За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 059
  • 783
  •   1
Отговори
# 435
не мажи с нищо. най- вероятно е от претопляне. може да измиеш с вода и да обличаш по- леко бебето  Simple Smile

# 436
Здравейте! може ли при хрема на бебе на 1.3 г да се приложи клеева тинктура- прополис и спирт с тампон в нослето?

# 437
  • Северозапада
Аз капвам разредена - 10 мл. сребърна вода с 5 к. клеева тинктура. Даже досипах малко вода, че ми пареше. Пробвах я преди да капна на детето.

# 438
достараша ме да капна и само бръкнах с тампон за уши в ноздрите
четох , че може с физ . разтвор да разредя
предполагам че това ще направя, а по колко пъти на ден?

# 439
  • Северозапада
Аз слагам 3-4 пъти, колкото се сетя.

# 440
  • в огледалото на живота
Здравейте! може ли при хрема на бебе на 1.3 г да се приложи клеева тинктура- прополис и спирт с тампон в нослето?
Аз не бих рискувала.
Медът и производните му са силен алерген и не са подходящо за деца поне до 2г.

# 441
  • Северозапада
Малката ми е предразположена към алергии (беше с АБКМ), но лекарката каза мед след 1 г. и 6 м. Даже се чудя при положение, че няма реакция към клеевата тинктура, дали да не я пробвам с мед  Thinking

# 442
  • в огледалото на живота
Малката ми е предразположена към алергии (беше с АБКМ), но лекарката каза мед след 1 г. и 6 м. Даже се чудя при положение, че няма реакция към клеевата тинктура, дали да не я пробвам с мед  Thinking
Всеки си преценява сам  Peace
И моето дете не е предразположено към алергии,но клеева тинктура за пиене дадох чак след 2г.

# 443
вече минаха 2-3 часа откакто минах с тампон ноздричките и няма реакция, предполагам щеше вече да се прояви ако има нещо

# 444
  • в огледалото на живота
вече минаха 2-3 часа откакто минах с тампон ноздричките и няма реакция, предполагам щеше вече да се прояви ако има нещо
Реакция на организма против алергени може да се наблюдава до 24часа.

# 445
здравейте мамчета , имам въпрос - детенцето ми се обрива като се изпоти ( педиатърката каза ,че е от образуването на потните жлези ) , особено като спи на едната си страна ,ако леко се изпоти и после цялото и лице от въпросната страна е зачервено и с пъпчици . зачервяването отшумява , но пак остава цялата на ситни пъпчици .. да третирам ли с нещо ( и ако да - с какво ?? ) или да ги оставя да минат от само себе си  Rolling Eyes малката още няма месец  Peace

Мисля че не е много добре да допускаш бебе на 1 месец да се поти. Да не  я претопляш???
МНого внимавай колко чифта дрехи салгаш.Бабите все мрънкат че на бебетата им е студено ,но не е точно така. Моята точно преди година беше на един месец и я обличах с къс ръкав боди и от горе една блузка. Завивах само с една пелена нощем - до средатата на ноември.
А за мазането  - не мажи с нищо!

# 446
Привет мами-изключително многото лигавене,лапането на ръце,завивки или пелени (абе всичко що му е пред очите) всяка секунда,значи ли че става дума за зъбки,понеже сме още на 4 месеца...През деня голям рев му удря,пропищява на моменти,след това се успокоява и пак изведнъж се започва...По принцип не сме от тези,които много спят през деня,но сега още повече...,ако случайно заспи,по време сън забелязвам,че започва да върти главата и лапа ръчичка...Коликите миля,че почти отминаха,почти не пръцка вече...Ако според вас става дума за зъбки,моля дайте съвет някакъв за успокояване на болката...освен познатите гелчета...

# 447
Здравейте, детето ми е на 1,2г. От снощи поддържа температура от около 38 градуса. Не е отпаднала като цяло и се мъча да не се тревожа. Но самият факт, че като я пипна пари, ме побърква. Педи каза, че ни никнат долни кучешки зъби и гърленцето е леко зачервено. Предписа хомеопатия. До тук добре. Тревогата ми е, че отказва храна, освен кърма. Казва само "ам", посяга към нещо от плота, давам й го и тя го хвърля на земята. С какво да я храня при температура? Нещо което да я облекчи? Плодове, кисело мляко? Какво помага на вашите деца?

# 448
  • Северозапада
Много деца минават само на кърма като са болни, още повече, че вероятно и гърло я боли. И ние имахме 2 такива дни преди 3 седмици. Като се оправи започна да хапва.

# 449
Ох, дано се оправи по-бързо, че ще полудея  Praynig   Много е сънлива през деня. Сутрин и вечер е по-игрива.

Общи условия

Активация на акаунт