Вече и с усмивка на лице малко ЮНЧЕ топли майчино сърце - 3

• 30 522
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Мацки тези дни ми е влезнала една муха в главата,ама не съм сигурна до колко е удачна,та кажете вие как мислите ще пробивате ли ушите на госпожиците?  Thinking
Моите на 8 г. ми ги пробиха и бая шубе и стрес имаше и за това си мисля,че сега ако и ги пробия ще е по-добре,пък и е малка няма да може да ги дърпа  Thinking
Не е ли най - добре като пораснат и ако децата искат да си пробиват ушите, да го направят?   Thinking 

# 571
чилимура ме изпревари. Simple Smile Аз също  съм на мнение детето само да реши. Ако много иска обички, ще изтърпи пробиването с желание.

# 572
Минахме на консултация Виктор е качил 900гр вече е 4кг800гр и е пораснал с 3см 57см е.Биха ни 2 имунизации по старата схема сме.Казах й за потенето и сега ще му давам по 4 капки витамин д и някакъв калции на ампули по половин ампула сутрин и вечер.За дерматита каза,че нищо му нямало вече просто е с по-суха кожа(като мен).За яденето каза,че щом яде лактаната да му давам от нея,но не било притеснително,че не иска Нана.Сега чак на 01.10.2014 сме пак на консултация.

# 573
Здравейте!
Тази нощ забелязах, че на малчо памперса е сух, не е пишкал нито веднъж! Забелязали ли сте подобно нещо?   bouquet
На Надя нощния памперс (към 23,00 го слагаме до към 7,00) поне 3 пъти седмично е сух. Това започна малко преди да направи два месеца. На консултацията питахме и док каза, че няма проблеми. Цитирам: "Реално възрастните през нощта не ядат, не пият вода и не ходят до тоалетната, значи не трябва да се притесняваме и когато и децата не го правят. По-лесно ще махнем нощния памперс като порасне."  newsm78
Мацки тези дни ми е влезнала една муха в главата,ама не съм сигурна до колко е удачна,та кажете вие как мислите ще пробивате ли ушите на госпожиците?  Thinking
Моите са ги пробили на 1,5 години, когато са ми правили кръщене - подарък обички от баба.
На баткото правих 2 в 1 - кръщене и рожден ден на 1 година. Живот и здраве, може и на госпожицата така да направя и да и пробием ушите - подаръкът ще видим от кого ще е, че са много желаещите. А, ако не иска да носи обички като порасне - да не носи. Те дупчиците ще си зараснат.  Rolling Eyes

# 574
Сега се зачетох за Куул пач-а в линка на Мики:
 Пластира KOOL PATCH се поставя на чиста и суха кожа. Да не се поставя на наранена кожа или върху отворена рана.
Дупчицата от ваксината не е ли точно това???

# 575
Радослав ревеше от тези лепенки и не му сложих повече  Peace
При други бебета е ОК. Не знам... Simple Smile

# 576
  • Шумен
За пробиването на ушите може да ме разпнете след признанието но...на каката ги пробихме на 1 месец нямаше никакъв проблем и за 2-3 дни заздравяха... въпрос на личен избор  Peace

# 577
Нямам никакво намерение да пробивам ушите на каката. Един ден като тя реши ще я заведа или сама ще отиде ако е достатъчно голяма. Моето мнение е, че децата не се нуждаят от украсата на бижута, те са прекрасни такива каквито са се родили.

# 578
  • София
И аз не съм фенка на бебета с обици, ама то си е до личен мироглед. Иначе не виждам проблем да се сложат.
На мен са ми ги пробили, когато съм била много малка и то с игла. Така се е действало едно време и са ми сложили модерните за тогава треперушки! Mr. Green

# 579
Гаги педиатърката каза само да изчакам да спре да кърви и нямало проблем.В интерес на истината не бих сложила,но първия път от Синфлорикса крачето почервеня и се поду много,малката плака неутешимо повече от 2 часа и не даваше да и се пипне крачето Rolling Eyes
За обиците  се замислих,защото малката на сестра ми все повтаря,че много иска ,но я е страх и хока сестра ми,че не го е направила,когато е била бебе.На мен на 8 г. ми сложиха и го помня с кофти чувство.Мисля,че след 6-ия месец може би ще ги дърпа,защото ще е по координирана,а сега едва ли ще бъде голяма драма самото поставяне  Thinking
Ще го мисля още,че ми е жал  Thinking

# 580
И моите уши са ги пробили, когато съм била бебе. Не виждам нищо лошо. Сигурно щеше да ме е страх, ако е трябвало да го направя сега.

# 581
За ваксината на нас ни биха 5-валентната и педи ни каза "Ето сега е момента да си купите панадол сиропче", каза ни е за кул пач лепенките. Запасихме още от аптеката на поликлиниката ни, но за щастие не ни потрябваха. Малката беше много спокойна и не е вдигала Т.  baby_neutral

За памперсите при нас започна да има сухи нощни памперси някъде след 1-вия месец. Докато си ядеше в 3ч. през нощта сутрин памперсите ни бяха много мокри. След като си махна нощното сукане май от тогава ни се случва от време на време да имаме сухи памперси или ако не са сухи да се е изпикала най-много 2 пъти вътре. Иначе за пуфис дигам 2 ръце много съм доволна и мисля, че с тях ще си я отгледам.

За пробиването на ушите моите не помня кога са пробити, била съм много малка. Все още не са зарастнали дупките, макр че е имало периоди с години да не нося обици. Като ми е кеф си слагам като ме дразнят не ги нося и това е. На малката мисля да ги пробиеме като стане на около 1 годинка.  Mr. Green

# 582
Това  с пробиването на уши на бебета ме хвърля в тъча. Ама хич не ми е красиво малко нежно бебе, често и без косица, и с обици. Да не говорим и за варварския метод на дупчене на кожата на подобна невръстна възраст. Лично мнение, не ме бийте.

Иначе мнение от доктор по този въпрос, специалист по иглотерапия - на ушите има подходящи и неподходящи точки за пробиване и ако някой иска да си ги пробива, първо да си направи консултация, за негово добро е.

За куул пача пак ще кажа мнението на нашата докторка - че те не се слагат на ваксини, не им е това чредназначението.

Ние се подготвяме за първото ни пътуване в петчленен състав и общо взето сме на черешата  Crazy

# 583
  • в Кошера
Сега се зачетох за Куул пач-а в линка на Мики:
 Пластира KOOL PATCH се поставя на чиста и суха кожа. Да не се поставя на наранена кожа или върху отворена рана.
Дупчицата от ваксината не е ли точно това???

Аз слагам след ваксинация и ги харесвам.
Препоръчани са ми от педиатър за целта.  Peace

# 584
В анкетата в предишната тема имаше две мами, маркирали че са наддали по-малко от 500 гр за първия месец. Може ли да ми пишат, че и ние сме в такава ситуация и много ми е притеснено.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт