За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 010
  • 783
  •   1
Отговори
# 510
аз на един месец нищо не съм правела с играчки тя не ги отразпваше, пеех и четях и приказки , масажи , гимнастики Simple Smile

# 511
  • София
На моя син програмата на 1м беше кърмене, спане, пълнене на памперса. От нищо не се впечатляваше, не съм го забавлявала.

Velina_p, направете консултация с логопед.

# 512
На месец го носех на ръце ,защото ревеше сякаш жив го дерях.И почити не спеше.И нищо
друго не привличаше вниманието му.Пускай онези въртележки дето
се въртят над леглото.Ама едва ли ще се впечатли.Радвай се на тишината.

# 513
  • София
Знам, че въпросът ми е глупав, но как се забавлява едномесечно бебе? Днес прави един месец, а от две седмици бодърства по няколко часа през деня, но не знам ккво да я правя, все още не фокусира и не следи предмети, не ги държи. Слагам я в легнало положение в шезлонга и тя си гледка на някъде и това е. Днес и показвах една оранжева дрънкулка, но не се впечатли... Вие как ги забавлявате малките?

Както са ти казали момичета - наслаждавай се на момента Simple Smile. Иначе на тази възраст можеш да му закачиш червена играчка или червен предмет на удобна височина. Това е първият цвят, който разпознават и могат да го гледат доста дълго време. Аз бях сложила по 1 играчка от двете страни на кошарата на нивото на очите когато си завърти главата.

Също така можеш да пускаш музика, да пееш, да четеш на глас или просто да говориш нещо, на детето му е все едно, стига да има звук.

# 514
  • Шумен
Първия месец им пусках радио вършеше добра работа на него и заспиваха. Общо взето както са ти казали и другите майки наслаждавай се на тишината и спокойствието Wink

# 515
ние имаме над кошарката от играчките,които се въртят,постепенно започна да ги забелязва,сега на 2м. ги гледа се едно са най-интересното нещо на света :Д ,също за вечерта имаме един планетариум,който като изгасиш и цялата стая по стените започват да се въртят някакви съзвездия или нещо такова ...също на ръце се разхождаме,че бързо се отегчава Simple Smile

# 516
Здравейте,двете ми принцеси имаха сополки и ни изписаха спрей Стеримар,продължавам да го пръскам,но постоянно чувам как нослетата им сякаш са задръстени.Иначе си дишат през тях,не през устата,но не им се изчистват хубаво.Те са на 5 месеца.Вчера ЛЛ каза да взема Виброцил,но все още не съм.Дайте съвет

# 517
  • Шумен
Това предполагам е задна хрема, до сега при задна хрема ни е изписван няколко пъти. Поне на нас ни е помагал. Не спирай с промивките със Стеримара, след тях можеш да накапваш капките  Peace

# 518
  • в огледалото на живота
Това предполагам е задна хрема, до сега при задна хрема ни е изписван няколко пъти. Поне на нас ни е помагал. Не спирай с промивките със Стеримара, след тях можеш да накапваш капките  Peace
Стеримар си е чист ФР.Виброцил се изписва при бистър секрет.
На моя син програмата на 1м беше кърмене, спане, пълнене на памперса. От нищо не се впечатляваше, не съм го забавлявала.

Абсолютно  Peace
Бебе на 1 месец освен спане,храна и пълнене на памперс друго не прави.

# 519
  • София
Здравейте,двете ми принцеси имаха сополки и ни изписаха спрей Стеримар,продължавам да го пръскам,но постоянно чувам как нослетата им сякаш са задръстени.Иначе си дишат през тях,не през устата,но не им се изчистват хубаво.Те са на 5 месеца.Вчера ЛЛ каза да взема Виброцил,но все още не съм.Дайте съвет
Като впръснеш Стеримара, после трябва да изсмучеш сополките, иначе нищо не правиш. Дърпаш с електрически аспиратор или с уста и чак тогава капеш Виброцила, иначе цялата задна хрема слиза надолу и ще почне и да ги дави. Аз имам Маример, дърпа се с уста и почиства добре.

# 520
От аспиратора, който се дърпа с уста всеки път си докарвам и аз хрема  Embarassed  И този случай не е по-различен. Какво да приемам при положение, че все още кърмя?

А на детето се опитвам да каля Виброцил,  това означава да й изкълча врата, защото само като види капкомера и се превръща в тазманийския дявол  ooooh! И предприех нова тактика да напоявам клечка за уши и да й мажа по вътрешната част на нослето. Това явно й харесва защото стои мирно и даже иска още. Но дали има същия ефект като накапването  newsm78

# 521
От аспиратора, който се дърпа с уста всеки път си докарвам и аз хрема  Embarassed  И този случай не е по-различен. Какво да приемам при положение, че все още кърмя?

А на детето се опитвам да каля Виброцил,  това означава да й изкълча врата, защото само като види капкомера и се превръща в тазманийския дявол  ooooh! И предприех нова тактика да напоявам клечка за уши и да й мажа по вътрешната част на нослето. Това явно й харесва защото стои мирно и даже иска още. Но дали има същия ефект като накапването  newsm78

Не знам дали ще помогне...,но аз действам така - преструвам се че си капя капки на мен и че ми харесва и тя нали иска всичко да копира и тя се нагажда(на 1 г сме)
А относно помпичките,има такива ръчни,които не е нужно да дърпаш с уста,само стискаш,отпускаш и готово

# 522
  • Варна
Хич не мисля че те вършат някаква работа. Аз дърпам яко с уста, чак дъх не ми достига, а понякога сополът се разтяяяяга и не ще и не ще да излезе, та представям си с някаква мижава помпичка на ръка какъв вакуум ще се създаде - никакъв. За воднисти сополи може и да върши работа, но не и за гъсти.

# 523
Е то хубу, че вършат работа, но абсолютно винаги се разболявам  ooooh!   А преди да родя не бях имала даже кашлица с години! Какво е това чудо  Sad   Ще пробвам с ръчна помпа.

А колкото до копирането. Пробвах този начин и уж се нагажда и само като доближа капкомера и се почва едно мятане...

но вече намаля хремата така или иначе  Simple Smile

# 524
  • София
Ами купи си бейби вак.
За капките - изобщо няма смисъл това с клечката, което правиш. Питай лекарката евентуално за нещо с пръскалка тип като на олинт.  Или пробвайте друга поза някаква, или натискаш здраво детето и капеш бързо... няма много варианти това с капките. Друг е въпроса, че виброцил, единственото, което правят е, че временно отпушват носа и нищо повече.

За тебе - също най-добре притай лекар. Може поне промивки да си правиш с физ. р-р като начало. Иначе аз не съм се разболявала докато кърмя и няма опит, може би в кърмаческия ще ти отговорят, въпреки, че съм почти сигурна, че можеш и ти да си капеш  виброцил (разбира се ново, твое си шише)

Общи условия

Активация на акаунт