За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 073
  • 783
  •   1
Отговори
# 420
  • София
По принцип от всички подобни от него съм най-доволна и във варианта деца и във варианта възрастни.
Но ако кашлицата е от хрема аз по принцип се концентрирам върху хремата, не тъпча със сиропи... а и в такива случаи инхалации с физ. р-р са  решение, вместо сироп.

# 421
Нямам инхалатор, а явно ще ми трябва. Какъв ще ми препоръчате?

# 422
  • София
Принципно е полезна покупка, но чак задължителна не е. Просто спестява някой и друг сироп. (Това ако не е нужен за инхалации покрай астми и подобни). Иначе ние с омрон си действаме.

Идеята ми беше, ако кашля от стичащи се сополи - повече сили съсредоточи да спреш сополяка - промивки, теглене на секрета, ако има нужда от капки, надигни детето да спи  под лек наклон и т.н.

# 423
Айде и аз с моя въпрос - От кога започнахте да миете зъбките на детето? И как точно процедирахте?
НИе сме на годинка с 4 зъба и мисля че е време.

# 424
  • София
Айде и аз с моя въпрос - От кога започнахте да миете зъбките на детето? И как точно процедирахте?
НИе сме на годинка с 4 зъба и мисля че е време.

Аз започнах още от малко бебе, а при наличието на вече 4 зъба отдавна ви е време, обикновено се започва от първото зъбче  Peace. И не толкова заради зъбите, колкото детето да развива определените навици. Бих ти препоръчала паста "Чико" 12+, четката ни е на МАМ, но тя не е толкова важна.  

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 09:15 от -=Деси=-

# 425
  • София
Дам, от първото зъбче се почва. На васви е крайно време.
Паста - без флуор. За четка може  силиконов накрайник, може и четка, аз бях взела най-малката на аквафреш, с накрайника ми хапеше пръста...
И миеш... както и твоите би си мила. Разликата е, че бебетата не плюят, а гълтат пастата, за това избери без флуорна. Има на много фирми.

# 426
Да се включа и аз с едно въпросче.
Кажете ми нещо ефикасно за подсичане?
Излиза ни първо зъбче и акаме,като за световно.Давам пробиотик,хидрасек,оризова вода й правих и нищо.Освен,че консистенцията си стана като пюре,честотата си е същата.И в последствие дупето ни е постоянно червено и разранено. ooooh!
Не я мия със сапуни,само с вода.Гледам при всяко сменяне на памперса да седи голичка 10-15мин.Мазах я със Судокрем,Бепантен и Мустела.Тъкмо малко се оправи и пак пламва дупето.
Чела съм за мазане с преварен зехтин и кислородна вода ама не смея да пробвам newsm78

# 427
Излиза ни първо зъбче и акаме,като за световно.Давам пробиотик,хидрасек,оризова вода й правих и нищо.Освен,че консистенцията си стана като пюре,честотата си е същата.И в последствие дупето ни е постоянно червено и разранено. ooooh!
Не я мия със сапуни,само с вода.Гледам при всяко сменяне на памперса да седи голичка 10-15мин.Мазах я със Судокрем,Бепантен и Мустела.Тъкмо малко се оправи и пак пламва дупето.
Чела съм за мазане с преварен зехтин и кислородна вода ама не смея да пробвам newsm78

БЕПАНТЕН -изклучително съм доволна ,имахме направо рана,нищо не помагаше,то е нещо като цинкова паста мисля,изписаха ни пантелноли и тем подобни,нищо не помогна,а това за 2-3 пъти стана работата,но трябва добре да е подушено дупето.Също киснехме в тетра.

# 428
  • София
С кислородна вода не бих. Мажи при всяка смяна с добро количество крем. Зависи и колко и как е подсечено. Т.е. има ли рани чак?
Може да пробваш с чист зехтин. Може да пробваш и да миеш/обливаш с лека  отвара от смрадлика.
Хубаво е да сменяш памперса веднага, да не стои в конкат с дупето, като свърши голямата работа.
Навремето на моят добре му действаше на бюбхен крема за дупе, но то е индивидуално, а и сега може вече да не е както преди беше крема.
Иначе 1 път беше станало на рани дупето(от мокри кърпички), лекарката му  каза да туширам самите ранички с  фуксин, но за това по-добре да питаш лекар. Изобщо ако е зле положението питай лекаря ви за съвет.

