Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 3

• 67 749
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • ул. "Мечтание"
Добре.  Peace

Сега ми хрумва, че може по-лесно да се свие - с копчета или велкро, вместо да се преправя цялостно. Има паучове, които могат да се оразмеряват.

# 541
  • София
Шанта, най-вероятно не го в връзвала както трябва, щом детето е нямало видимост,  т.е. няма нужда ръчичките да са отвън, това се случва като поотрасне. И в слинга, и раницата Ири си упражнява вратните мускули като гледа наляво или надясно, а понякога върти главата като пеленгатор  Laughing След 15 минути вече дреме с полуотворени очи и си бае самоприспивна песничка Simple Smile

И малко да помрънкам - тотално отказва возене в количката. У дома изтрайва да стои докато аз свърша нещо и тя иска да е до мен, но навън - само я обличам и слагам в коша и започва едно въртене и пищене - не е истина. Аз от месеци не съм изкарвала количката навън (май от 3) и може би заради това е отвикнала. Ще трябва да я приуча някак, защото като натежи съвсем кръст няма да ми остане или да наблягам на ранното прохождане  Laughing (шегичка). Утре идва едната баба и ще ѝ нагодя раницата с нея да я разхожда.

# 542
Шанта, бебчето ти много ми прилича на моето в профил  Heart Eyes
Ние засега нямаме проблем - вози се в количка, разхождам го в раницата, вкъщи го успокоявам в слинга, че нещо проплаква напоследък.  Rolling Eyes

# 543
Утре идва едната баба и ще ѝ нагодя раницата с нея да я разхожда.

Не е задължително и с бабата да не иска в количка, не бързай  Peace След като напъхах двумесечната Дарина в слинга, повече не ми даде да я сложа в количка (аз много и не държах, ама не е там въпроса, де). Но баба й като я гледаше си се возеше без проблем, спеше си в количката и т.н. Просто при нас се оказа, че всичко зависи изцяло от това кой я гледа  Peace

# 544
  • София
Джинджи, дано да стане номерът:)

# 545
Колко трябва да е голям бебчо, за да мога  да го мятам с раницата на гърба си?
Сега сме на два месеца и 5-6 дена, но вече минахме 6-те кила.

Ако е от значение за отговора, ние сме с ето такова китайче, което ми се струва малко по-умалено от Ергото!

Скрит текст:

Нощни очи, ще може ли пак линк за клипчето с показното за вързване на новородено гърбом. Не го намирам, а ми се иска да си го кача на фаворити и да го потренирам.[/color]

И по темата за сиромах човек - жив дявол. И аз не смятам, че трябва да се мрънка, а да се намират решения с подръчни средства.
Аз така процедирам относно приставката за новородено за раничките от типа на Ергобейби.
Ако има и други мами, които предпочитат да си спестят парите , които им искат на прословутите подложки за новородено ето два трика, с които тази подушка ви става излишна.
(Ако вече сте наясно с хитринките, извинете за спама.)
1. Нагънато одеалце, което наподобява готината бебешка приставка на Боба:
https://www.youtube.com/watch?v=0Czeb3e4WD4
2. Собственоръчно ушито дюшече/ юрганче /подложка, както щете го наречете, което изглежда доста идентично с по-стария вариант на възглавничките/ подложките/ за новородено на ергото.(Ако някой иска снимки на безплатното шивашко произведение, с което се сдобих аз, ще кача.)
А ето как изглежда  и как се ползва по-стария вариант на подложката за новородено на ергото:
https://www.youtube.com/watch?v=Aa7NnedGoCQ

П.П. Имам въпрос свързан с първото клипче. МОЛЯ ПО-ВЕЩИТЕ ЗА ОТГОВОР.
1. Нашият юнак ми изглежда по-едричък от момата в клипчето, макар и да са на една възраст, затова ме интересува дали вече мога  да го слагам в раничката без тия възглавнички, юрганчета, одеала тем подобен чеиз???
2. А когато го поставям по показания начин без да му пъхам краката в раницата дали стойката му е ОК?
newsm78 Неговите крачета провисват повече , отколкото на показаното бебче.(Стигат до ПОД колана.)

# 546
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Решение за носене на бебе в студено време ( този вариант е за гръб)
Цък
Цък

# 547
Калей, мерси за линковете  Grinning

Днес говорих с кварталната шивачка да ми ушие разширение за зимното яке (допълнително парче, което да слагам с цип към моето яке), както тук http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/98/2d/d9/982dd952d35c6de4 … 00188a2ce5316.jpg
За целта ще й дам едно старо друго яке, което може да развали.
И двете са черен шюшляк. Дано да се получи  Mr. Green

А ето ни с новия слинг-джоб. В крайна сметка го дадох да ми го свият и сега мисля, че е добре  Grinning. Вие какво ще кажете?
http://prikachi.com/images.php?images/680/7734680I.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/681/7734681b.jpg
По-неудобно ми е на мен от caboo-то, което имам, но така пък бебо вижда и е доволен.  Heart Eyes

# 548
Feride, това с разширяването на якето е много хитро!  Peace

# 549
Аз извадих "бременното" яке:
Скрит текст:

# 550
Beruska, страхотни сте, пу пу, но май май на косъм сте го закопчали  hahaha

# 551
Beruska, страхотни сте, пу пу, но май май на косъм сте го закопчали  hahaha
Хихи мерси  Flutter
Палтото е с цип и два реда копчета, но ципа не успях да го закопчея, само външния ред на копчетата. Ама пък аз му купих най- дебелото ескимосче, че и с няколко номера по- голямо  Whistling Горкото ми бебе е като мечка, чудя се дали не се спарва  newsm78

# 552
  • ул. "Мечтание"
Фериде, като цяло изглежда добре прибран към теб.  Peace Виждам че носиш с подплънките откъм краката, така че би могла да опиташ допълнително "стягане" като навиеш някаква кърпа горе, хем да му е мекичко на гърба. Peace

mamelitka, на гръб в раница около/след шестия месец, когато бебето може да стои стабилно седнало.  Peace
По другите въпроси без да видя как стои в раницата не мога да кажа дали е ок.

# 553
Мацки, колко широк е добре да бъде слинга?

За дължината ясно, ама широчината?

# 554
  • София
Каая, слинговете са от 50 до 70 см широки.

Общи условия

Активация на акаунт