Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 3

• 67 749
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София
моят опит с количката е същият - купих я на 3я месец, без изобщо да имам намерение да ползвам; количката ми помага много вкъщи; навън в количка я извеждат само бабите, които я виждат веднъж на три месеца, но със сигурност по-нататък няма да мога да я нося много - имам дископатия, а тя вече мина 10 кила, та допускам че след годинка ще е количка и ходене; обмислям и  купуване на тула тодлър, защото стана и голям дългуч и  съвсем скоро ще ѝ провисват краката и ще трябва раница с голяма платка

# 481
За следващия Halloween /ако го отбелязвате/:

Скрит текст:

# 482
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E

Скрит текст:

Супер!
 Joy Joy Joy

# 483
  • София

Скрит текст:

първата и последната кефят определено  Joy

# 484
  • ул. "Мечтание"
Мисля, че съм била разбрана правилно все пак по повод хейтърския ми коментар. Нямам нищо против количките и дали бебето ще се води или не в такава и аз имам количка и са ми до някаква степен слабост. Но при мен определено тепърва ще се използват само за дълги разходки в парка или в мола... Когато го писах тъкмо се бях върнала от кошмарно придвижване с количка из града и сто пъти се проклех че въобще я взех, само се изнервих и никаква работа не ми свърши... и после поредната многострадална Геновева, която ми се закуми колко скъпи били слинговете пък щяло ли да стои детето вътре и ми се дощя да се фърлА от някъде... Crazy

Скрит текст:

Първото ми е много забавно! Трансформърс ряпа да ядат!  hahaha Joy

# 485
Количките са супер, но не и за в България, ако трябва да се придвижваш с тях, а не само да се разхождаш в парка. През август бяхме за малко във Виена, само в самолета и до хотела ползвахме раница, иначе из града бутах един Макларън, който бях взела назаем - ами то е кеф, как нямаше поне една дупка да пропадне в нея; поне един висок бордюр, че да я изтърся; поне едни стълби в градския транспорт без асансьор, че да я понося нагоре! Дъщеря ми се отпусна да се вози и спря да се държи здраво с две ръце отстрани, както прави в София.  Laughing Само старите сгради без асансьори са проблем, но тук пък, преди да купиш количка, трябва да мериш асансьора, за да си сигурна, че ще може да влезе и да излезе.

# 486
  • ул. "Мечтание"
Тъжното и смешното е, че в селото където живея и има общо взето две главни асфалтирани улици и другото е черни пътища се придвижвам далеч по-лесно и безпроблемно с количка отколкото "у градО".  Sad

Ама стига за това...

Покажете си новите слингове!  Mr. Green

# 487
Добро утро мами,като по-опитни бихте ли ми казали има ли голяма разлика в качеството на ергораниците,които се предлагат (понеже не съм на ясно как да кача снимка  Embarassed )-едните се продават за 35лв....,а другите за 60лв....и нагоре...Ясно ми е,че и двете са реплика определено,ще съм благодарна да ме посъветвате с коя да се сдобия... Party Мерси предварително! Wink

# 488
  • София
Отново се включвам с голяма молба за съвет относно коя ергономична раница е по-добра? Eргобейби, или Боба ?
Има ли някаква съществена разлика между тях (освен производителя разбира се) ?
Сега пък виждам, че Ергобейби имат и различни варианти...
Оф, много ми е трудно какво точно да избера  Rolling Eyes

С проба е най-сигурно. В София Рошаво правят такива срещи за проба, във Варна има Библиотека за слингове "Вълшебен възел", които мисля по пощата пращат също. В Плевен към неформалната група с подкрепата на Ла Лече Лига има слингозаемна (не знам какви и въобще раници имат ли обаче). Всичките имат Фб страници, лесно ще намериш и ще се свържеш. Тези са, които аз знам, сигурно има и още. Отделно ако имаш приятелки, които да ти дадат да пробваш, също е някакъв вариант.
Аз лично сравних 4 носилки, преди да избера Боба като даваща най-добър комфорт за мен и моето бебе. Успях да си я набавя от Ровашо с тяхната страхотна категория "Втора любов", много съм доволна. Сега въздишам по Тула, т.к. ми е голям човекът и Бобата му омалява много бързо  Joy

Аз да вметна тихичко, че у дома успоредно с носилките, се ползват много добре и количките. И трите ми деца нямат проблеми с тях, комбинирам според плана и конфигурацията. Ние сме хаймани, често сме по цял ден навън, и тогава ми е наистина по-лесно с количка.

# 489
Аз определено съжалявам за коша за новородено, много излишна покупка, излизала съм с количката около 3-4 пъти, но без мъжа ми да ми я смъкне не мога. На третия етаж сме, с вити, стръмни стълби и той носи коша, а аз рамката надолу, а нагоре ми е голяма мъка и много се дразня!!!  #Cussing out
Последният месец търчах из Виена на огледи за нова квартира и не мога да си представя как щях да се справя без слинга /не си представям тези надути брокери да помогнат по стълбите с количката  Tired/
В края на седмицата се местим и в новото жилище има около 10тина стълби, може би ще успея да ползвам гадния кош докато отеснее.

Ходих на Октоберфест с количката- мъкаааа, не можеш да се разминеш от хора, съжалих, че не си взех слингчето ...

За коледа ще си поръчам раница най- накрая. Реших да си взема Боба, а като поотрасне- Тула. Нямам търпение. Обичам си слинга, много вярно ми служи /сега местим разни дреболии в новото жилище, та пак спасява положението/, но това омотаване, плюс катове дрехи, взе малко да ми дотяга  Tired

# 490
  • София
но тук пък, преди да купиш количка, трябва да мериш асансьора, за да си сигурна, че ще може да влезе и да излезе

Lexie, точно така направихме  Joy А Виена ми е слабост, още при първото ми посещение на града си помислих, че е прекрасен за живеене. С годините мястото се замести от Барселона.

# 491
И ние мерихме асансьора  Joy
А една съседка не го беше направила и сега сама не може да се смъкне с количката.

Аз нашата количка си я харесвам. Избирах я да е лека (първо и основно изискване). Беше спрял тока и сама си я свалих (балабар със зимния кош и бебето вътре) от 6-тия етаж до долу без да спирам за почивка. Е то тогава бебето беше още на 2-3 месеца де.

Както съм писала и преди, за мен слингът/раницата и количката са взаимодопълващи се.
На едни места е по-добре да отидеш с едното, на други с другото.

# 492
Lexie, защо не каза, че си носиш и раницата, щях да те помоля да ми я покажеш, аз на живо съм виждала само Мандуки и Ерго- та  Mr. Green

# 493
Аз се похвалих какво съм си шила, но не казах, че имаме и количка. Много съм доволна и от нея, не мога да си кривя душата. Лека и маневрена, качвала съм я сама до... 14-тия етаж!  Laughing Laughing Laughing
Беше спрял тока. Една съседка ме осведоми, че скоро няма да дойде и аз... така. На 13-тия етаж чух асансиора да работи.  Close

Само дето малкият скучае вътре и се изправя постоянно, та затова минах на носилки. Не ми е приятно и да се качвам в градския транспорт с нея. Както и да е, скоро ще я засиля към продавалника.

# 494
Lexie, защо не каза, че си носиш и раницата, щях да те помоля да ми я покажеш, аз на живо съм виждала само Мандуки и Ерго- та  Mr. Green

Щото ми е толкоз акълът.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт