Вече и с усмивка на лице малко ЮНЧЕ топли майчино сърце - 3

• 30 696
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро от нас. Днес сме на преглед про Тонев, за да види дали ще правим рехабилитация. Стискайте палци  Praynig

# 451
Belisima, имате стиснати палчета от нас! Дано всичко е наред! Peace

# 452
little afternoon, дори да имаш алергия или непоносимост към мед, щом хапваш по мъничко, няма да пострада детето. Така мисля аз, но ти се консултирай. Peace Щом много не обичаш мед е логично много да не ти понася. Алергичните деца обикновено не ядат това, към което са алергични.

За ваксините защо се тревожите? Аз моите нарочно ги водех по-късно на консултация, да забавя ваксинирането. Ако ме оставят да избирам, може би не бих ги слагала.

Elsi81, ти си решаваш кога ще захраниш, но и детето ще ти покаже дали си права. Wink Аз мислех да захранвам шести месец, но и двете ми момчета на пет месеца вече проявяваха интерес към нашата храна и ги захраних по-рано от предвиденото. Ще следиш как се отразява твърдата храна на Теди и, ако има лоша реакция, ще поизчакаш. Важното е бебето да те води. Simple Smile Пак ще кача снимка, вие сигурно пак ще идвате насам. Пък и да видите какъв отбор юнаци сме. Simple Smile

За захранването с какво мислите да започнете. Моите все им бяха разхлабени стомахчетата, та почвахме с оризова каша при баткото и с картофено пюре при мъничкия батко. И много внимателно включвахме други храни.

Bellisima, и ние ще се надяваме на най-доброто за този сладурчо Петър. Praynig

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 10:35 от mama Barba

# 453
Стиснатите палчета свършиха работа  Hug Всичко му е наред на младежа. Понеже ни бяха забранили да му правим масажи и гимнастика сега ще направим един профилактичен курс от 5 дни при тях.

Понеже мъжът ми се въодушеви покрай вас имам бойна задача да питам в темата какви и колко плодове и звленчуци да заредим във фризера за захранването ?

# 454
Mama barba, и аз така мисля - щом не ибичам да ям нещо, показва, че организмът ми няма нужда от него или че не му понася по някакъв начин.  Блгодаря, че се включи Simple Smile

Белисима, присъединявам се към питането за замразяването Simple Smile бих прочела някой друг съвет Grinning
Браво на Петър!
Онзи ден разгледах линковете от първа страница за захранването. Мисля, че са полезни  Peace

# 455
Аз мислех да захранвам шести месец, но и двете ми момчета на пет месеца вече проявяваха интерес към нашата храна и ги захраних по-рано от предвиденото.

А как се разбира, че бебето проявява интерес към храната на възрастните?  newsm78

P.S. Сега погледнах, не бях видяла линковете на първа страница, наистина там има много полезна информация, само време за четене да има човек  Peace

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 13:15 от v.r.i.

# 456
Mama Barba ще се радвам да пуснеш снимка, пък и може да се уговорим да се видим някой път в пазарджик!
За захранване бих замразила тиквички и чушки, картфите ги има постоянно, пащърнак нямам представа от къде да си купя. Бих го направила единствено, защото в началото се дават по една две лъжички и цялото пюре ще трябва да го изхвърля, но не мисля, че ще имам времеда правя постоянно  Peace

# 457
Здравейте!
Стиснатите палчета свършиха работа  Hug Всичко му е наред на младежа.
Супер новини!  Hug
За замразяването - не мисля. Ние си консервираме от село зеленчуци - ще свършат работа. Когато трябваше да запиша баткото на детска кухня - нея я затвориха заради нещо си цели 4 месеца и аз започнах (а после и продължих до края) да му готвя. Правих му различни пюренца и кашички по рецепти от Интернет. Използвах консервите от село.

