За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 313
  • 783
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз за това питах, ако кърми от гърда не е много ясно колко точно изпива, може повече кърма да си хапва, а от шише бих предположила, че това са общите милилитри на кърма и ам...

# 196
Не кърмя- от шише давам,опитвам да я оставя да не правя зор да яде,но се притеснявам.всички роднини като я видят все викат:"Ама много е слабичка".Преди 17дни беше 4440кг и 57.5см днес бях до детския кабинет да я претеглят просто така и да видя какво ще ми кажат,но имаше много деца .Преди не можехме да и чуем гласа,не знаеше как да плаче само "ауу" викаше,сега започна често да плаче.няма какво да е боли,по цял ден сме си двете се гледаме ,излизаме понякога когато е слънчево.Да не иска повече внимание и хора покрай нея....отделно тези дни съм много притеснена по други причини и може да усеща мен,а и баща и отиде в Бг по раБота,БаБа и дядо са вечер само вкъщи.Отделно и връща мляко (не знам дали е "връщане"ако го прави след 1 час или повече),но няма проБлем който да го причинява според докторката.Наистина много се плюнчи

# 197
  • София
Тя много мъничка се е родила Simple Smile
Но общо взето не може да очакваш всеки месец да качва по 900, може да понамали темпото, иначе за слаба - не ми се вижда да е слаба Simple Smile
Може и колики нещо да са почнали, кой знае, но може и зъбки, защо не пробваш преди хранене с някое гелче да мажеш венците, да видиш, ако се успокоява и хапва повече може това да е, АМ е топло, а топлото ако боли не помага, ами може и да дразни допълнително.
Но общо взето децата растат на скокове, може да не  качват почти нищо няколко седмици, после изведнъж да трупнат повече и да им се отвори апетит(възрастните също  сме с променлив апетит, нали),  за това и  по-чести мерения не знам до колко са показателни.
Според мен остави детето да се храни колкото иска и ще видите на консултацията какво-що.
Ако педиатъра види нещо притеснително ще пусне някое изследване, но след като и доктора ви е на мнение, че няма нищо тревожно, по-добре и ти  се успокой.

# 198
Ако малката има добре напишкани памперси и си ака добре-няма нужда от тревога. Води се по нея. Сега може да стачкува и да отказва да яде. Утре може да се чудиш дали не си я прехранила  Simple Smile . Не слушай и " добронамерени"съвети на роднини. На мен ми изглеждат зъби. И на моя на 2 месеца почнаха да го мъчат, а всеки ми разправяше,че съм била луда.
Недей да се вманиячаваш в таблици и грамажи. Те са ориентировачни  Peace

# 199
Миналата седмица минахме през един от скоковете и почти не яде. От 130 падна на 50-60 мл. на ядене. Отделно започнаха да го дразнят и венците, и вместо да яде или реве, или хапе шишето  Laughing Мина за около десетина дни това с неяденето, така че виж как вървят нещата и кога ще отмине. Както ти казах бебетата си знаят най-добре. Не съм чула никое до сега да седи гладно и да не си каже, макар още някои да препоръчват хранене под час .

# 200
2780гр и 49см се роди.Памперсите ги сменям всеки два часа и има чиш по тях винаги,ако си прави всеки ден по един път.Колики нямахме и сега мисля,че няма.не показва такива симптоми.Но можели когато пръцка да е боли,защото през нощта докато я храня изпуска газ с напъни и превиване.Ще питам докторката дали е нужно гел,когато бащата се прибере,защото не говоря добре езика .Освен мляко и витамин д капки нищо друго не и давам.Ще продължа да записвам милилитрите да видя дали
ще ги увеличи.Тази нощ и дадох гърдата ми и искаше да суче ,но не засуква силно и започва да плаче,мислех че е гладна дадох и биберона и не го искаше.За това защо не кърмя успешно е мн дълга тема.Смених с друг биберон,но е същото.Може да са толкова много неща...на мен също много рано ми е изникнало първото зъбче.
 БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ!нямам си никой приятел тук и няма с кой да отпусна парата да поговоря

# 201
Изглежда е просто период. Не се шашкай!

,по цял ден сме си двете се гледаме ,излизаме понякога когато е слънчево.

И един съвет от мен - излизайте всеки ден,не само когато е слънчево. Полезно е ,а и ще се измаря повече и може да огладнява от чистия въздух. До +5 градуса може да я изкарваш,естествено ако не вали.  Wink

# 202
ще опитам.когато тръгнем с количката веднага заспива,докато не спра и се събуди.ще сменим количката джейн райдар е и е много много тежка и като си помисля да излизам направо се разубеждавам.днес излизахме и след това искаше мляко.на терасата също излизаме

# 203
  • София
Ооо, то може изобщо да не й се покаже сега зъб, но да си я боли  от време на време докато си проправя път.... не е казано, че на 2 месеца ще излезе, може и на 6 да пробие Wink

# 204
На моя син му избиха първите 2 зъба преди 2 седмици,цялата драма с тия зъби започна преди 4 месеца  Twisted Evil
Така че търпение трябва

# 205
тази вечер забелязах,че тя е гладна иска да пие,но нещо има като че ли и пречи.утре сутрин да се стягам и направо да ида при докторката,да видим какво ще каже.като я гледам така ми се свива сърцето,ще направя всичко ако има нещо да и помогна.пък може наистина да е такъв период сега започна да разбира света около себе си

# 206
Добре е.
Не се притеснявай

# 207
да,явно ще се водя по желанията и ,когато иска ще давам

# 208
Здравейте мами,моля да си дадете мнението-малкия е на почти три месеца и има разтройство вече от доста време,първо имаше нещо като желе и жилки,след това се появи и разтройството.Първо се обадих на личната му лекарка,която ми каза просто да внимавам какво ям аз и едва ли имал чревна инфекция (изцяло на кърма сме) и да продължавам да давам Биогая (от доста преди това да се случи я давам)...Нещата останаха така...,Консултирах се с друга педиатърка,която каза,че действително перисталтиката на детето е увеличена и изписа Гастрокинд,които трябва да разтварям във водичка,понеже са таблетки...Днес е акал поне 4 пъти и ме е страх да не се обезводни... TiredВъзможно ли е да имаме някакъв сериозен проблем??? Thinking

# 209
Вероятно Биогаята му е разстроила стомахчето.Аз бих я спряла.

Общи условия

Активация на акаунт