Ти като видиш, че се оправя дупето спираш ли да мажеш, че пак се влошава?

# 429
  • Северозапада
Вчера ни дадоха мостра на новата паста за зъби за деца от 0-6 години на Колгейт и е с флуор. Мацката обясняваше, че ги учат, че бил важен и в минималните количества в пастата не бил опасен  newsm78 Аз взех само четка, когато изби първия зъб. Споделих с нашата зъболекарка, но тя каза, че нямало нужда, да изчакам да пораснат поне няколко зъба  Thinking Аз като се сетя и давам да си играе с четката и да я дъвче. Сега имаме 2 цели и 2 избили, та сутринта пробвахме пастата.

# 430
  • UK
Момичета, нямаше ли някъде във форума тема кои книжки четем на децата си? За най-малките, които не могат да четат още, иначе намерих такива подобни, коя книга за коя възраст е, какво четат децата ви, но тази не я намирам. Може ли помощ или линк? Рових и в Деца и в литературния...
  bouquet

# 431
С кислородна вода не бих. Мажи при всяка смяна с добро количество крем. Зависи и колко и как е подсечено. Т.е. има ли рани чак?
Може да пробваш с чист зехтин. Може да пробваш и да миеш/обливаш с лека  отвара от смрадлика.
Хубаво е да сменяш памперса веднага, да не стои в конкат с дупето, като свърши голямата работа.
Навремето на моят добре му действаше на бюбхен крема за дупе, но то е индивидуално, а и сега може вече да не е както преди беше крема.
Иначе 1 път беше станало на рани дупето(от мокри кърпички), лекарката му  каза да туширам самите ранички с  фуксин, но за това по-добре да питаш лекар. Изобщо ако е зле положението питай лекаря ви за съвет.

Ти като видиш, че се оправя дупето спираш ли да мажеш, че пак се влошава?
Като тръгне да се оправя пак мажа с Мустела,защото не е толкова силен,като Судукрем-а.Интересното е,че до сега не сме имали проблем с подсичане.Това стана от честото й изхождане.През деня и минута не я държа с памперса след изхождане.Но проблема е,че и през нощта започна по 1-2 пъти да ака.Някой път я чувам и ставам и мия,но има случаи където не я чувам и тогава става проблем.Предполагам,че и от това е подсичането.

# 432
  • София
ant G - изчакай с тази паста докато детето почне да плюе, за сега вземи безфлуорна, не знаеш от къде и колко още флуор поглъща, а предозирането си е опасно.

dejie  - имаше по дно време, може и да е  потънала, ако не се пише в нея... ще поровя и аз ако я намеря ще ти пусна линк...

Май за тази се сещам, но гледам не е стигнала далеч, може би ако пишеш в нея ще има и нови включвания http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=764840.0

elito_  докато отмине този период бих я мазала със судокрема. Евентуално ако си забелязала по кое време на ноща, да ставаш да я проверяваш 1-2 пъти нощем, за да не стои така до сутрентта.

# 433
  • Шумен
Аз също не бих пробвала кислородната вода  Naughty Минахме през хума, няколко вида крема и разбира се лекарства по рецепта без резултат. На нас много ни помагаха бани със смрадлика (тетра) още след първата настъпваше подобрение. Щом ви избиват зъбчета предполагам можете да седите седнали, 10 мин в леген с тетра и после изсъхва самичка на дупето (за това време и диша кожата), след това крем от който си доволна (нашия крем беше Здраве (класическия) с него мажех до махането на памперса след всяко миене а при проблем и при всяка смяна).

# 434
  • have faith and be patient ..
здравейте мамчета , имам въпрос - детенцето ми се обрива като се изпоти ( педиатърката каза ,че е от образуването на потните жлези ) , особено като спи на едната си страна ,ако леко се изпоти и после цялото и лице от въпросната страна е зачервено и с пъпчици . зачервяването отшумява , но пак остава цялата на ситни пъпчици .. да третирам ли с нещо ( и ако да - с какво ?? ) или да ги оставя да минат от само себе си  Rolling Eyes малката още няма месец  Peace

Общи условия

Активация на акаунт