За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 065
  • 783
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Убедена съм, че е от ХА млякото, защото преди да минем на него сме били на Нан, Хипп и Лактана и подобно нещо не е имало.

# 556
  • София
Мегле не те пита дали си сигурна, че е ОТ млякото, а дали детето е ЗА такова мляко, а не ЗА безлактозно мляко Wink
Аз честно казано, не знам защо са ви сменили млякото, ако при нормалните проблем не е имало? Всъщност и от тях доста видове сте сменили за няма и 4 месеца. Не е ли хубаво да не се менкат така млеката?

# 557
  • Варна
След като лекар гастроентеролог е прецнил, че трябва да го пием това мляко, аз не мога да знам дали сме или не сме за него. На мен лично не ми харесва, че детето се изхожда по този начин, а и финансовата страна е неприятна, но факт е, че детето го яде, започна да наддава повече и гърченето и писъците на шишето намаляха значително. Наистина ни дойде много смяната ни млеката и това не мисля да го пипам  докато не станем на 6 месеца и не направим нова консултация с гастрото, освен ако не се случи нещо непредвидено.
Нан-а в нтачалото го сменихме, защото детето имаше зверски колики и й взехме Хипп Комфорт, което е точно при силни колики, но от него започна да ака пластелинени топчета с много напъване. Тогава започна и гърченето на шишето на вечерното хранене в 9. Тогава взехме Лактана и изхожданията се нормализираха, но проблемът с храненето се задълбочи.

# 558
  • София
А  гастрото знае ли как е повлияло това мляко на детето или ще научи чак на 6 месеца като стане? Аз лично със сигурност бих направила и сега една консултация, не звучи да е най-точното за детето.

# 559
  • Варна
Поддържахме комуникация, да. За зеленото и миризливо каза, че е нормално, за воднистото ни изписа пробиотици, но те не повлияха по никакъв начин. Аз на много места четох, че подобни изхождания са нормални за ХА млеката. Мислех да се консултирам първо с педи. Така или иначе не става въпрос за диария, тъй като изхожданията са до 2 на ден и са по-често лепкаво-пихтиести и от време на време по-воднисти.

# 560
  • София
Angel точно е разбрала какво имах предвид  Hug
На моето дете изхожданията бяха по едно на ден, воднисти, с ужасен мирис, което не означава че не е диария  Wink
Аз бих сменила гастрото, определено  ooooh!
Както казах голямата ми дъщеря беше на ХА мляко и изобщо не е нормално изпражненията да миришат на вкиснато, само е нормално да е зелено акото, но трябва да е с нормална консистенция. Щом и пробиотика не помага значи проблема е друг, и не е нормално детето да ака така, и не трябва да чакаш докато стане на 6 месеца, ще направиш сериозен проблем с червата  Tired
Мислех да се консултирам първо с педи.
Не си ли се консултирала до сега? В смисъл каквото каже гастрото е задължително да го знае педи, като гастрото каже да се смени млякото, преди да се случи това също се обсъжда с педиатъра и т.н.

# 561
  • Варна
Да, педиатърът ни знае за ХА млякото и точно заради многото млека досега ни посъветва да не го сменяме с друго ХА мляко, въпреки проблемите. Така или иначе беше нужен период на адаптация към млякото.
Не, няма да сменя гастроентеролога, тъй като е изключителен специалист и си разбира от работата.
Диарията е с над 3 воднисти изхождания на ден. Това ми е казвано от различни лекари и го пише във всяка медицинска литература по темата. Останалото са си просто това - воднисти изпражнения, които често са под влияние на консумираната храна.
Периодът на адаптация към млякото премина, а изхожданията се запазиха такива - това имах предвид, че ще консултирам с педи. Детето е много по-спокойно и жизнено, а пробиотиците е нормално да не повлияят кой знае колко, тъй като на тази възраст и при положение, че бебка не е пила антибиотици, няма нарушена чревна микрофлора и не може да се очакват чудеса от едни бактерии, колкото и полезни да са.  Peace

# 562
Здравейте!
Дъщеря ми е вече на година и 4 мес и е изключително лакомо дете. Още от бебе си е така, но вече съзнателно си рови в шкафове, кофи в търсене на ядене. Приберем ли се вкъщи веднага започва рев, защото се сеща за ядене и стои до масата. Всяко хранене завършва с рев за още, всяка разходка е провалена ако друга майка  изкара солети... Знам , че е по-добрия вариант отколкото злоядо дете, но вече взе да ми кипва на моменти. Не се притеснявам , че ще надебелее, а че й се разширява стомахчето. Няма никакво чувство за засищане. Естествено има моменти , в които не издържам и давам нещо за хрупане- плод , зеленчух, оризовка..... Та, въпроса ми е- кога приключва този период и има ли начин за справяне.... звучи глупаво , но тайно се надявам някой да даде съвет.

# 563
  • София
Не, няма да сменя гастроентеролога, тъй като е изключителен специалист и си разбира от работата.
Аз казвам аз какво бих направила  Peace Всеки си решава сам за себе си. За едни изключителен специалист, за други не. Аз така навремето смених една кожна лекарка, "изключителен специалист", която лекува дъщеря ми една година без да се справи, с друга "изключителна", която я оправи за 2 пъти ходене. Wink
И изобщо няма да споря какво е диария и медицинска литература не чета, имам си педиатър, слава богу добър, който е за тази цел. Само казвах, какво аз бих направила, защото питаш за съвети, и ти давам насоки, че може да става въпрос за лактозна непоносимост. Дали ще ги вземеш под внимание си е твое решение. Peace Моето бебе също беше спокойно, акайки воднисти изпражнения, в количество излизащо от памперса и омазвашо всичко, миришещо ужасно  Sick

# 564
  • Варна
При нас едвали става въпрос за лактозна непоносимост, тъй като когато си ядяхме нормално лактозно мляко без пречупен белтък не сме имали воднисти изпражнения. Нямаме и други симптоми за АБКМ. Акото ни не е излизало от памперса досега, просто епо-рядкои воднисто.Възможно е просто конкретното мляко да не й понася напълно. Peace

# 565
  • София
ЯСно, предполагам затова са Ви го и сменяли, дано се оправи скоро и не се налага да сменяте повече млека. Та в тази връзка, както писах и по-горе, голямата ми дъщеря беше на ХА Милумил. А за слузта в акото, какво казват?
Колкото до пробиотиците - при нас дори влошаваха нещата  Wink (още по-воднисто)

# 566
Здравейте!
Дъщеря ми е вече на година и 4 мес и е изключително лакомо дете. Още от бебе си е така, но вече съзнателно си рови в шкафове, кофи в търсене на ядене. Приберем ли се вкъщи веднага започва рев, защото се сеща за ядене и стои до масата. Всяко хранене завършва с рев за още, всяка разходка е провалена ако друга майка  изкара солети... Знам , че е по-добрия вариант отколкото злоядо дете, но вече взе да ми кипва на моменти. Не се притеснявам , че ще надебелее, а че й се разширява стомахчето. Няма никакво чувство за засищане. Естествено има моменти , в които не издържам и давам нещо за хрупане- плод , зеленчух, оризовка..... Та, въпроса ми е- кога приключва този период и има ли начин за справяне.... звучи глупаво , но тайно се надявам някой да даде съвет.

Ако детето е с нормално тегло тоест не е наднормено и се движи достатъчно, не виждам проблема.
Но какво значи всяко хранене завършва с рев за още, значи детето не се е нахранило какво яде....и как няма засищане, какво никога няма да спре да яде ли Thinking . Та на въпросът ти кога приключва този период - ще ти отговоря, това не е период т.е. не знам при други деца да има такова нещо за да го наричаш период и да чакаш да отмине. Или даваш малко храна и детето не се наяжда, или има здравословен проблем и е редно да се обърнеш към лекар, първо личен, но най-добре ендокринолог.

П.П. а плод и зеленчук не виждам защо се въздържаш да даваш, това са си полезни храни и щом се задоволява с това да си хрупа.

# 567
Малката ми е на 4 месеца , все още не поспга да хване играчки като и ги дам в ръката ги кара в устата си и ги дъвче дали има повод да се притеснпвам и да я водя ли на лекар или е рано и индивидуално за всяко бебе кога ще почне да хваща играчки само ?

# 568
  • Северозапада
Може да споделиш притеснението си с ЛЛ на бебето на редовната консултация  Peace

# 569
  • София
Аз бих споделила  притесненията си.
А ти подаваш ли игграчки или други предмети (удобни за хващане)? Какво прави детето?

Общи условия

Активация на акаунт