в ръката

• 43 170
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Ма ко, дано си получи заслуженото този мизерник  Twisted Evil
Лейдибърд, супер е, че пръстът ти е по - добре  Peace
Утре я изписват моята сестричка, даже от тази вечер си е вкъщи. Състоянието и продължава да е лошо...може би е една идея по - добре, но до там  Tired Не знам пътеката ли им свършва, или просто не могат да направят нищо повече...Силно се надявам да не е второто  Tired
Ма ко, сметката засега няма да я пускам, защото нещата са в застой. С DMS номера положението е същото - на нея все повече не и се занимава  Confused Не знам какво да ви кажа - в един момент е супер ентусиазирана, в следващия момент вече не иска и да чуе за трансплантация. А има неща (като документи и т.н.), които сама трябва да подготви и да свърши, не мога аз или някой друг примерно. Затова засега ще изчакаме, въпреки че според мен време за губене няма, но... това е положението  Confused

# 361
Не знам пътеката ли им свършва, или просто не могат да направят нищо повече...Силно се надявам да не е второто  Tired
  Praynig за нея.
Твоята никак не е лесна , реално в момента си с 4 деца ако не се лъжа, и всяко има нужда от теб по своя си начин  Hug Hug Hug
ма ко гадно е без договори, то и с такива с дълги периоди на предизвестия е гадно няма оправяне.
Скрит текст:
То и при нас са едни ,кой ще се върне септември кой не , една девойка е в майчинство и ако се върне не знам аз накъде ще съм, отделно и договора на фирмата изтича след 2 месеца не се знае ще я бъде ли или не ,  и при мъжа ми се очакват съкращения... Не се знае и той ще го бъде или не.От май месец сме под непрестанно напрежение.Само се моля да сме здрави.
Много хора се загубиха  newsm78 домовата книга отдавна не е проверявана ....Марчеееееееееееее
Тази вечер хапнах пърленки по една рецепта която е изпробвана преди това от Валето, и от на мама домашния катък и така преядох ,че не остана място за сладолед .Валенце много се хареса , даже вече имаме уговорка с приятели - съседи другата седмица от тях хапки ( които показаха вчера в малките часове ) от мен пърленки  Simple Smile
Отивам да се опитам да поспя, ама ми тежи коремчето Sad

# 362
Добра вечер   bouquet
Вио Hug Hug Hug На сила не можеш да дадеш, можеш само да вземеш... Дай любов на сестричката си и каквото е писано ще стане!
Ма ко дано на новата работа тм е с договор и да нямате повече проблеми!
Джейми несигурността е лошо нещо, но само времето ще покаже. Отказах те ли се от пътуване?
Аз също преядох, че даже и питие не ми се пие  hahaha hahaha Домашните пожелаха вечеря от сандвичи с кайма и айрян  Joy

# 363
  • Бургас
Отчитам се и аз,че ще ме отпишете от домовата книга. Laughing

Джейми,тази седмица стягам багажа за Гърция,не че ми се ходи,хича даже,но другите деца искат,цяла година я чакат тази почивка и после кой откъде е. Cry

Вио,преди година-две ли беше помогнахме по молба на наши приятели на момче с диагноза като на сестра ти.Отида на нелегална трансплантация в Иран,защото тук го бяха отписали,уж всичко мина добре,но това момче просто се предаде.Слава Богу,жив е,но самият той не желае да излиза,да общува.Много е трудно явно.Не си слънце да огрееш навсякъде,но не спирай да ръшкаш сестра си.Много ми беше трудно да ти напиша това.Имаш дете колкото моето и по-малко,нямаш време,но явно при това заболяване първо погива волята.Ти си знаеш все пак най-добре,но не спирай да я тормозиш!Нека направи каквото може и тя и каквото зависи от нея.

# 364
  • Sofia
Привет, девойки!
 Само  да ви покажа красота от днешната ни разходка!

И лягам.
Лека нощ от мен!

# 365
# 366
Добро утро и от мен, Лус - страхотно кафе! Набързо ви изчетох, че вчера даже не бях пуснала комп. Вече съм на софийска територия, метнах квартирата, че за 2 месеца само мъжко присъствие ясно ви е. Сега подкарвам прозорците. Хубав ден на всички, много кураж за Вио и Славчето и за болните им близки. Чао засега.

# 367
Добро утро.
Люс, мерси за кафенцето    bouquet
Моренка, голяма красота наистина.
Славе, не знам дали е до воля и желание за живот. Навремето като започнаха диализите се разтърсих и изчетох де що има по въпроса. Та тогава бях чела, че болните се привързвали към апарата си и не можели да си представят живота си без него  Tired Тогава ми се стори че това са щуротии, с годините обаче се убедих че има нещо вярно. И има логика да е така - целият им живот, от ежедневието до социалните контакти, всичко е свързано с диализата, всичко. Лошото е, че всичко е до време, диализата не може да я поддържа жива 100 години  Confused
А за ръчкането - аз няма да спра да я ръчкам, ама само с ръчкане не става.....  Tired
Уф айде стига че ви надух главите с нашите истории  ooooh!
Мен пък снощи една треска ме тресе, не е истина. Уж нямах много висока температура, обаче едни студени вълни, едно безсилие, чудо направо. Към 3 часа станах да пия парацетамол и после съм поспала малко, ама днес съм като парцал  Tired Дано не е някой вирус, че само това ни липсва. Както и детската градина стягаме, да не я почнем болни  ooooh!