# 458
Desi, а консервите не са ли с подправки? Нали децата не трябва да ядат солено, като са толкова малки.

# 459
Есен1, и ние сложихме Ротарикс, нямаме промяна в поведението. Нашето педи каза, че за 2 седмици се изчиства организма от вирусите и трябва да се спазва по-голяма хигиена при смяна на памперсите.

ветка, с 2 ръце съм ЗА относно поста ти за кърменето и бозайниците. С първото си дете слушах първите месеци подобни "доброжелателни" съвети и си платих с безсънни нощи. Сега съм рахат - Ники зареве и аз дам цица и резултатът е усмихната мама и бебе. Вода не давам, бебчо не може да пие от шише.

Мирче-Немирче, аз замразих кайсии и праскови. Мисля и сини сливи, тиквички и пиперки, тиква да замразя. Иначе, мама прави компоти с по-малко захар и като станем на 9-10 месеца мисля от тях да дам.
Всичко замразявам сурово, беля, махам костилките, режа на парчета, опаковам във стреч фолио, замразявам. Като дойде момента за хапване - размразявам и варя на пара, пасирам и смесвам с кърма/АМ. Ще захраня на поне 5 навършени месеца, детето само ще си покаже кога. Сок няма да давам поне до 1 година. Ще започна със зеленчуци (картоф, морков, тиква), после ще въведа плодовете (ябълка, круша, банан), след това кашите (първо оризова, после елда, просо и постепенно ще въведа глутеновите).

Това съм давала на дъщеря ми по месеци:
5 месеца   картоф, тиква, морков, ябълка, круша   
6 месеца   тиквичка, карфиол, банан, слива, череша, ориз, елда
7 месеца   зелена чушка, броколи, вишна, кайсия, праскова, нектарина, просо, царевица, овес, пилешко,   слънчогледово олио   
8 месеца   пащърнак, домат, краставица, грах, диня, пъпеш, манго, боровинка, ръж, лимец, пуешко, телешко, извара, сирене, раве масло, жълтък
9 месеца   кромид лук, спанак, грозде, шипка, ечемик, пшеница, заешко, говеждо, агнешко, копър, йогурт, козе кисело мляко, зехтин, кус-кус
10 месеца зелен боб, патладжан, червена чушка, дюля, портокал, свинско, лимонов сок, магданоз, краве кисело мляко, сметана, хек, сьомга
11 месеца    брюкселско зеле, зеле, ягода, черен дроб, целина, чубрица, ванилия, прясно мляко, кашкавал, пъстърва, фиде, грис, лайка
12 месеца    зрял боб, маракуя, ананас, мандарина, дафинов лист, черен пипер, джоджен, овче сирене
13 месеца    праз, леща, грейпфрут, киви, кюфте, кебапче, черен пипер, бахар, баница, белтък
14 месеца    цвекло, бамя, лимон, малини, арония, стафиди, орехи, какао, маслини, гъби

Магдалена Величкова, Ники яде между 60мл и 170мл, всяко хранене е различно, но за денонощие е средно около 850-900мл.

# 460
Белисима радвам се за добрите новини  Hug
За замразяването: Аз сложих морковчета,тиквички,ябълки сварени на водна баня и във формички за лед.Всяко кубче е от един вид.Отделно замразих сините сливи само почистени.В неделя ще се занесем по пазарите за още моркови и ще диря броколи,пащърнак(ако има) и карфиол.
Имам амбицията да пропуснем купешките пюрета или поне да ги намалим до минимум,ама да видим  Mr. Green
Барба мисля да почна с оранжева тиква 'щото нали е нещо средно или с картоф,зависи как ще е коремчето на госпожицата.Така или иначе мисля само да я запознавам с вкусовете,а основно да си остане на кърма.
Елси големия захранвах от 4-и месечен и въобще не беше готов си давам сметка  Blush Според мен детето е готов да бъде захранено,когато инстинкта за избутване с езиче утихне,може да седи горе-долу стабилно и се заглежда вече по хранещите се околни.  Peace
Аз лично мисля към 6-ия месец да започнем,ама зависи и от Маги. Thinking

# 461
Под това да стой стабилно какво имате предвид? Нали не трябва да сядат до 6 месеца?
Белисима, много се радвам за хубавите новини Simple Smile

# 462
здравейте мами
да се похвалим днес бяхме на ДК и вече моята малка Деа е 4800 кг. и цели 58 см
(което значи 5 см нагоре )много съм доволна от факта че расте бързо бях се притеснила с тези 46 см когато се роди че ще е ниска но навакса Simple Smile
Днес ни биха и ваксината бях много притеснена за първи път като ни е но тя герои заплака за няма и 10 сек и спря и продължи да се усмихва на сестрата която я боцна
изписаха ни лепенки куул пач и сироп нурофен за всеки случаи мерихме температурата за сега всичко е ок дано не се налага да и давам сироп
Успех на всички с ваксините дано да минат безболезнено като при нас и скоро да ги имат за да не ви отлагат само
https://www.facebook.com/vara.hristova2/media_set?set=a.78180606 … 142062&type=3

# 463
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Въпрос към момичетата от ЛЛЛ[:Синът ми е на 3 мес почти,изключително кърмено бебе,без други течности,към момента вече удвои теглото си от раждането и тежи близо 7 кг,от няколко дни явно имаме скок в растежа и изсуква и двете гърди до дънце,но не намалява интервалите между суканията-на ок 3 ,3 и нещо часа,както и през нощта са такива,предлагам гърда и преди да са изминали,но я отказва.Залъгалка използваме само при заспиване.Та въпросът ми е дали е достатъчна тази стимулация (изпразването и на двете гърди през ок 3 часа),за да се увеличи кърмата,защото 7кг са си бая ,а и вече бебето става все по-активно.Не искам да давам добавки и да захранвам рано при възможност.

Здравей, ветка,
Това, което дава сигнал на тялото да произвеждат кърма, е честото и ефективно изпразване на гърдите. Майка която кърми по-често обичайно би произвеждала и по-големи количества мляко и обратно. Доброто изпразване на гърдата за нея означава, че трябва да прави повече мляко. Както знаеш, млякото се регулира според търсенето, тъй като кърменето е обвързано с така нареченото търсене и предлагане- колкото по-често предлагаме гърда, толкова повече мляко имаме. Най- важният фактор за увеличаване на кърмата е кърменето на поискване, при първи признаци на глад или интерес към гърдата.
Бебетата понякога преминават през периоди, когато искат да сучат много често, видимо са доста нервни и сякаш са залепени за майките си. Най-често те се наблюдават през първите  3-6 седмици от живота на бебето, а след това могат да се повторят на 3, 7, 11 и 12 месеца. Тези периоди се наричат скок в растежа и са свързани с енергийните нужди на детето - периодически същите рязко нарастват и започва да не му стига обичайната порция мляко. Често майките споделят, че когато бебетата им преминават през подобни периоди на скок в растежа, усещат гърдите си най-празни, но реално през тях преминава най-много кърма. Просто поради честото сукане бебето не позволява гърдата да се препълни. През този период е важно да се предлага възможно по- често гърда, за да се увеличи лактацията.  Много майки  споделят, че отговаряйки на нуждите на бебето си като предлагат гърда при първи признаци на глад, е достатъчен фактор за увеличаване на количеството мляко през тези периоди.
Оставам на разположение за въпроси,
Hug

# 464
  • Пловдив
Момичета, днес ходихме на ортопед, слава Богу всичко е наред, но се оказа, че не нося мъника правилно на ръце, и ни препоръчаха правилно носене и държане на бебето. То се състои в това главата на бебето да е на равнището на гърдите ми, а крачетата максимално разтворени около хълбока ми. Е, да , ама номера не ми се получава, и колкото и да се опитвам сама не мога да му разтворя краката, за да обгърне хълбока ми, а той е малък сам да го направи. Та, въпросът ми е вие аджеба как държите бебета ан ръце ?
макар и глупаво, със снимков материал би било прекрасно newsm78

Общи условия

Активация на акаунт