Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 55 719
  • 813
  •   1
Отговори
# 525
Не съм раждала, а съм бременна в 4 месец. Sad

А някакви витамини за бременни дали няма да помогнат в случая?

# 526
Не съм раждала, а съм бременна в 4 месец. Sad

Макар и рядко, може да има косопад през първия и в началото на втория триместър. Ще се нормализират нещата, спокойно.

През това време направи преглед на менюто си. Яж повече сурови зеленчуци и плодове, приемай  полезни мазнини (омега 3, зехтин, кокосово масло), мляко и млечни, както и източници на чист протеин (бяло месо, риба, бобови).

Ползвай щадящи шампоани и качествени балсами. Избягвай сешуара, пресата и машата за коса.

# 527
мислите ли ,че е хубаво да се яде лимон ?
38 г.с съм .. а всеки ден си режа по малко лимон със захар , толкова ми е вкусно , но да ли е полезно ?

# 528
мислите ли ,че е хубаво да се яде лимон ?
38 г.с съм .. а всеки ден си режа по малко лимон със захар , толкова ми е вкусно , но да ли е полезно ?
Нищо му няма на лимона, като ти е вкусен, хапвай си Wink

# 529
Фея, благодаря ти за линка Simple Smile ще изчакам още малко, ще се кпнсултирам с дула и ще направя опит.
Алмира, провери се за анемия. Можеш да си правиш и маски за коса. Моята започна да расте може би преди месец.

# 530
  • Плевен
Имам чудовищен косопад. Направо ще остана без коса скоро Sad И преди имах, но в следствие на бременността стана нещо страшно. Моля помагайте.... Тироидните ми хормони са ОК. А лекаря ми не взима насериозно този проблем.

Боже колко ми е познато и при мен е така и аз навлизам в 4тия месец и след като се среша и оставам без толкова много коса, че мога да си направя възглавница ...

# 531
  • София
На мен наскоро взе да ми пада косата, но стомахът ми е много чувствителен и карам основно на тестяни. Confused Започнах да пия желязо (предписано от лекаря) и витамини за бременни и чувствително намаля.

# 532
Бременна съм в 14 г.с. и от вчера съм с ужасна хрема и почти постоянно запушен нос. Днес не издържах и си направих разтвор от вода със сол и слагам с капкомер. Искам да попитам какво е позволено да си купя от аптеката (нямам възможност да се консултирам днес с АГ), и също опасно ли е самото издухване, тъй като доста се напъвам и малко се притеснявам. Embarassed

# 533
Можеш са  използваш хомеопатични продукти против хрема  Peace  Има хомеопатичен спрей за нос - Еуфорбиум. На дъщеря ми правя домашни капки от концентрирана отвара от лайка +мед , подходящи са и за теб.  Wink  Питай в аптеката, може и от там да ти препоръчат нещо.  Дано се оправиш бързо!

# 534
Бременна съм в 14 г.с. и от вчера съм с ужасна хрема и почти постоянно запушен нос. Днес не издържах и си направих разтвор от вода със сол и слагам с капкомер. Искам да попитам какво е позволено да си купя от аптеката (нямам възможност да се консултирам днес с АГ), и също опасно ли е самото издухване, тъй като доста се напъвам и малко се притеснявам. Embarassed
На мен много ми помагаше Цинабсин (хомеоратично е) и промивки със Стеримар. Издухванено хич не ти е проблем, не се притеснявай. Бързо оздравяване  Peace

# 535
Както са казали и другите, може да използваш хомеопатични капки за нос. Аз използвам като имам проблем Мукоплант на др. Тайс- то е морска вода и салвия. Няма проблем да се ползва от бременни. Някои ползват знам и сребърна вода. Бързо оздравяване!  Hug

# 536
Много ви благодаря момичета, ще отскоча сега до аптеката.   bouquet Hug

# 537
На мен Еуфорбиума не ми помага грам. :/

# 538
При него, както при всяка хомеопатия, не бива да се приемат продукти съдържащи ментол и кофеин.  Peace  Те намаляват значително действието , поне нашия доктор препоръчва да не се използват..

# 539
Привет,

пиша ви с огромно безпокойство и моля да ме извините ако въпроса ми не е подходящ за тази тема.
Става дума за резултат от БХС във втория триместър  ..
При проверка като резултат ми излиза 1:490 за Даун ..
Коментирали са бременни около мен някакви числа от рода на 1:5000 , 1:3000 ...
Притеснявам се за моят резултат.
Четох, че притеснителни са под 1:250, моето е почти толкова отгоре, но предполагам знаете мисълта как може да те подлуди.

Общи условия

Активация на акаунт