За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 043
  • 783
  •   1
Отговори
# 465
IZVINQVAM SE ZA PISANETO NA LATINICA,NO MI SE BUGNA KOMPA NESHTO...
fanito01 mersi za otgovora,no nie sprqhme tozi chai otdavna...taka,che izglejda ne  e tova prichinata  Rolling Eyes A pruckaneto znachitelno namalq,zatova reshih,che kolikite sa otminali,no qvno ne sa...

всъщност сега се сетих,че първият път педиатърът каза за зеленото ако "тва от тия сухо храни",т.е ако сте на АМ може и от това,зАщото аз се бях притиснила,че е настинал ,но от тогава си е само зелено акото..а за коликите нас ни почнаха много рано от първата втората седмица и почнах да давам инфаколик и чайче първо на Хип,после си купих анасон чай и отделно копър,смесвам ги и веднага коликите спряха(засега) Simple Smile

# 466
Ясно,но ние сме на кърма изцяло  Wink,а за коликите давам само Инфакол,чаят го спрях по препоръка на педиатър,че така ни се появява разтройство от време на време...

# 467
имам един малко глупав въпрос. Как мислите чалгиите(зурнии, барабани) незнам как ги знаете точно дали може да увредят или да повлияят на развитието на слуха на бебе на 3 месеца

# 468
Мисля,че няма да увредят слуха му.Освен ако не паркирате количката до барабаниста
или до колоните с музика.

# 469
само минахме през барабаниста , но тя се стресна и така рева че едвам я успокоих. много се уплаши явно. затова се чудя дали не и е навредило с нещо

# 470
Спокойно.Просто се е уплашило детето.Избягвайте места със силни шумове.Не са полезни за
никого.Ако много ви се ходи нека някой да гледа бебето за 2часа.

# 471
не сме ходили никъде. съседите ги бяха извикали и за да си вляза във входа трябваше да мина през тях а бебето спеше

# 472
за леко зачервено гърло какво да дам? вчера в спешното изписаха антибиотик, но не мисля да давам.
никне му горен кътник и го боли и вдига 39 т

# 473
  • София
А детето е на ... месеца/години???
Т и червено гърло, не е  от горен кътник, нещо се е поразболяло детето.

# 474
на почти 3 г. /без 2 м./.
има хрема и покашля. жизнен е. още спи, а друг път в 7,30 ч. се е събудил. снощи не го боля ухо и не е кашлял.

# 475
............
Т и червено гърло, не е  от горен кътник, нещо се е поразболяло детето.

Peace 39 градуса не се вдига от зъб.

Ами ти направо си описваш болно дете, аз бих го завела при личния лекар щом нямаш вяра на спешното. А и тогава защо го води в спешното като не смяташ да изпълниш предписанието  newsm78

# 476
  • София
на почти 3 г. /без 2 м./.
има хрема и покашля. жизнен е. още спи, а друг път в 7,30 ч. се е събудил. снощи не го боля ухо и не е кашлял.
Може би си имате някаква история, която не знам или не помня, че споменаваш уши?
Покашля - ама червено ли е гърлото? Защото може да покашля и от сополите? Иначе за червено гърло спокойно може да пръскаш от  по-ниско концентрираното тантум верде по едно пръскане към всяка сливица 2-3 пъти дневно.
Може и да пръсваш по веднъж и на растящия зъб.
Другият вариант ти е някой от многобройните билкови сиропи.
За хремата вероятно също трябва нещо да правиш, особено ако има проблеми с ушите.

# 477
............
Т и червено гърло, не е  от горен кътник, нещо се е поразболяло детето.

Peace 39 градуса не се вдига от зъб.

Ами ти направо си описваш болно дете, аз бих го завела при личния лекар щом нямаш вяра на спешното. А и тогава защо го води в спешното като не смяташ да изпълниш предписанието  newsm78
Заради това, че го боли ухото. Заради неправилно лечение с антибиотик сега съм с намален слух /37% на дясното и 25 % на лявото/. Личната и тя е една ... Всяко едно повишаване на Т и разболяване ли се лекува с антибиотик?

# 478

... Всяко едно повишаване на Т и разболяване ли се лекува с антибиотик?

Не, разбира се  Peace . Съжалявам за твоя проблем Rolling Eyes . Но аз лично при проблем с ухо и такава висока Т бих дала АБ. Уши много рядко минават само с капки локално, а могат да направят големи усложнения  Confused.

# 479
  • София
Не е точно така горното. Зависи защо и какъв е проблема с ушите - според мен най-добре го заведи днес на добър унг, да си каже и за уши и за нос и за гърло.

Общи условия

Активация на акаунт