За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 064
  • 783
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Би трябвало всеки лекар да има информация кой го замества през почивните дни. Педиатърката на децата има сключен договор с медицински център, който има филиали в няколко райони в града. Информацията е обявена на вратата на кабинета ѝ.

Можете да посетите частен лекар или да отидете в медицински център/болница с дежурен спешен кабинет.

# 541
най добре на лекар , иначе ампули вит с за пиене мисля че няма да навредят . те са по 2 мл и се дава по една ампула на ден. и с бейби вак нослето ако има сополки

# 542
  • София
най добре на лекар , иначе ампули вит с за пиене мисля че няма да навредят . те са по 2 мл и се дава по една ампула на ден. и с бейби вак нослето ако има сополки
Не бих препоръчала ампули витц. С за 3месечно бебе. Нека лекар го види.

# 543
МОЕТО БЕБЕ НА ЕДИН МЕСЕЦ ГИ ПИЕШЕ. те се водят точно за бебета и деца и са по 2 мл и са за пиене овкусени и нямат проблем

# 544
  • София
МОЕТО БЕБЕ НА ЕДИН МЕСЕЦ ГИ ПИЕШЕ. те се водят точно за бебета и деца и са по 2 мл и са за пиене овкусени и нямат проблем

Няма такова понятие "витамин С за бебета и деца". Това са инжекционни разтвори с различни грамажи и се предписват за деца по простата причина, че те не могат да поемат нищо на хапчета. Да не говорим, че няма и как да го овкусят - кисел и гаден е както и голямата разфасовка  Peace

Доколкото помня, аз започнах да давам някъде след 6-тия месец, но моят беше много здрав като цяло и нямаше нужда от лекарства.

# 545
От вчера давам Лактана ХА мляко, но ми се струва много странно от нормалното. Много пяна прави, по шишето остава нещо като каймак (ако мога така да го кажа), ако престои повече минути, на повърхността се отделя нещо както при кърмата . Нормално ли е? И дали е възможно да се огладнява повече? Имам такова чувство.

Здравей абс, и моите две деца приемат (каката вече не, защото е по-голяма, но като бебе, сега синът ми) ХА мляко, но на Хумана и съм забелязала, че както го описваш като каймак се получава при направа на млякото с по-хладка вода, тогава по-енергично разбивам млякото, за да стане хумогенна сместа. Тъй като рядко ми попадат мами, които ползват ХА мляко з абебетата си искам да те питам струва ли ти се, че на пазара трудно се намира ХА мляко? С първото ми дете сменихме много марки все ХА (вярно, че причината беше, че организма й привикваше и се налагаше промяна, според лекарите), но всяка марка от БГ пазар след 3-4 седмици ставаше кошмар намирането, сега с Хумана пак сме в тоя "филм" изнервени да търсим, пък и със смяната им с нова и стара формила е още по-объркващо... Та, само на мен ли така ми се струва или и други имат такова усещане?

# 546
  • София
Ампула вит. С не бих дала и аз, най-малкото много  дразни стомаха, иначе има ампули, които се водят за пиене... но пак.
Най-добре на тази възраст без самолечения - каквито и да било, направо на лекар. Като е неоткриваема педиатърката - спешен кабинет, частен прием и т.н.

# 547
  • София
Ампула вит. С не бих дала и аз, най-малкото много  дразни стомаха, иначе има ампули, които се водят за пиене... но пак.
Най-добре на тази възраст без самолечения - каквито и да било, направо на лекар. Като е неоткриваема педиатърката - спешен кабинет, частен прием и т.н.

