Домакини 42/ и на плаж и в планината, с летни коктейли в ръката

• 43 175
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • при късмета
Добро утро!
Бонболина, това сериозно ли е? Дано не е и има опряване  Praynig
Писе, и аз стискам палци
Креми, да ти е жив и здрав именника   bouquet
Боли ме глава и корем и съм неадекватна. И много ми се спи  ooooh! Мъжо изчезна, че един приятел го извика нещо да му помогне за колата.
С шефа дигурно чак довечера ще излизаме, ако изобщо аз мога.
Гушки на всички  Hug

# 391
Добър ден момичета!Оправихте ми настроението за деня-Благодаря ви!!!  bouquet
Дами-да ти се връщат 100 пожелянията ти към нас!Спадна ли температурата на мама?
Вале-остави я да стои до края,харесва и но явно и на нея и е трудно за това ,че е отделена за първи път.
Калинка-приятен мач!
Марче-завид за почивката в Гърция
,ще чакам с нетърпение разаказ ти после,а ако има и снимки ....
За цветята ще ми е интересно да ги видя-до сега не ми се е случвало да си променят цвета,особенно мушкати. newsm78  И моите полудяха сега,но явно от дъждовете.
Смърфи лек полет и дано бързо минава неразположението ти!
Бонболинка-направи си изследванията и всичко ще е наред. Hug
Кремито гледам снимки във фейса,страхотни са!!!Да е жив и здрав именника и  и всички ,които празнуват днес!!!  bouquet
Приятен ден ви желая,ставам да готвя. Wink

# 392
  • Fort Worth, TX
Привет на всички.Тук съм , но нямам време за писане.
Вио, дано всичко е наред.Като чуя тв, че е имало трансплантация си казвам дано е сестра ти.Кураж мила.Друго не знам просто какво да ти кажа.
Маре, приятна почивка.
Смърф, на теб лек път.Ще чакаме включване от Колумбия вече.Целувки на всички.

# 393
Good morning ladies,

чета ви вечер преди лягане ,но до писане не ми достигат силите след задачите.  Embarassed
Тази седмица мм отново е на работа извън града и ставаме рано в 5 и 30 , те излизат с детето в 6 и 30 ,оставя я в градината в 6.40 , в 7 е на сборното място и с колата на компанията пътуват 70 км и започват работа в 8 а ,вечер я вземаме в 5 и 30 .В четвъртък след работа опитах да я взема по рано .Одисеите на Конти  Party
Една колежка ме хвърли с колата до градината в 4 и 40 и в 4 и 52 хванахме автобуса. Уж сме до нас ,но той ни прекара през целия град и се прибрахме пак в 5 и 40.  Shocked Та оставих мм да я взема в 5 и 30 и в 5 и 40 да са си у дома.То другото няма голям смисъл с автобуса  Shocked
Вчера си бях взела почивен ден за да направим транзишън ден в новата градина ,а то се оказа ролър-костър ден .
Сутринта станах в 5 -душ ,кафе и грим ,детето го събудих в 6 ,закуска и тоалет и в 6 и 20 бяхме навън тримата. Оставихме я в градината за последен половин ден там ,занесох не от мен ръчно-правени кейк-попс сладки без ядки (не намерих никакви мъфини или сладки без ядки в състава им и купих тези ), кутийки с ябълков сок ,ръчно надписана картичка от детето с благодарности и ваучер за 20 долара за кафе на учителите от популярна верига за кафе и донъти. Прекарали са разкошни 4 часа ,имала е подаръци от учителите и картички .
След това мм ме остави в болницата да ми прегледат пак крака след обаждането ,че нещо не било наред с рентгена ми .Чаках 4 часа ,оказа се, че е трябвало да имам гипс първоначално , защото съм и имам две счупени костици, изхвръкналата кост ми го показваше ,че е така,както и всекидневната болка и ми дадоха направление за ортопед и физио. Оттам на бегом с такси до градината ,взех детето ,таксито чакаше , после до новата градина ,че имахме час за 11 там .Там разгледахме ,постоя и поигра 2 часа ,дадоха ни нещата и се запътихме по другите задачи. Оттам на пазар за дрехи ,обувки и т.н. Взехме й много красиви и практични неща от Гап и един чифт обувки от Кларкс. Останаха маратонки , обувки за градината вътре ,ски яке и гащеризон и боти .Отделно когато получим списъка от у-ще за консумативи ще купуваме и тях.   
След това минахме да си направя френски маникюр ,хапнахме сладолед с ягоди на сладкарницата в Мола, купихме и книжки от книжарницата и с автобуса се прибрахме в 4. Тъкмо Разопаковахме нещата и баща й се обади да се готвим за среща с ипотечния ни консултант в 6 и да извадя документите.
Оттам отидоха час и нещо ,след това минахме през магазина за хляб и мляко и се прибрахме най-накрая капнали от умора. Хапнахме набързо шопска салата с топла франзела  ,душ и по леглата. Сутринта по навик всички ставали цяла седмица около 6 бяхме на линия пак .Чудничко  Sunglasses
Днес мм прави закуска- принцеси и кафе , той замина за работа ,а ние с детето ще ходим до банката за кредитна карта за мен , да купим подарък за утре за РД и до библиотеката ,че миналата седмица не стигнахме до там .Утре съм на шоф. тренинг с инструктор -6 часа в клас от 1 до 7 часа ,а след това сме на РД на наша бълг. приятелка.
В понеделник е празник за всички и почивен ден ,но ние ще попълваме документи за гражданство ,защото получихме така чаканата номинация от провинцията и оставаме в Канада със сигурност вече . След по малко от година се надявам да почерпя подобаващо за гражданството   Praynig Praynig Praynig
Да ви почерпя по случай случката :

Във вторник и ние като Моренка сме на първия учебен ден . И аз като Валето съм притеснителна за всичко :как ще й се отрази промяната , новото у-ще и градина как ще са ,няма ли да се чувства самотна първите седмици пак и т.н. ? Тя ми споделя ,че се притеснява,че ще е новото дете и ще й е трудно да се приспособи с всички ,които се познават вече. Но аз й обясних ,че там ще са предимно нови деца ,защото ще са първи клас ,не е втори или трети ,където децата са заедно от 1 година вече и се познават ,ще са също като нея уплашени и притеснени ,но и готови за учене и забавления .
Притеснява  се че ще говорят ,четат и пишат на френски по добре от нея, боли я корема преди градина цяла седмица вече ,а мен още повече .Именно затова и се опитвам да я подготвя и запозная с нещата от по отрано. Даже в понеделник ще я водя да разгледа двора на у-щето, да поиграе там ,да има представа колко е красиво и интересно. Така и в новата градина вчера й показах как децата обядват ,къде са стаите ,къде са тоалетните, къде е физк. салон ,библиотеката, сензорната стая за проекти ,поигра в градината навън , представих я на /й кои са и учителите, към които да се обръща за помощ, с кои деца ще са там ,проучих кои деца са в същото у-ще и ще са в същия автобус като нея и я запознах с едното, с което ще пътуват всеки ден до градината и обратно. Общо са 5 деца от това у-ще в градината ,така че няма да е сама .
Взех менютата за всяка седмица за градината за да знае всеки ден какъв снакс и закуска ще имат и да избере дали да закуси там или в къщи  ,опитвам се да узная и аз повечето неща и дай ги поднеса на време за да може и тя да знае повече неща от случващите се ,защото със знанието идва и спокойствието ,че нещата са ти познати и имаш контрол над тях. Предупредих учителите ,че ще им досадим в първия учебен ден поне за час за да и покажем всичко и се извиних ,че това ще е прецедент и няма да им се пречкаме всеки ден след това . Тя го чу също и  зарадвана се разбъбри за автобуса изведнъж и не искаше да тръгваме ,а искаше да поиграе още .Успокои ми се майчиното сърце поне малко ,сега е ред на следващото предизвикателство.
Взехме си почивен ден вторника ( първия учебен ден ) с мм и ще я водим заедно.На мен не ми дадоха цял ден вторник ,но до 12 ще успея да я изпратя както винаги сме го правили.
Планът е да я закараме до градината в 7 и 30 ,да хапне закуска там ,както ще е обикновено , да отидем до спирката на автобуса с учителя ,който ще кара децата ,ще я качим на автобуса ,ние ще отидем до у-щето да я посрещнем ,ще се запознаем с учителката , с децата , ще видим /покажем и на нея класната стая и двора , ще вземе списъците и ще я оставим там вече да започват деня  Sad
Ние ще отидем да се снимаме, да дадем отпечатъци и да издадем криминално досие от тук .Вече направихме такива със скорошна дата и от Англия и БГ ,та остава да минем и тук ,както и медицинските прегледи да се минат за всички .Тези и още куп са изискванията за кандидатстването за гражданство .
ММ си я взел 3 почивни дни за да попълни документите и да ги пускаме в средата на другата седмица.
Започвам и кормуването с инструктор вече ,ще взема 7 часа и ще видим какво ще става  Embarassed
Детето започва и новото у-ще по гимнастика и танци в събота и ще ходя да питам за костюмите й ,че мат и там изисквания точно какъв тип да е. Та с две думи чета ви ,но до писане не ми остава много време , извинявайте за което   Hug
Това е от нас засега ,лек ден и прегръдки на всички;Вио, Славето, Лусс, Калинка, Тите, Писенце, Валенце, Моренка, Бонболина, Плами, Ма ко, на Вио сестрата, Креми, Марче, Дам4о, Елинор, Джейми и всички останали  Hug Hug

# 394
Контеса, изчетох те - ти не си контеса, мила, а абсолютна кралица! Браво за куража, за усилията ви, невероятни сте като семейство и ето че нещата се нареждат, защото го постигнахте и го заслужавате. Много, много се радвам за вас! Тити, Лейди, същото мисля и за вас, милички.
Приятна почивка у гръцко на заминаващите. Бонболинка, палчетата са стиснати всичко да е наред.
На всички в БГ и в странство успешна финална подготовка за уч.година. То и за мене се отнася - на 1.09. съм на работа, ще поемам нов 5 клас и така.
Преди малко доволно се наядох с прясна паста в компанията на Антъни Бурдейн, който също мааше паста и други вкусотии в Сардиния - обичам го този мъж, в другия си живот искам да съм Антъни Б.

# 395
  • София
Контеска, радвам се за вашите успехи!
Момичета, прибрахме си девойката. Невероятно съм горда с нея, признавам си! Плакала е, да, но насаме жената, която се е грижела за тях и почти постоянно е била с тях ми каза: " Аз често имам деца, които идват за първи път на лагер исе делят за първи път с родителите си. Вашето момиче се държа мъжки. Плака, но се бореше със себе си, стискаше зъби до последно. И да ви поздравя- имате много старателна и изпълнителна дъщеря. Каквото и се каже го върши без да задава въпроси-ама защо така, ама не може ли иначе, ама мързи ме, ама не искам. Знае си задълженията в ранчото и къщата и ги изпълнява , като се старае не просто да свърши работа, а да я свърши добре."
Фук, та фук. Направо ми стана много хубао. Не че не си го знам, но е друго да го чуеш от човек, който е гледал детето ти в друга светлина, на ново място, без родители около него.
Обаче поиска ад си тръгне и ни посъветваха да не я притискаме. И си я взехме. Утре ще разказвам повече.
А как се е научила да язди...сигурно за опитни ездачи е нищо, но за мен- страхотно. Дори се изправи права върху коня.

# 396
Вале, браво на Мария! Герой ти е тя   bouquet
Дамчо, добре че си била в компанията на Антъни Бурдейн, а не на Джейми Оливър (справка - виж поста ми от снощи)  Mr. Green
Контес, аз само докато те чета и ми се завива свят, честно  Crazy Как се справяте с толкова хиляди задачи, само вие си знаете. Поздравления за което   bouquet
Марчелка, весело изкарване у гръцко  Hug
Бонболинче, дано всичко да е наред!
Креми, честит ти именник, да е жив и здрав!
Ма ко, Славе, Люска (що не пишеш?), Писе, Лейдибърд, Тите, Джей, Морена, Hug
И аз да се наредя към тези със септемврийските вълнения  Heart Eyes Стегнахме всичко за детската градина, вече само чакаме да дойде понеделник. И мене ме тресат едни мисли - Контеска много добре го е описала, та няма да се повтарям. Дано само на Ванко да му хареса и да се чувства добре там.  Засега като говорим уж няма драми, ама знам ли... Ще видим в понеделник.

