Balea, Alverde, Catrice, Essence - 16 (Козметика от ДМ и Лили)

• 89 759
  • 704
  •   1
Отговори
# 45
Ползвала съм го този на Ейвън, не е лош. Сега съм с продукти на Микса - мицеларна вода, почистващ тоник против изсушаване, почистващо мляко против изсушаване, много съм доволна и от трите неща. На А-дерма мицеларната вода също съм ползвала, и от нея също не съм забелязала да ме изсушава.

# 46
Повечето мицеларни води са само за лице, не за очи и устни, затова аз за очи ползвам мицеларната на Ла Рош, която е както за лице, така и за очи и устни. И при мен преди време го имаше този ефект, но го преодолях точно с тази. И това не са бръчки, а сухи линии.
Относно млеката,лосионите с минерално масло, това е по-лошото - минералното масло/парафин/вазелин, който са основна съставка в повечето дегримиращи млека и лосиони имат обратният ефект - първоначално хидратират, но в последствие състаряват кожата, защото тя не моеж да диша.
Така че по-добре да ви изсушава кожата мицеларна вода, отколкото да ви хидратира сухите линии мляко или лосион с минерално масло според мен

Доста се  разводни темата, затова да споделя - макар критичните мнения из пространствоот и тукс си взех гела за вежди/мигли (безцветният) на Есънс - на мен много ми допада.

# 47
Повечето мицеларни води са само за лице, не за очи и устни, затова аз за очи ползвам мицеларната на Ла Рош, която е както за лице, така и за очи и устни. И при мен преди време го имаше този ефект, но го преодолях точно с тази. И това не са бръчки, а сухи линии.
Ами в момента довършвам мицеларна на Corine de Farme и на нея си пише, че е за лице и за околоочен контур, че даже е обогатена с естествени растителни екстракти, и е подходяща за хора, носещи лещи. Имам и незапочната на Гарние, където също пише, че се нанася на лице, очи и устни. Другите които съм ползвала са на Лирена и Буржоа, но нямам спомен специално да не са споменавани очи. Rolling Eyes
Не твърдя, че съм се сбръчкала, да, не са бръчки, а засушава кожата, от което тя изглежда лошо хидратирана и се сбръчква заради това.

# 48
Сега си взех за почистване на грима около очите бебешкия лосион на Нивеа, в който има минерално масло и чувствам кожата си доста по-добре, отколкото, когато я почиствам с мицеларна вода. От мицеларните води почнах да получавам бръчки, понеже ми изсушаваха кожата. С този бебешки лосион поне не ми се изсушава кожата, а не дразни и очите. Simple Smile
Удобно ли ти е да напишеш кои мицеларни води си използвала, че ме заинтригува? И линк за бебешкият лосион?
На Биодерма, Лирене и Гарние. На последната изкарах най-дълго, а Лиренската хич не я харесах и мисля, че изобщо не я ползвах. Но и Биодермата /за чувствителна кожа и бебешката/, както и Гарние ми изсушаваха кожата. Сега съм с на Нивеа бебешкото мляко Pure and sensitive, ползвала съм го преди доста време, но ми беше много мазно. С възрастта кожата ми е станала по-суха и ми идва идеален в момента. Само грима около очите си махам с него и изплаквам. На лицето грима махам с тоника на Балеа за суха кожа и ми оставя много по-добре хидратирана кожа, отколкото след почистване с мицеларна вода, а почиства също толкова хубаво /проверено/.

Скрит текст:

Нямам наблюдения да се сбръчквам, когато съм използвала кремове и млека с минерално масло и парафин. Обаче откакто минах на миц. води, лицето ми също почна по-бързо да старее сякаш. Може и от възрастта да е, все пак преди съм била по-млада от сега.  Laughing Но предпочитам да си заложа на сигурното вместо на непознатото ново. А и както вече писах, не вярвам в тия глупости, които се пишат за мин. масло и парафина. Просто няма как по друг начин да ни пробутат продукти с по-скъпи съставки. Хората около мен, които използват от тия по-евтините продукти, имат най-хубава кожа. И моята вече взе да се пооправя. Всеки сам да прецени за себе си какво да прави.  Peace Peace

Последна редакция: сб, 16 авг 2014, 00:42 от EXIT_HUMANITY

# 49
От изброените аз съм ползвала само на Лирене, изобщо не ми хареса и я хвърлих.
Важното е, че си намерила "твоите" продукти, аз още експериментирам. Аз гледам да редувам продуктите за почистване лицето-един ден мицеларна вода, на другият ден използвам лосион, на следващият- крем за измиване.

