За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 006
  • 783
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, моето бебче утре навършва 5 месеца и почваме шестия, захранила съм го със зеленчуково пюре още преди две седмици, от съвсем скоро му давам и плодово, но от два дни ми отказва да яде адаптираното мляко и днес дори му дадох да яде каша, дали мога да замествам толкова бързо храненията , след като отказва да яде мляко?

# 616
Здравейте,двете ми принцеси имаха сополки и ни изписаха спрей Стеримар,продължавам да го пръскам,но постоянно чувам как нослетата им сякаш са задръстени.Иначе си дишат през тях,не през устата,но не им се изчистват хубаво.Те са на 5 месеца.Вчера ЛЛ каза да взема Виброцил,но все още не съм.Дайте съвет
Като впръснеш Стеримара, после трябва да изсмучеш сополките, иначе нищо не правиш. Дърпаш с електрически аспиратор или с уста и чак тогава капеш Виброцила, иначе цялата задна хрема слиза надолу и ще почне и да ги дави. Аз имам Маример, дърпа се с уста и почиства добре.

И аз имам този.Така и правя

# 617
Момичета имам един сигурно безумно глупав въпрос, но все пак да си попитам Embarassed
Киселото мляко дразни ли възпалено гърло и ако детето приема антибиотик, вярно ли е че не трябва да яде кисело мляко, защото антибиотика не действал newsm78

# 618
Момичета имам един сигурно безумно глупав въпрос, но все пак да си попитам Embarassed
Киселото мляко дразни ли възпалено гърло и ако детето приема антибиотик, вярно ли е че не трябва да яде кисело мляко, защото антибиотика не действал newsm78

За пръв път чувам такова нещо...  newsm78
Звучи абсурдно...

# 619
Има някои АБ с които не трябва да се употребяват млечни продукти, но това трябва да е описано в листовката.

Цитат от тук:
Да се има предвид обаче, че част от антибиотиците не трябва да се гълтат в непосредствен прием с прясно или кисело мляко. По този начин може да се намали активността на медикамента. Пречи дори малкото количество прясно мляко, което пием с кафето. Затова лекарството трябва да се приеме един час преди ядене или два часа след него.

# 620
  • София
Аз съм го чела това за киселото и прясното мляко, но не изобщода не се приема, а че  трябва да има поне един час между аб и млякото. mibobo, писали сме заедно, но май това е статията... а и майка ми все ми се кара, че детето яде толкова мляко като е болен, а той само пр. мляко иска да набива в такива моменти.

За дразнене на гърлото - както го чувства детето, предполагам, че не го яде директно от хладилника.

# 621
Не го яде от хладилника, претоплям го на водна баня. Пие едно шише кисело мляко вечер преди заспиване. Сега обаче е болен, пие антибиотик СУМАМЕД сироп. Свекърва ми казва, че сега не може да пие мляко, защото лекарството нямало да подейства. Първата вечер не му дадох шишето, залъгах го с пюре, снощи обаче настана драма и му го дадох.
Само да вметна, че приема лекарството в 12 на обяд, а пие млякото около 21:00 часа за вечеря.
Проблем ли е?

# 622
  • Северозапада
Чела ли си листовката? Според мен, ако там не пише нищо, не би трябвало да е проблем. Освен това, както знаем, при прием на АБ  е хубаво да се вземат и пробиотици, каквито естествено има в киселото мляко, т.е. на мен по-скоро ми се струва добре да се консумира.

# 623

Само да вметна, че приема лекарството в 12 на обяд, а пие млякото около 21:00 часа за вечеря.
Проблем ли е?

Не  Peace  

ето какво пише в листовката - Сумамед форте сироп с храна, напитки и алкохол
Сумамед форте сироп трябва да се приема най-малко 1 час преди или 2 часа след хранене.

Ако имаше нещо друго щеше да е описано, не се притеснявай давай си на детето мляко  Hug

# 624
mibobo , благодаря за бързия отговор.
Успокоих се Hug

# 625
Дребчо е пипнал някакъв вирус, засега капя в нослето и давам сироп за отхрачване, да се надяваме, че ще му се размине АБ. Обаче лекарката каза задължително да приема повече течности, по повече вода, а той категорично отказва по принцип. Със захар, без захар, топла, студена, всякак съм пробвала, не иска и толкова. Тази вечер ММ му сипа във водичката малко сокче на HIPP и о, чудо, пийна 30-40мл. По принцип и аз съм против соковете ама пък ако поема така течности... какво мислите? На почти 6 месеца е.

# 626
  • София
бих пробвала с чайче. Иначе ако е на кърма просто давай по-често.

# 627
Тъкмо това щях да кажа, защо не пробваш с чай  Peace . Тези гранулираните на Хип обикновено ги харесват децата. Иначе да кажем, че не е толкова фатално ако капваш по малко сок и така пие докато е болно, но рискуваш да му докараш колики  Rolling Eyes

# 628
Не е на кърма за съжаление, на АМ е. Колики може да се каже, че не е имал изобщо, минаха много леко. За чай я бях питала лекарката, нещо каза, че не било добра идея, били само подсладител и есенция ама как да му я набутам тая вода иначе...

# 629
  • София
Не е на кърма за съжаление, на АМ е. Колики може да се каже, че не е имал изобщо, минаха много леко. За чай я бях питала лекарката, нещо каза, че не било добра идея, били само подсладител и есенция ама как да му я набутам тая вода иначе...

То сокът да не би да е нещо по-различно?  Wink

Може би е вариант да свариш плодове (примерно, ябълка или круша) със съвсем мъничко количество захар (или дори по-добре без нея) и да сипваш по малко от това "компотче" във водата, при всички положения ще е по-добре от Хипп  Peace

Общи условия

Активация на акаунт