Вече и с усмивка на лице малко ЮНЧЕ топли майчино сърце - 3

• 30 478
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Интересно е това за слузта в акито и гастрита при мама. И при мен имаше обостряне на гастрита, точно когато се появи слузта при бебето. В крайна сметка муу давам БиоГая трети ден, от нея намали броя на изхожданията до 1-2 пъти дневно, засега са ту жълти, ту жълто-зеленикави, но слуз почти не се вижда. Пфу, и днес май ще си откараме цял ден в къщи. В Пловдив е едно депресарско време, мрачно и дъждовно ooooh!

# 721
  • София
Стефи спря да пуска плюнки,обаче ръката и до китката е в устата,вече не иска биберон,а само иска да си пъха юмручето.
Момичета,вие как обличате бебоците в хладното време?Ние сме с тънко боди,отгоре панталонче и тънка блузка с дълъг ръкав.

# 722
 Hug
Здравейте,
За шишетата и ние сме на Томи Типи с биберон еднокапков 0+, но много се запушват от АМ и малкия се нерви. Та реших аз да взема с две капки 3+, обаче пък те текат здраво и той се дави и дори стига до рев защото не смогва и половината му изтича извън устата, та пак се върнахме на 0+ .
За обличането.......... трудна работа при нас, споделяла съм ви, че малкия е постоянно потен, примерно вчера на разходка беше по тънко боди с дълъг ръкав , тънки панталонки и завит с тънка пеленка. Е хем навън-хем в количката и отново беше целия изпотен и накрая го отвих, че той полудява като му е топло. Имам чувството, че само той има проблеми с това зверско потене.

Лек ден,
  bouquet

# 723
За обличането Вкъщи е по боди с къс ръкав все още,през нощта и мятам само едно памучно одеяло.Навън и слагам блузка с дълъг ръкав и клинче.

Вашите бебета гледат ли си краката?Маги от няколко дни е захласната по тях,разглежда ги и прави опити да ги лапа  Joy

# 724
До колкото знам турските памперс са предназначени за турския пазар и съм чела на много места, че са много по-добри от тези, които се правят за България.

А за обличането сега като е по-студено са ми много удобни целите гащеризончета дето са с копчета отпред. Не се разгащва, да и студено на кръшчето и са много широчки та на малката да и е удобно. Това за сегашното време. Иначе имаше един период тука преди седмица някъде дето спиме с дълъг ръкав и ританки (иначе и замръзваха ръчичките и нослето), на обяд се преобличаме с боди с къс ръкав и чорапки и вечерно време пак с дълги дрешки, че пак си ставаше студено.

И да ви се оплача, че преди 3-4 дни Ники беше напълнила пампи с зелено ако. Беше еднократен случай и аз го отдадох на това, че предния ден си хапнах малко боб и не й е понесло. После имахме 2-3 памперса с нормално си ако и аз се успокоих, обаче вчера такъв протест ми направи, че ми се зави свят. Сабуди се да яде към 6:30 както всяка сутрин и след това подрема малко до към 8. Сабуди се пак цокна малко обаче повърна почти всичко, след това пак дремна малко до към 10 и от там като се почна един рев до 15:30 следобяд #Crazy Не искаше нито да яде нито на ръце абе нищо не помагаше. И като се шашнах, че не иска да яде (а тя си е лакома попринцип), помислих си че може да има връзка със зеленото ако и  веднага звъннах на педи. А той най-спокойно ми обясни, че трябва да мина по леки храни, като не иска да не я насилвам (се едно пък мога да я накарам да суче като неще) и да се успокоя,че това нямало нищо страшно. Направо камък ми падна от сърцето, защото 1 нощ не спах заради това зелено ако, после и яденето и си помислих, че може някоя инфекция да е развила  ooooh! но в крайна сметка нищо нямаше...  Joy

Ох стана много дълго лек ден от мен за сега Simple Smile   bouquet

# 725
mishle според мен не че.е гастрита, а това, че щом нашите стомаси реагират на храната, неминуемо и на тези на мъничетата ще се отрази. Славче пърди и ака като звяр от вчера, но нищо не давам, чакам да ни мине и на двамата. От Биогая повръщаше, та не смея да я давам.
И в София времето е ужасно, вали от снощи, мрачно и студено, а ние за разкош сме на лекар  Tired

# 726
За памперсите - ние от изписването сме на Пуфис . Ползвам и Фешън и нормалните  3ка - зависи кое е на по-изгодна цена - само веднъж са пропуснали, но акото беше мноооого....  newsm62 newsm62
На Памперс ползвах една зелена опаковка new born и повече не съм ги купувала - нещо не ми допаднаха.
За биберона - ние ползваме на Авент с 3 дупки, че с двете дупки много се нерви.