# 368
Добро утро момичета!!!
Лус благодаря за разкошното кафе   bouquet
Морена голяма красота си показала   bouquet
Дами спорен ден   bouquet
Вио Hug много ти се събра...Трудно е човек при такива обстоятелства да запази здрав разум, а и тялото реагира. Стреса ти идва повече  Hug
Скрит текст:
За трансплантациите въпроса е изключително сложен и то не от техническа гледна точка. От един ад пациентите попадат в друг - заменят машината с куп лекарства доживотно. Решават се едни проблеми, а се създават други...Пациентите след трансплантация са на доста скъпи имуноподтискащи лекарства доживитно, което пък навлича други проблеми на изтощения организъм...Много се пише за страданията преди трансплантацията и почти нищо за живота след нея...Трансплантацията не е панацея и не оставя след себе си здрав човек - аз и за това преди време реагирах на желанието на Вио да си дари бъбрека... Казах вече, че за съжаление медицината е източник на печалба и се лекуват заболявания по начина по който се печелят пари, а не по-най добрия начин за болния, за това и трансплантациите в определени региони процъфтяват... Четох преди време, че здравната каса не отпуска пари за поддържащото лечение след трансплантация, дори на тези направени в бг... Това е изключително сложна и тежка тема...Както при всеки проблем и при този няма едно лице и една гледна точка...Да - пациентите на диализа се свързват с апарата, защото абдоминалната диализа трудно се практикува в бг, обездвижените са приковани в стаята си на кревата, защото трудно се взема инвалидна количка...и защото обществото ни заклеймява различните... Когато се разхождам тук из улиците и в магазините срещам много хора в инвалидни колички, хора с Даун, ДЦП, жени с перуки... и в първия момент си казвам "О боже, колко болни хора има тук...", но в следващия момент ти просветва, че болните не са повече от колкото в бг, а че на болните тук им се предоставят условия да живеят като "нормалните" хора... Както и в случая с майката на Дами - операцията продължава макс. 4 часа - перфектно направена, само дето не ти решава проблемите с вълшебна пръчка, а ти поставя нови проблеми, за които трябва да си психически здрав и обществото да ти помогне да се справиш... Лично за мен, когато се е налагало да взимам решения свързани със здравето на семейството ми на първо място е било качеството на живот, което ще получиш след лечението...Налагало се е да взимам такива тежки решения и съм благодарна за разбирането и подкрепата от близките ми - това е най-важно!!! Извинете за тежките размисли рано сутрин, но са неща които засягат сърцето ми и много мислих цяла нощ за тях...

# 369
  • Germany
Здравейте Simple Smile
Да дам отчет за вчера, че бяхме цял ден навън и нямах време за компа. Нещата, които имам по езика са нещо като възпаление на езика и са най вероятно от рефлукса и гастрита, които имам. Според доктора не е нещо страшно. Даде ми пробиотици и още нещо за смукане. Да се надяваме, че няма да има влошаване за в бъдеще  Praynig А при мъжът ми се оказа, че проблема с носа и честите възпаления не са от синузит, а от доста крива преграда. Сега ще пръска някакви неща няколко месеца и ако няма подобрение ще трябва да прави операция. Лошото е, че не дават 100% гаранция, че нещата ще се оправят след операцията...
Днес си имаме гостенка /приятелка на големият/, следобяд ще дойде още една приятелка с детето си и лудницата ще е пълна Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 370
  • при късмета
Здравейте!
Люска, страхотно кафе
Вио, ако Славчето е права и сестра ти се е предала чисто психически, щеш нещеш трябва да я ръчкаш.
Нашето е бели кахъри в сравнение с теб
Калинка, от друга страна и ти си много права
Мони, дано има ефект лечението
Дами, добре си си дошла
Чудя су кякво да сътворя за вечеря, ама имам време.
Гушки и цунки на всички  Hug

# 371
Вече сме в София, утре летим... Аз съм отново с чревния вирус, как ще издържа полетите, идея си нямам.... Поръчахме си нови куфари, които трябва да дойдат днес следобед, ама ако не дойдат, не ми се мисли...
Но това са бели кахъри пред проблемите на Вио - много сила и късмет пожелавам на сесстричката ти, вярвам, че ще се наредят нещата!

# 372
И какво стана нямаше среща Sad нищо здраве да е .

Последна редакция: пт, 29 авг 2014, 17:26 от J_M_M

# 373
  • Бургас
Ще отидем на Смърфи на гости,колко му е Колумбия-България,има-няма 15 часа. Mr. Green
Аз също съжалявам,че не се видяхме.Като се върна от Гърция,ще се видим с Джийми и Ели,но Смърфита ще липсва.
Вио,извинявай ако нещо съм те засегнала,че Калинчик е права,това е тежка тема.Сподерих моите наблюдения как това коварно заболяване прекършва волята. Cry
Смърфи,вземи деган.Хем ще спиш,хем няма да повръщаш много.Лек полет,колкото може да ти е лек.Нали с мъжа си ще пътуваш,че той все е в командировки,работи човекът.Да има кой да ти държи торбичката,докато повръщаш.Хохохоххо! hahaha
Айде спирам,че ще ям бой по колумбийски!

# 374
Момичета, надявам се, че ще успеем да
се видим следващия път. Аз се наливам с разни хапове, дано помогнат! Аман от болести...

Общи условия

Активация на акаунт