Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 133
  • 813
  •   1
Отговори
# 675
Незнам дали точно тук трябва да задавам този въпрос ,но имам нужда от съвет .На 18.10. ми е насрочен ранен биохимичен скрининг ,но от вчера ми се наложи да си поставям Утрогестан поради леки контракции.Забравих да попитам доктора дали Утрогестана ще повлияе на изследването по някакъв начин.Ако някоя от вас знае нещо или е била в същото положение нека пише...Благодаря

# 676
За БХС ти вземат кръв и мерят определени показатели на бебето. Според мен няма как Утрогестана да повлияе, освен по предназначение де Simple Smile

# 677
Не влияе по никакъв начин, нито на БХС, нито на прегледи. От 5-та г.с. бях на Утрогестан, само като давах урина за ЖК предупредих, че го слагам вагинално.

# 678
  • София
Няма как да повлияе. Съвсем се разминават, при БХС-то се взима кръв и се отчитат показатели, които нямат никаква връзка с утрогестана и предназначението му.

# 679
  • Варна
Не е така. При пускането на БХС трябва да се отрази приемът на утрогестан и дозата му. Ето как е отговорил проф. Кременски на този въпрос:
Цитат
Въпрос:
Здравейте проф. Кременски,
Бременна съм в 12г.с и след 3 дни ще ходя да давам кръв за БХС. Интересува ме дали утрогестана който пия/ слагам вагинално би повлиял на резултата от БХС.
Предварително благодаря за отделеното време!

Отговор:
Здравейте,
Нека на поръчката да бъде отразена дозата и времето от когато се прилага утрогестана.
Ако, не сте от София:
1) Серумът от кръвната проба да бъде изолиран до 30 минути.
2) Ако времето е с температура над 20 градуса, серумът е жеалтелно да бъде транспортиран в хладилна чанта.
Ако, Сте от София не се притеснявайте за посочените по-горе условия и поискайте среща с лекар или с мен.
Успех
Кременски

От тук:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=budeshtimaiki&Number= … 2398&part=all

# 680
Момичета, в 37 + 3 г.с съм и казват, че околоплодните води са намаляли. Докторите спорят дали са в долна граница или под нормата. Преди две седмици си бяха ок. Някой сблъсквал ли се е? Аз пия и винаги съм пиела по около 1,5 - 2 л. Вода, но то май това няма значение. Много ми е притеснено, а лекарите не ми казват нищо.

# 681
Правихте ли тест за изтичане на води? Гледаха ли бъбреците?

# 682
Чела съм, че и ЕГН-то играело роля, след 30 години по-рядко се нацепвала кожата, може и да има нещо вярно, аз родих на 35
Логиката би трябвало да е точно обратната, защото с напредването на възрастта еластичността на кожата намалява.

Бурмет, а извикаха ли те на още един преглед след няколко дни?

# 683
Фея, аз съм в болницата от 4 дни Sad Всеки ден правят записи. Те са ок, освен това бебето си е нормално активно. Никой обаче нищо не ми казва- нито колко са малко водите, нито колко е голямо бебето, нито пък дали са огледали бъбреците. В 23 г.с хофих на ФМ при доц. Томова, не е казвала за проблем с води или органи, пък и на предния преглед преди две седмици абсолютно всичко беше в норма. Аз съм си с много малък корем, в сравнение с повечето бременни и допускам, че може и да му е тясно. Майка ми и баба ми също са били с малки кореми - не са им вярвали, че ще раждат бебе в 9ти месец, но не мога да разчитам на това.

Тъй като тук никой нищо не ми казва, аз чета в нета и ми се струва много страшно. Някакви съвети какво да правя, за да се увеличат тези води? Или поне някой минал по моя път няма ли?

# 684
  • Варна
Фея, не знам за логиката, но така съм чела, а и в тийнейджърските години се сдобих с яки стрии по бедрата и дупето, докато от бременността действително нямам нито една. Около мен приятелки, родили на 30+ също нямат, така че... опитът ми потвърждава това, което казах.

# 685
Ох, Бурмет, и мен така ме държаха в неведение, когато лежах в "Майчин дом" по време н първата ми бременност. Йезуити! Дано вече имаш повече яснота...

Месечинка, и двете ми бременности са след 30 год. възраст. С първата нямах ни една стрийка. С втората се нацепих и по корема, и по вътрешната страна на бедрата. И с двете качих еднакви килограми (предимно бебе, води и плацента). И с двете използвах едно и също мазило (на "Мустела") и се хранех с един и същи тип храна. И в двата случая бях активна до деня на раждането.

# 686
Фея, аз съм в габровската болница, има един лекар, на когото вярвам, който казва, че няма за какво да се притеснявам, просто бебето по ехограф е по-малко, а аз четох, че в тези седмици може да даде големи отклонения - по 3-4 седмици. Много ми е малко коремчето на пръв поглед, но акушерките го мерят и казват, че е в норма. За сега май най-големия проблем е целия стрес, който нанасям на себе си и на бебето, но просто не мога да се успокоя. Вчера получих подготвителни контракции и вземам магнезии и папаверин, за да не тръгне да се ражда. Няма да мога да се успокоя, а знам, че трябва. Sad

# 687
БурметHug Продължавай да вярваш на лекаря си, щом е добър. Послушай го и се успокой. Колко време ще те държат?

# 688
Ами чух, че утре ще ме изписват, а аз съм тук от 4-ти. Сега имам подготвителни,неболезнени, но регулярни контракции, без разкритие. Още малко ми се иска да си стои, че сега нали най-много расте Simple Smile

# 689
здравейте, имам един въпрос и се надявам някой да може да ми отговори или поне да даде мнение.Преди 1 месец правих амниоцентеза и ми поставиха анти Д гама-глобулин(отрицателна кръвна група съм),20 дена по-късно ми взеха кръв за антитела - излезе положителен.Сега чакам да изляаззат резултатите с титрите на антителата.Някой сблъсквал ли се е с такава ситуация?Нали анти глобулина не позволява появата на антитела?!Четох на едно място че тези антитела може да са в следствие на инжекцията, но лекарят ми отговори, че досега не е срещал такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт