За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 048
  • 783
  •   1
Отговори
# 450
Mtve гледай да поема повече течности, това че не се храни не е толкова страшно. Ако пие чай, давай чай за гърлото. Следи ако качи над 38 дай нещо температуропонижаващо Peace

bru_netkata повечето бебета започват с тези симптоми около 4-я месец, и да зъби е, но никой не е казал, че ще избият сега....но така се започва. Аз на моето дете съм давала хомеопатичните хапченца Дентокинд, но беше малко по-голям.

# 451
  • Северозапада
Mtve, моята с Т 37,3-37,5  беше сънлива 2 дни. Нормално е.

# 452
  • Шумен
Сънливостта е от температурата. Предлагай по-често вода или чай (ако пие такъв). Мен също не би ме притеснило намаленото или липсващо хранене, като оздравее детето ще си навакса. За ободряване (а и смъква Т) аз прилагам душ с нормална за къпане вода (може и една идея по-хладка) и сапун. Сапунената пяна смъква Т, намазана обилно на всички сгъвки и оставена леко да засъхне преди да се отмие.

# 453
  • София
Бърз съвет за паникьосана мама.

Говоря с приятелка в ТС (teamspeak). Сестра ѝ има дете на 1,2 г. Снощи била на рожден ден и изпила чаша и половина червено вино. Като се прибрала кърмила малкия. Сега е паникьосана и ѝ плаче по телефона, притеснява се дали не му е станало нещо на детето.

# 454

Говоря с приятелка в ТС (teamspeak). Сестра ѝ има дете на 1,2 г. Снощи била на рожден ден и изпила чаша и половина червено вино. Като се прибрала кърмила малкия. Сега е паникьосана и ѝ плаче по телефона, притеснява се дали не му е станало нещо на детето.

Е като ще се притеснява после и ще плаче защо го е накърмила като по начало?Не мисля,че от чаша вино ще има нещо спокойно Simple Smile

# 455

едва ли, но по-добре да минава време след пиенето на алкохол и да поема по малко Simple Smile аз така правя и до сега не съм имала проблеми  Simple Smile

# 456
  • София

едва ли, но по-добре да минава време след пиенето на алкохол и да поема по малко Simple Smile аз така правя и до сега не съм имала проблеми  Simple Smile

Ето каква информация намерих (става въпрос за бебета над 5 месеца, които спокойно преработват алкохол, изпит в разумни количества):

Ако изпиете 1 чаша бира или вино, са необходими около 2,5-3 часа. Ако изпиете, примерно, 2 чаши - 6 часа.

Така че за дете над 1 година според мен няма никакъв проблем, организмът е предостатъчно развит, за да преработи това количество, още повече, че майката не е хронична алкохоличка и не претоварва организма на детето.

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 00:48 от -=Деси=-

# 457
  • София
http://missby.wordpress.com/2010/12/23/alcohol-bf/ едно линкче.

Аз предполагам, че като е било рожден ден не е гаврътнала на екс тези чаша и половина и да накърми веднага бебето. Била е някъде, пила е бавно, сигурно е ихапвала, пък после е пътувала до къщи и т.н. Не е като да е изпила  шише и половина. Нищо чак толкова страшно не е станало, но ако ще пийва пак малко да се информира или просто да поизцеди колкото за едно хранене преди да излезе.

# 458
Здравейте! Синът ми, който е почти на 11 месеца тази сутрин към 5,30 часа се събуди със силен рев и много трудно го успокоих, но забелязах, че не го държат ръцете (опитвайки се да пълзи в леглото си).Изпи си млякото и заспа на ръце. Така до сутринта, когато го сложих на нашата спалня, за да му сменя памперса. Той обикновено започва да се превърта и да го гоним из леглото, но сега само ми се затвърди подозрението, че не го държат ръцете. Опитах се внимателно да раздвижа и разгледам, но започва да плаче силно.
Според мен вариантите са 2(само за тези се сещам) - 1. да е изстинал,ако се е отвил през нощта без да разбера, 2. да има нещо като мускула треска или претоварване, защото вече се опитва да ходи и доста време прекарваме като го държа за изправени ръчички и той се разхожда.
Дадох му Панадол и сега с мъжа ми се редуваме да го носим на ръце и той така си дреме на рамото ни.