# 397
  • при късмета
Добър вечер!
Контеска, браво на вас, само така  Hug Дано й хареса на детето и се чувства добре
Вале, с право си горда с Мария. Радвам се, че е изкарала хубаво
Вио, ама Ванко в понеделник ли тръгва? Мислех, че на 15.09. Много да му хареса и до ходи с удоволствие.
На заминаващите приятна почивка.
Пада ми кръвното от Мц и по този повод ометох един шоколад и един сладолед  Laughing утре пак така ще кажа  hahaha
Къпят се моите и после ще дойда  Hug

# 398
Ма ко, сега в понеделник тръгва Ванко, да. Имаше вариант да го пусна малко по - късно (няколко дни, не повече), обаче преценихме с баща му че е по - добре да си започне заедно с всички останали. А пък във вторник (на втори) е рожденик, и поръчахме торта за градината.  Така и така няма да му правим детско тържество покрай тия истории, та поне там да се радва детето. А ние ще се съберем със сестра ми и близнаците на вечеря, само че ще е в сряда. Та така де, емоционално ще ни започне седмицата - за първи път на детска градина, рожден ден, подаръци... А ние с баща му още се кумим какво да му купим, много сме зле значи   ooooh!

# 399
  • при късмета
Аз видях, че му наближава рождения ден, само не можах да разбера дали е понеделник или вторник.
Аз смятам и утре да го раздавам спящо. Всеки следващ цикъл го карам все по-зле  ooooh!
Мъжо може да ходи с един приятел на риба и ще вземе и шефа. Ако тръгнат цял ден ще спя  Laughing Много ми се върти главата.
Смърфи трябва ли вече да е пристигнала?

# 400

Добра вечер пак от мен ,

Дам4о, благодаря ти ,изчервих се  Embarassed   Hug
Кретаме ,какво да правим ,никой няма да го свърши вместо нас .Само двамата сме си за всичко и ако някой от нас не си свърши задачите всички страдаме. Благодаря ви ,аз го приемам като нормална част от живота ни в чужбина ,даже не го и мисля толкова, само новите неща ме притесняват особено когато се отнасят за детето ни.Тогава ми е стегнато ,мисля го многократно,вечер с него заспивам и с него ставам и така.
Приятен първи работен ден и на теб, колега !Не знаех ,че си учител.   bouquet
Успешна година и много ученолюбиви и възпитани деца нека да има  Hug

Валенце,благодаря ти и на теб!
 Радвам се, че детето така добре се е справило ! Имаш само за какво да се гордееш !Заслужаваш да си го изживееш този горд момент с това разкошно дете. Да ви е здрава и все такова чудесно дете   bouquet

Вио, благодаря ти .
И на мен ми се вие свят , но то е така всеки ден навън . Просто го правя и от време на време като ми докривее и се умълчавам тук и дотам ..
Мисля ви много вас и заради работата на мъжа ти ,и заради сестра ти . Дано ,дано ,дано всичко стане както трябва да е   Praynig .Трябва да има справедливост в този живот и възможност за хора ,които го заслужават .Пусни сметката ,моля те .Ти я пусни ,не чакай сестра ти да се мобилизира ,ти я  мотивирай ,а другото ще дойде само. 'Помогни си сам ,за да ти помогне и Бог'!  Praynig Praynig Praynig
Браво на малкия мъж Ванко ! Вече ученик в градина !И рожденик също   bouquet
 Много сполука, поводи за гордост и здраве на порасналото красиво момче на мама и тате! А на теб пожелавам много сила и кураж за първите дни   Hug
Пийни един голям чай с мента и мед ,много носни кърпички си вземи и след като го изпратиш с най-голямата и слънчева усмивка ,се прибери и се наплачи . На мен ми помага когато съм пренапрегната този метод . Hug

ма ко, благодаря ти !
Сладолед и шоколад казваш ,а ? Страхотия .Така обичам да се лекувам и аз .Сладоледът ми е задължителен всяка вечер и след това съм една мила ,добра и спокойна ... Crazy

Ние не отидохме до банката ,която си бях нагласила наблизо не работи днес ,а клоновете ,които работят в събота са ми далече и мм пощуря . Обяснява ,обяснява ,кара ми се ,че никога не слушам каквото ми се говори (от 9 месеца ми казва да си изкарам кредитна карта за кредитна история,че  е много важна за вземането на къща, ама на мен все депозит ми искат и аз все се отказвам,защото не искам да си застопоря пари така ,но и вчера го потвърди ипотечния агент и няма къде да мърдам вече  ) ,аз се съгласих порядъчно,че винаги не слушам и той си ме знае и му затворих телефона .Ще има време цял ден да се успокои преди да си дойде в къщи . Ми ,ще го мисля пак другата седмица ,не става сега явно . Уф. Ама и мен ме е яд на мен си ,ама и на него повече ,защото той ми мрънка порядъчно и снощи и днес.  bowuu
Та отидохме до библиотеката ,детето покара до там и обратно скутера си , минахме през парка да покара още малко ,поизпоти се, наядоха ни комари ,върнахме се , изчистих цялата къща плюс пранета и сушилни , сготвих едни чушки трепач с ориз ,лук и домати на фурна и сега детето чете книги ,а аз ...ей ме къде съм.
Време е , заповядайте :

# 401
Валенцето  Hug и за двете ви  Hug Hug
ма ко   Hug и моята беше така сутринта, ама взех капки, само те са ми спасението, отделно дремнах с децата и сега ще броя звезди ако се разсеят облаците.
vio интересна откъм емоции седмица ви очаква  Laughing
Barefoot Kontesa определено е интересно при вас, аз си признавам на това натоварване не бих издържала.

# 402
  • Бургас
Аз един път ще остана,а то никой няма.
Де сте,вре? Heart Eyes

Вио,стискам палци за Ванко.Моята е записана,но дали ще събера смелост след Гърция да я пусна,не знам.Боже,кога пораснаха?!

Контеса,зави ми се свят,бе дете!!! Rolling Eyes
Каква е тази програма?Големи разстояния има там.Ужас!Как издържаш?До средата на поста ти аз трябваше да си почина! Grinning

Ма-ко,използвай рибалката на мъжете и отдъхни!Да не вземеш да чистиш и да вършиш нещо полезно!Убих тъ!

Валя,как реагира Бубка на Мария,като се прибра?Моите дънгалаци даже се прегърнаха след 2-седмичното отсъствие на Ванко.Много е хубаво като се обичат сестрите и братята.Аз обожавам сестра си!!!Радвам се,че и моите деца много се обичат.

Хайде да лягам,че стана утре.

Смърфита трябва вече да е кацнала сигурно е дроб-сърма,милата.

Луси къде е ?
Марчева,защо така липсвате?
Лека,дамен! Hug Hug Hug

# 403
# 404
Аааа, Лус най-после, че и с кафенце! Къде се губиш? Хайде последен ден преди старта на детските градини, че и за училището не остана. Децата ще се справят, както винаги ние преживяваме повече. Вио, четох за премеждията ти с Джейми - аз него не го харесвам, щото повече готви. Виж Антъни обикаля по света и яде, те затова ми е легнал на сърцето Heart Eyes Валенце, радост-пълна къща, детето се върна. Сега и на езда ще трябва да я водите Grinning Ма ко, оправяй се, хапни още сладолед. Контес, при вас все напрегнато, ама къща е това - не става лесно, но е на хубаво.
Скрит текст:
благодаря за пожеланията, колега. Мисля, че и Джейми е колежка май
Славче, така хубаво си го казала за отношенията между децата - и аз много обичам сестра си и ми е така криво, че не мога да й помагам повече с майка ми. Жалко, че и детето ми е само едно - липсата на близки се усеща повече с годините. Другите нещо липсват - Смърфи пътува, може би и Марчето и Моренка. Пиксе, Тите какво става с ремонтите? Мони, Плами, Стади, Креми, Ели, Джейми май се позагубиха. Калинка ще се яви знам аз. Хубав и слънчев ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт