За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 033
  • 783
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета. Снощи имах кошмарна нощ с малкия. Имаше температура и запушено носле, в следствие на което цяла нощ не спа. Тази сутрин ходихме до личната и диагнозата беше  афти в гърлото Shocked ... Изписа ни МИГ за високата температура, капки за нос и сироп Суметролим. Взех лекарствата , пие ги , но от къде са се появили тези афти?! Случвало ли се е при вашите деца и имате ли опит как по-бързо се лекуват?

# 481
  • Северозапада
Вирус?  newsm78

# 482
Афти се получават от АМ ,помага много сода бикарбонат в топла водичка разтворена и се намазват

# 483
  • София
Имал е единични - туширала съм с гранофурин. Иначе може да се пръска и с тантум верде. Може да даваш чай от лайка, надали може детето да жабурка, но пък и пиенето предполагам ще помага.
Всъщност зависи какъв е причинителя. Предполагам сиропа заради тях е дала, щом не е изписала локално лекарство, предвид, че не е ясно кое колко е съвместимо  или я питай нещо друго трябва ли или не давай на своя глава.

# 484
  • в огледалото на живота
Здравейте момичета. Снощи имах кошмарна нощ с малкия. Имаше температура и запушено носле, в следствие на което цяла нощ не спа. Тази сутрин ходихме до личната и диагнозата беше  афти в гърлото Shocked ... Изписа ни МИГ за високата температура, капки за нос и сироп Суметролим. Взех лекарствата , пие ги , но от къде са се появили тези афти?! Случвало ли се е при вашите деца и имате ли опит как по-бързо се лекуват?
А Суметролим защо?
Той с какво ще повлияе на афтите?
Принципно го изписват за червено гърло/сливици/,но в случая е неудачно според мен.

# 485
МИГ не е ли за главоболие?
От други майки знам, че при техните деца заради вирус са имали афти в устата и гърлото.

# 486
Оф, след температурата, сега пък сме с хрема. Някаква задна  newsm78   Не тече навън, но я чувам докато диша. А като седна да кърмя - жал ми става  Confused   От ден - два е. С какво да я третирам, че не ми се чака пак пред педито, а скоро бях там?

Мъчих се да тегля, но излязоха много малко сополи. Повече вади като я карам да прави "муси - муси"   Grinning

# 487
  • в огледалото на живота
Оф, след температурата, сега пък сме с хрема. Някаква задна  newsm78   Не тече навън, но я чувам докато диша. А като седна да кърмя - жал ми става  Confused   От ден - два е. С какво да я третирам, че не ми се чака пак пред педито, а скоро бях там?

Мъчих се да тегля, но излязоха много малко сополи. Повече вади като я карам да прави "муси - муси"   Grinning
Промивай нослето с ФР и тегли колкото е възможно по-често секретите.

# 488
  • гр.Пловдив
Цитат
Афти се получават от АМ

Как така от АМ,може ли малко подробности,че не схващам нещо? newsm78 #Crazy

# 489
Момичета, имам дървено легло с три  нива, нс които да спи бебето. Кога се смъква от най-горно положение да е по средата? Т.е. има ли определен период докогато трябва да е на високо или смъквам когато реша?

# 490
  • София
когато седне. Почне ли да седи стабилно вече има шанс да се преметне вън.

# 491
Цитат
Афти се получават от АМ

teddynm на познато бебче цялата устичка му беше станала в афти от АМ ,тъйкато оставало малко  млекце в устата и като не се пийнело водичка след това(аз съм малко против веднага след това да се пие вода де),но един вид само да се сплакне устичката трябвало,иначе от остатъците се получавало афти..но всичко е индивидуално и всяко бебче също,просто техният случай беше такъв

# 492
Оф, след температурата, сега пък сме с хрема. Някаква задна  newsm78   Не тече навън, но я чувам докато диша. А като седна да кърмя - жал ми става  Confused   От ден - два е. С какво да я третирам, че не ми се чака пак пред педито, а скоро бях там?

Мъчих се да тегля, но излязоха много малко сополи. Повече вади като я карам да прави "муси - муси"   Grinning
Промивай нослето с ФР и тегли колкото е възможно по-често секретите.

И моята технология е същата. Преди малко видях, че изтичат вече и на вън и предполагам, че ще тегля вече повече.

Но нощем няма как да тегля, защото когато е сънена нищо не ми дава да й правя.

# 493
Аз имам и аспиратор, който дърпа с уста секрета. С него действам през нощта. Няма не искам, няма недей. Само като чуя как се дави и си казвам, че няма да я оставя тя да се мъчи въпреки, че не и харесва.

# 494
Цитат
Афти се получават от АМ

teddynm на познато бебче цялата устичка му беше станала в афти от АМ ,тъйкато оставало малко  млекце в устата и като не се пийнело водичка след това(аз съм малко против веднага след това да се пие вода де),но един вид само да се сплакне устичката трябвало,иначе от остатъците се получавало афти..но всичко е индивидуално и всяко бебче също,просто техният случай беше такъв

Това се нарича Млечница и е вид гъбички, не са афти. Ето да прочетете малко преди да пишете погрешни неща http://maimunka.org/2011/10/%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8 … 0%B5%D0%BD%D0%B8/

Общи условия

Активация на акаунт