Какво трябва да направим? На лекар в понеделник можем да отидем.

Предварително ви благодаря за отговорите!  bouquet

# 459
  • София
sentido, практически е изключен вариантът да има мускулна треска. Може да е с вируса с мускулни болки. Бил и е болен преди това? Някои вируси имат такива странични реакции (моето дете го удари в краката). Доколкото съм минала по този път, моят съвет е: наблюдавай го, примерно, до обяд, а след това задължително отидете на лекар. Не виждам откъде си, но ако си от София - отивайте в дежурния кабинет в Детската болница, защото е ако е нещо ревматично или неврологично, задължително бързо трябва да се вземат мерки. Приемат по всяко време, ние ходихме в събота късно вечерта, но го прегледаха и оставиха в стационара. http://www.detskabolnica.com/  

# 460
До колкото знам детските лекъри имат договори с клиники, които преглеждат децата в почивните дни и вечер след 20 часа. Обади се на вашата и я попитай. Дано да не е нищо сериозно  Praynig

Моята госпожица, след като качи до 40 градуса ония ден, най-сетне е без температура   Hug

# 461
Здравейте! Прегледа го педиатър и всъщност нищо конкретно не каза - можело да е от претоварване на раменната става, можело да е схващане от настинка. До понеделник да му даваме Нурофен при нужда и ако дотогава все още има оплаквания трябвало снимка да направим.
 Струва ми се обаче, че бавничко но движенията на ръката започнаха да се възстановяват. Може ли да е спал на тази ръчичка и като е намалил кръвообръщението да се е получило схващането?
Надявам се до утре проблема да е отшумял.
Благодаря ви, -=Деси=- и Mtve!     bouquet

# 462
Момичета здравейте,нормално ли е да къркори стомахчето на 4 месечно бебе и свързано ли е това с коликите (защото още ги имаме) или значи,че е настинал,понеже от вчера имахме няколко пъти зелено ако,което доста течно,а снощи доста поплака и не ака за период от 10 часа някъде(през този период,докато беше буден видимо се напъваше),а това за него е много,тъй като обикновено ака като новородено,почти на всяка хранене...При това,че изпражненията са течни,не мога да си обясня защо изпитва такъв дискомфорт при акане (плач,на моменти пропищява),...Ще съм благодарна да чуя мненията  ви!

# 463
Момичета здравейте,нормално ли е да къркори стомахчето на 4 месечно бебе и свързано ли е това с коликите (защото още ги имаме) или значи,че е настинал,понеже от вчера имахме няколко пъти зелено ако,което доста течно,а снощи доста поплака и не ака за период от 10 часа някъде(през този период,докато беше буден видимо се напъваше),а това за него е много,тъй като обикновено ака като новородено,почти на всяка хранене...При това,че изпражненията са течни,не мога да си обясня защо изпитва такъв дискомфорт при акане (плач,на моменти пропищява),...Ще съм благодарна да чуя мненията  ви!

Къркоренето при нас (на 3-4 седмици като беше) беше от коликите и пропищява и пръцка.И той акаше на всяко хранене обаче от 1 месец нататък през ден зелено и по-течно...казаха че е от чая с копър.

# 464
 IZVINQVAM SE ZA PISANETO NA LATINICA,NO MI SE BUGNA KOMPA NESHTO...
fanito01 mersi za otgovora,no nie sprqhme tozi chai otdavna...taka,che izglejda ne  e tova prichinata  Rolling Eyes A pruckaneto znachitelno namalq,zatova reshih,che kolikite sa otminali,no qvno ne sa...

Общи условия

Активация на акаунт