За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 015
  • 783
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте мами Simple Smile Имам голяма нужда от мнение и съвет от по - опитните от мен.
Дъщеря ми е на 1 месец,храним се само с кърма на поискване.
От самото начало забелязах,че има хранения на които се държи по - различно - докато яде започва да мята ръчички и крачета,да се извива назад и да плаче.Щом я изправя спира ,но си смуче юмручето и още е гладна.Като е наглася за кърмене засуква за малко и отново същото.Но това се случваше горе - долу на едно хранене за денонощие.
От скоро го прави все по - често и храненията се превръщат в мъчение и за двете ни.
Опитах да сменя позицията за кърмене,да изцеждам по малко кърма предварително,за да не се дави,да я храня докато е сънена,но нищо от това не помогна.
Моля ви кажете ми къде греша ?  Sad Sad Sad

# 496
  • Северозапада
А връща ли мляко? Нямам опит, но ми прилича на рефлукс, защото казваш, че се успокоява, когато я изправиш. Може би трябва по-често по време на хранене да я изправяш и оригваш и после да продължиш кърменето.

# 497
  • София
Да пробваш максимално изправена да я кърмиш?

Ако мислиш, че детето може да се дави в силна струя и за това да се  дърпа можеш да пробваш
"За справяне със силната струя може да се използва за съюзник … гравитацията. Удачна за тази цел би могла да е поза, в която вашето тяло е по-облегнато назад (може и полулегнала, с комфорно подложени на кръста, гърба и врата възглавници, а бебето да е удобно полегнало върху гърдите ви с тяло към вашето."
http://purvite7.bg/?p=2880
Иначе може и колики или ГЕР да е(дори ако не връща и повръща ако имаш съмнения консултирай се с гастро)

Мисля си, че ако пишеш в подфорума за кърмене ще получиш повече и вероятно по-точни мнения и съвети.

# 498
  • Варна
Здравейте!
Синът ми ,който е на 4 години ,започна да заеква  Sad
Още преди месец забелязох ,но беше съвсем леко ,няколко пъти повтаряне на първите срички,помислих  ,че бърза  да се изкаже и затова не обърнах достатъчно внимание.
Но последнта седмица  проблема се задълбочи.В момента  дори не може да започне изречение ,като повтаря първата сричка на думата доста пъти ,с накъсано дишане ,накрая нищо не може да каже и с думи "не мога "рухва и започва да реве. Станал е много емоционален ,лесно се разревава,понякога агресивен,не иска да говори с други хора (баба,дядо и т.н)

Много сме притеснени  Tired
Към кого да се обърна -психолог ,логопед?Във Варна сме ,моля препоръчайте някой добър специалист  Praynig Praynig

# 499
Заекването по принцип се получава вследствие на "проблем" с нервната система (т.е. стрес, незряла нервна система, притеснение и т.н.) и в повечето случаи се налага и работа с психолог, но първия специалист при който трябва да отидете е логопед. Ако вече той прецени ще ви препрати и към психолог Peace.

Нещо се е случило преди месец-два,  най-вероятно в градината (ако ходи) защо не поразпитате да разберете какъв е проблема, защото това е важно.

# 500
  • Северозапада
Имат и новородено вкъщи, което също е ново и може да отключи притеснения у детето.

# 501
Имат и новородено вкъщи, което също е ново и може да отключи притеснения у детето.

Ооо да, това пък въобще не забелязах...значи е много голяма вероятността това да е проблема Rolling Eyes.

# 502
  • Варна
Възможно е  Thinking.
 Но той не проявява никаква агресия върху  новороденото ни бебе,постоянно го целува  ,милва ,смее се когато и бебето се смее ,помага ми ,когато го помоля  да донесе памперс или нещо друго..Прави го с удоволствие.Едва ли ще се държи така ,ако бебето е причина за заекването му newsm78.

Говорих с госпожата от градината ,ще го заведе на психолог и ще пита дали и аз мога да присътствам.

Направо място не мога да си намеря Tired

# 503
Това, че не показва видима агресия и ревност не значи, че не е объркан и притеснен от новата ситуация ....почти съм убедена, че това е ако не е основната то част от причината.
Имам пример на приятелка в момента точно в такава ситуация - баткото на 6г а бебето на 4месеца, както много го обича и гледа и целува, така стана агресивен и започна да се държи лошо в градината, започна да чупи разни неща и т.н.

Направо място не мога да си намеря Tired

Спокойно  Hug , ще се оправят нещата след като вземете нужните мерки. При психолога родител присъства особено на първите срещи, после може да ви помолят да ги оставите сами  Peace

# 504
малък зъл киборг - обърни се към консултантире по кърмене Simple Smile
Най вероятно са  колики- поне моето бебе от колики се държеше така , или някоя кърмаческа стачка провери и за млечница , но най добре се обърни към консултантите по кърмене 

# 505
Благодаря много за мненията и съветите момичета   bouquet
Ще опитам всичко което сте предложили,за да преодолеем проблема,а може би утре ще отидем и до педиатъра за всеки случай.

# 506
днес ваксинираха малката с хепитната ваксина. като заспа вечерта забелпзах че се поти много даже чаршафа и беше мокър дали е от ваксината , нормално лие. не е топка на пипане нослето и е с нормална темпратура . да я събудя ли да измеря температура как мислите ?

# 507
  • София
Целуна я по челцето Simple Smile Аз така проверявам на 1во време, а след това и с термометъра.
Ако имаш безконтактен термометър или за чело няма нужда да я будиш.
Но ако я будиш, за да я преоблечеш можеш да премериш и температурата.

# 508
  • София
Velina_P най-вероятно заекването ще се окаже свързано с появата на новия член на семейството. Моето дете има проблеми с говора (от друго естество) и посещава логопед отдавна (и държавен и частен) и бях предупредена при предстоящата промяна, че може да се получи нещо такова. Логопеда работи с такива деца, правят задължително и консултация с психолог. Пиши какво са Ви казали и какво предлагат за оправяне на проблема, не се притеснявай с работа с професионалист нещата се изчистват  Hug

# 509
Знам, че въпросът ми е глупав, но как се забавлява едномесечно бебе? Днес прави един месец, а от две седмици бодърства по няколко часа през деня, но не знам ккво да я правя, все още не фокусира и не следи предмети, не ги държи. Слагам я в легнало положение в шезлонга и тя си гледка на някъде и това е. Днес и показвах една оранжева дрънкулка, но не се впечатли... Вие как ги забавлявате малките?

Общи условия

Активация на акаунт