В една жълта кутийка ли са тези ампули? Аз съм пила такива след операция, но за детето категорично ми дават от обикновените  Thinking

# 548
  • София
http://apteka.framar.bg/30016743/%D0%B2%D0%B8%D1%82-%D1%86-%D0%B … B5%D0%BD%D0%B5-10 тези ампули.
Иначе аз взимам понякога като искам да давам вит. с този http://www.multipharm.eu/product/2035/techen-vitamin-s-s-natural … aromat-237ml.html яко си е кисел и той.
Има и такъв вариант http://www.multipharm.eu/product/2035/techen-vitamin-s-s-natural … aromat-237ml.html

# 549
  • Северозапада
Тъй като рядко ми попадат мами, които ползват ХА мляко з абебетата си искам да те питам струва ли ти се, че на пазара трудно се намира ХА мляко? С първото ми дете сменихме много марки все ХА (вярно, че причината беше, че организма й привикваше и се налагаше промяна, според лекарите), но всяка марка от БГ пазар след 3-4 седмици ставаше кошмар намирането, сега с Хумана пак сме в тоя "филм" изнервени да търсим, пък и със смяната им с нова и стара формила е още по-объркващо... Та, само на мен ли така ми се струва или и други имат такова усещане?
Аз не съм имала проблеми с ХА млякото. Вярно, аз вземах от по-масовото Фризо, защото първо беше на Фризопеп и просто продължих със същата марка.

# 550
  • София

Много благодаря! Тогава се извинявам за горния си пост Simple Smile

# 551
  • София
Взимала съм ампули вит. С за пиене, но на мен ми бяха неприятни на вкус.
За 1ви път ми предписаха амп. вит. С за дъщеря ми на 7месечна възраст. Тогава дозата ѝ беше 1/2 ампула от 2 мл. на ден за не повече от 3 дена.

За амп. за пиене във Фрамар прочетох
Цитат
Да се изпива съдържанието на 1 до 3 ампули дневно, разтворено във вода или друга течност, за предпочитане с храна.
Значи ли това, че не са за директна консумация?

# 552
  • София
Взимала съм ампули вит. С за пиене, но на мен ми бяха неприятни на вкус.
За 1ви път ми предписаха амп. вит. С за дъщеря ми на 7месечна възраст. Тогава дозата ѝ беше 1/2 ампула от 2 мл. на ден за не повече от 3 дена.

За амп. за пиене във Фрамар прочетох
Цитат
Да се изпива съдържанието на 1 до 3 ампули дневно, разтворено във вода или друга течност, за предпочитане с храна.
Значи ли това, че не са за директна консумация?
Аз чисти ги пиех, изобщо не погледнах листовката.

# 553
  • Варна
Да, и на мен ми направи впечатление, че по-трудно се намират ХА млеката. В повечето бебешки магазини изобщо не се предлагат, в средно големите има само Нан, Аптамил и Фризо. Хипп и Лактана само в най-големите бебе борси съм виждала. Поне във Варна е така.

Ние от около месец сме на Нан ХА 1 и мислех да го сменям с Хипп, защото има доста силни колики бебка от него, а пък акото й освен че е тъмно зелено и смърди на кисело зеле, е много воднисто и понякога слузесто. Но се разколебах, защото коликите малко понамаляхя и тя пие млякото, а и въпросния Хипп трудно се намира.

Видях, че някой по-напред беше писал, че детето му се гърчи и плаче при сукане. Ние имаме този проблем откак станахме на един месец, само че сме изцяло на АМ. Истински кошмар! Ходихме на гастроентеролог и казал че най-вероятно имаме тих рефлукс /без повръщане/. Изписаха ни сироп Гастротус бебе и ни накараха да минем на това отвратително ХА мляко, защото имаме като лишей зад ухото и малко груба кожа на крачетата. Получихме зверски колики, а почти се бяхме отървали от тях, нопък бебка вече яде почти без проблеми и най-после си увеличи дозата на млякото.

# 554
  • София
Голямата ми дъщеря беше на ХА Милумил (в жълтите кутии, на Милупа).
Колкото до слузта, миришещото и рядко ако, сигурни ли сте, че е за хипоалергенно мляко? Бебето ми беше така и се оказа непоносимост към лактозата и е на безлактозно мляко в момента, а не на хипоалергенно.  Peace От както е на такова, няма и колики, няма редки изпражнения, няма лош мирис.

Общи условия

Активация на акаунт