# 727
  • София
Аз от няколко дни купих на Чико 2+ биберон и с него ядат, но продължавам и с Томи Типи 0+. Редувам ги общо взето.
Аз се чудя за стерилизирането- ние все още стерилизираме всеки път шишетата след ядене, дали не трябва вече да се разрежда стерилизирането newsm78
За дрехите- откакто застудя- боди с къс ръкав и отгоре анцунг или дънки и блуза с дълъг ръкав- това за навънка. В къщи- боди с къс ръкав и цяло гащеризонче, тип пижама.

# 728
Gagi, събличаш ли бебчето като правиш масажа или върху дрехите, хитам те защото пишеш, че между храненията го правиш Hug
Аз ползвам стъклени шишета на Чико, доволна съм и от бибероните, имам две шишенца на Томи, но не ми допаднаха Simple Smile
За дрехите: при нас едва днес е по хладен ден, днес е по боди с къс ръкав и тънко долнище Simple Smile вечер спи с гащеризончета с къс ръкав и крачолчета,  Hug
аз все оше стерилизирам за какво го купих този стерилизатор Simple Smile))

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 12:28 от Магдалена Величкова

# 729
Аз от самото начало стерилизирам само веднъж дневно, през другото време ги плакна с гореща вода, а от скоро почнах и с бебешки препарат да ги мия. Така ми казаха още в болницата, после и педи. След всяко ядене стерилизиране си е утрепия, пък и както сте комплект #Crazy
Хм ми ще видим бибероните 3+ как ще ни подействат при нас.
Ние още не си гледаме ръцете и краката, нещо се стяга май се опитва да се набира. Сутринта беше малко отпусната, при вас бебоците винги ли са стегнати?

# 730
здравейте мами извинявам се за поста знам че вече е дискутирано но имам проблем та той е - в момента уча редовно обучение в колеж дадоха ми уверение за социалните но мен ме притеснява че в него пише колежанка а не студентка и се притеснявам дали това е пречка за еднократната помощ за майки студентки
в уверението пише:
уверение.... записана  за двугодишн професионално обучение фак. номер....и така настоящото се издава в уверение на следното: колежанката се обучава в редовна форма на обучение
моля ви кажете дали мога да отида в социалните  този колеж е в софия СВ АРИАДНА  който е акредитиран и след него мога да отида във ВУЗ

# 731
за стерилизирането четох една книга преди време че до 4 месечна възраст се стерилизира след това да се разреди стерилизирането до напълното спиране за да може детето да си изгради имунитет

# 732
  • София
Все още не си гледа краката Стефи,обаче като я сложа на повивалника почва да се мята като риба и да рита с все сила(може би там е твърдо и й е по-лесно да прави движения)
За стерилизирането,шишето с вода го стерилизирам веднъж дневно(тя по принцип пие много малко вода),помпата за кърма я стерилизирам всеки път преди употреба.

# 733
Здравейте!
За обличането - в къщи е с гащеризонче с къс ръкав и къси крачолки, а отдолу - с боди потник. На вън - обличам гащеризонче с дълъг ръкав и крачоли и завивам с памучна пелена, а нощем - тънки ританки и камизолка с дълъг ръкав и завита с двоен чаршаф.
А за фешън колекцията на пуфис - още не съм купувала - само стандарти съм ползвала.
За стерилизирането - аз стерилизирам само биберона.  Rolling Eyes

# 734
Като ви чета как ги обличате и стигам до извода,че моята я държа много гола  Whistling Според мен и е добре само по боди с къс ръкав,аз самата ходя по къси гащи и сутиен  Thinking Ако и сложа още нещо веднага почервенява.

Ние днес излезнахме само със слинга,страх ме беше да не ни завали.Хареса ми и за кратки разходки вече количка няма да мъкна  Mr. Green

Барби аз до колкото съм запозната важно е да е акредитиран колежа и да си записана за бакалавър/магистър.Има тема за тая помощ най-добре питай там  Peace

Общи условия

Активация на акаунт