# 50
Нямам наблюдения да се сбръчквам, когато съм използвала кремове и млека с минерално масло и парафин. Обаче откакто минах на миц. води, лицето ми също почна по-бързо да старее сякаш. Може и от възрастта да е, все пак преди съм била по-млада от сега.  Laughing
Точно такова е и моето впечатление от мицералните води, както също писах. И си мисля, че лицата ни стареят, ама аз лично мицеларна вода не ползвам от пет години насам, за да си кажа "абе то си е от възрастта, какво съм седнала да се суетя", защото аз ползвам такава вода от 4-5 месеца насам и определено влиянието и върху кожата ми е кофти.
Също така съм на същото мнение за минералните масла и рекламните трикове за съвършените кремове от "естествени и здравословни съставки". Wink Hug
Изборът на всеки касае само и единствено него!
И да, на Лирен беше най-кофти мицеларната вода, създаваше усещането за мръсно, защото кожата ми лепнеше след употребата и и се налагаше допълнително измиване с чиста вода. Освен това е силно ароматизирана за моя вкус.

# 51
Аз пък си свалям грима с почистващия лосион за чувствителна кожа на Алверде с лайка и хамамелис. Навлажнявам лицето, втривам крема, масажирам и изплаквам добре. Напълно почиства лек дневен грим, за дълготрайно червило например не е достатъчен. После обтривам лицето с тоник за всеки случай. Кожата остава свежа, няма помен от изсушаване. За дълбоко почистване ползвам други неща.

Във всеки случай, този лосион препоръчвам като щадящо средство за сваляне на грим. От мицеларните води стоя надалеч, защото ме е страх да не ми изсушат кожата.

# 52
Днес ходих до Лили и ДМ и много се чудих какъв фон дьо тен или СС крем да си взема. Прегледах някои на Catrice, Bourjois, Rimmel, Essence CC крема, но намерих само 2, които ми паснаха като цвят - единият беше на Римел, другият на Буржоа. На Катрис също ми пасна един, който обаче, го нямаше. Та в крайна сметка реших да взема СС крема на Буржоа, най-светлия цвят - Ivory и ще видя дали съм се прекарала.  Laughing

Скрит текст:

Купих си на Есенс един гланц, който пробвах и много ми допадна- мазничък и сладък, струва само 2 и нещо. Simple Smile Моят цвят е средния:

Скрит текст:

# 53
  • на последния етаж
А тези минерални масла как точно се назовават в съдържанието на продуктите?

# 54
А тези минерални масла как точно се назовават в съдържанието на продуктите?
Mineral Oil, Paraffinium Liquidium, Petrolatum, Paraffin Wax

# 55
  • Ст Загора
На стелажите на Есенс има ли намаление на дадени продукти

# 56
  • на последния етаж
Благодаря ти, Coral_2013!
В новото ми тоалетно мляко на Yoghurt of Bulgaria няма минерални масла.  Simple Smile

# 57
На стелажите на Есенс има ли намаление на дадени продукти
Не съм обърнала внимание, но те по принцип не са скъпи.

Мацнах се днес със СС крема на Буржоа, но все още не мога да преценя дали е по-хубав от фон дьо тена на Манхатън, който ползвах до момента, дали е по-лош или е същата работа.  Laughing Това, което ми харесва е, че съвсем малко количество от крема е достатъчно за намазване на цялото лице, тъй като кремът е сравнително гъст и се маже по малко. Като сметнем обаче двойната му цена, това предимство не знам дали ще е достатъчно.  Laughing По същия начин се размазва лесно и равномерно. Покритието ми изглежда същото като на матиращия фон дьо тен на Манхатън, само дето не матира толкова и стои по-мазно, по-подходящ е за суха кожа. Подозирам, обаче, че ще лъсна и ще имам нужда от матиращи листчета. Не знам дали ще е така дълготраен като манхатънския, но днес ще преценя.  Simple Smile Цветът изглежда по-тъмно на лицето ми, след като се размаже и пасва идеално.

# 58
Взех си "ексфолианта" за тяло на Rubella от ретро серията - никакво ексфолиране няма при мен - частиците са толкова малки и финни, че клонят към нано такива ахах  Mr. Green На тялото си изобщо не ги усещам, докато ако сложа на ръката леко се усещат, но никакви ги няма като ексфолиращ ефект... За сметка на това се пени много добре с богата и мека пяна, оставя кожата хидратирана, заради маслата в него, ужасно приятен и дълготраен аромат, но толкова... Ще си го изразходя като душ гел явно...

# 59
Още отзиви за СС крема на Буржоа - добре се държа в жегата - не се разтича, размазва и пр, но напоследък повечето фон дьо тени, които взимам, го правят всичко това. Не ми хареса, че не прикрива порите по лицето, фините линии - всичко си е същото с него и без него. Примерно с матиращия фон дьо тен на Манхатън става едно измазване на тези дребни несъвършенства и те почти не си личат. Сякаш Манхатънския повече ми харесва. Единствен минус е малко по-сухата текстура /на Манхатънския/, изсушава ми леко кожата на лицето и заради това търся нещо друго, с което да го заместя, но откъм ефект засега никой не може да му стъпи на малкото пръстче. Мисля, че няма да взимам отново СС крема на Буржоа - не ми се струва да е нещо особено, пък струва 18 лв. Има и по-добри до 10 лв, има и горе-долу същите доста под 10 лв. Не съм очарована и ми е чудно защо има толкова високи оценки из нета.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт