Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 3

• 67 750
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, пробвах да облека голямо яке, както съм с бебето в раницата. Сега сме "на село" и така по-бързо излизаме за кратка разходка в двора. Иначе си ползвам ескимос/космонавт.
Обаче между мен и него се получава един голям луфт, където нахлува студен вятър.
При вас така ли се получава и как процедирате?

# 466
При мен се получава луфт от към врата, това ли имаш предвид?
Литъл според мен с всяка раница можеш да поставиш на хълбок.

# 467
Аа и забравих да кажа, че след като започнах да слагам правилно слинга, разбрах за какво са тези дунапренчета - за папканеее Grinning
Мики, малко не мога да си го представя, ама и не съм търсила инфо де. Като имам време,  ще пробвам.

# 468
Аз от тук гледах  Peace

Скрит текст:

# 469
Момичета, пробвах да облека голямо яке, както съм с бебето в раницата. Сега сме "на село" и така по-бързо излизаме за кратка разходка в двора. Иначе си ползвам ескимос/космонавт.
Обаче между мен и него се получава един голям луфт, където нахлува студен вятър.
При вас така ли се получава и как процедирате?

Аз имам един много дълъг плетен шал. И си го увивах около врата, отделно минаваше зад врата на бебето и, ако пак не ни беше фън-шуй, накрая между нас двете втъквах оставащото висящо и ни беше много топло. Не знам колко е безопасно, винаги съм гледала да има място за нослето на бебето, така че не съм се притеснявала, но хора всякакви, трябва да се съобразява, за да няма инциденти Simple Smile

# 470
Мерси Pippilota, точно това имах предвид. За съжаление не си нося никакви шалове тук. Ще гледам да подпъхна някаква дреха между нас.
Мики, луфтът е откъм гърдите и врата между мен и бебето.
Как добре обаче заспива на студенето навън ...  Heart Eyes
А тук понеже сме в едно малко градче, съвсем ни гледат като извънземни как се носим.

# 471
Feride, мен ако питаш - на нас ни е студено и неприятно!  Те колко вратле имат, че да им духа?!  Joy Ако нямаш друго под ръка все пак можеш да използваш някоя по-дебела детска дрешка вместо шал (както ние си носим над раменете понякога дрехите, само че по-нагъната)

# 472
Момичета, искам да ви благодаря, защото от вас разбрах за съществуването и удобството на ергономичните раници. Преди това се борех с един еластичен слинг, който също с ваша помощ се научих да връзвам правилно, но нещо така и не ми стана много удобен (сръчността не ми е основно качество). Откакто имам раницата се родих! Бебка заспива само с носене, а и навън в количка рядко стои, за това раницата направо ми дойде като манна небесна - супер удобно и за двете ни Simple Smile Поръчах си китайска от ebay, 50 лв ми излезе с доставката. Много е красива и по-важното - качествена. Предполагам, че някоя Боба или Тула ще ме впечатли още повече, но не съм виждала досега наживо и си ми е супер с китайчето Simple Smile Даже напоследък бебчето не иска да заспива като я нося на ръце, а си иска раницата. Единственото неприятно е, че тазобедрените стави ме болят след по-дълго носене, но не съм сигурна още дали е от носенето или от моята стойка/походка. Със слинга не съм имала такъв проблем, но тогава бебка беше по-лека, а и не съм носила толкова.
 Hug Hug Hug

# 473
Здравейте отново Simple Smile

Отново се включвам с голяма молба за съвет относно коя ергономична раница е по-добра? Eргобейби, или Боба ?
Има ли някаква съществена разлика между тях (освен производителя разбира се) ?

Сега пък виждам, че Ергобейби имат и различни варианти...

Оф, много ми е трудно какво точно да избера  Rolling Eyes

# 474
  • София
Здравейте отново Simple Smile

Отново се включвам с голяма молба за съвет относно коя ергономична раница е по-добра? Eргобейби, или Боба ?
Има ли някаква съществена разлика между тях (освен производителя разбира се) ?

Сега пък виждам, че Ергобейби имат и различни варианти...

Оф, много ми е трудно какво точно да избера  Rolling Eyes

Здравей Ирене,
Нещата , които мен ме накараха да избера Боба пред Ерго са, че Ергото е по-тясно, Бобата има много удобна включена приставка за новородени за разлика от всички други раници и има стремена за удобство на крачетата на поотрастнали деца пак за разлика от останалите:)

# 475
Хоп, и аз при носещите мами. Уших си едно онбухимо (нещо като Мей Тай, ама с по-малко връзки) и се родих. "Малкият" ми вече е 12 кг, а не му се стои в количка и аз, като съм си скръндза, хванах машината и скалъпих това:

Чудех се дали ще го докарам удобен за малкия, но щом заспива вътре, трябва да е удобен. Иначе ползвам и слинг с халки, пак самоделен. И двата си имат предимства и недостатъци, избирам според зависи.

# 476
  • ул. "Мечтание"
Irene, моя съвет е да изпробваш и двете и тогава да решиш.

nevenski, изглежда чудесно! Онбухимото е много готина носилка.
Много обичам когато хората търсят решения според наличните ресурси и възможностите си вместо само да мрънкат.

В този ред на мисли малко хейт, ама вече ми иде да  Sick
Скрит текст:
Е, пък как една не каза: "Мисля да взема количка от приятелка/да си купя от продавалник евтина, щото не знам бебето дали ще стои в нея!" и се изливат едни безумни суми за колички в които голяма част от бебетата реват като полудели и не искат да стоят в тях... Ама опре ли до слинг: "Ау, ами ако не стои вътре, к'во ще правим със слинга/раницата. Толкова пари отиват напразно..."  smile3515 Може да го сложиш на двора на един прът да плаши гаргите... примерно...  smile3516

Disclamer: Не ми пука кой за какво ще си дава парите, ама ми писна от нелепи коментари. Crossing Arms Особено като можеш да си купиш/направиш чудесен слинг за смешни пари и ако не се получи да го продадеш на добра цена... ама то акъл требе малко, да седнеш, да помислиш, не само да приказваш... Прекалявам, знам, ама толкова ми е кипнало...

Нощни очи, това ли имаш предвид.

Да, това. На врата можеш да го затегнеш като навиеш кърпа, хем да стане мекичко допълнително. Ама сега прочетох, че и ти си с такъв с дунапренчета и може да не стане.  Thinking Толкова пък да е неудобно с тях. Тя са за краката принципно, но аз ги слагам горе, защото иначе се изхлузва дупето заради тях, не става хубава седалка.

Моята два дни виси на гърба ми по цял ден и спи като опусум.  Mr. Green Много съм доволна. На практика я свалям само да я накърмя и преобуя, да позяпа за десет минути докато ѝ се доспи. Но аз съм отвикнала да нося толкова дълго и вечер съм труп. smile3551

# 477
Аз взех количка от приятелка, защото всъщност въобще не ми се даваха пари за количка  Mr. Green Обаче на тази количка нашето бебе и беше четвърто и още на втория опит да го изведа с нея, се счупи. После известно време ми се струваха безумни цените на количките, навих се чак когато бебето стана на 3 месеца. И ни стоя в коридора за красота 9 месеца, докато не дойде бавачката. Интересното е, че той нямаше проблем от 90% носене да мине на 90% количка, когато е с бавачката. Аз мислех, че въобще няма да иска да се вози.

# 478
Аз взех количка от приятелка, защото всъщност въобще не ми се даваха пари за количка  Mr. Green Обаче на тази количка нашето бебе и беше четвърто и още на втория опит да го изведа с нея, се счупи. После известно време ми се струваха безумни цените на количките, навих се чак когато бебето стана на 3 месеца. И ни стоя в коридора за красота 9 месеца, докато не дойде бавачката. Интересното е, че той нямаше проблем от 90% носене да мине на 90% количка, когато е с бавачката. Аз мислех, че въобще няма да иска да се вози.
И моят опит е подобен. Ние също купихме количка около трети месец, преди това смятахме да караме въобще без количка, но той се оказа едро бебе и ме наплашиха, че ако не го свикна рано, никога няма да свикне. После така и не ползвахме количката, защото на мен ми е много по-лесно и удобно в слинга. Ползвали сме я 10-на пъти макс, докато стане на 1г4м, тогава разбрах, че съм бременна и изкарах количката за целодневни разходки и пазаруване. Нямаше абсолютно никакви проблеми с нея, даже я крия, когато не искам да излизаме с нея. Вози се, или ходи до количката и я бута. Единствено иска в слинга, когато му се доспи, за да суче. Аз все още карам основно в слинга за по-кратки разтояния, защото количката ми е по-неудобна логистично.

# 479
Дъщеря ми започнах да я слагам в количка някъде на 11 м. и за нея в началото беше нещо като атракция, беше ѝ изключително забавно.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт