Съпруга ми отказва секс-занимава се с йога,нормално ли е това

• 17 117
  • 97
  •   1
Отговори
# 30
http://bg-ayp.dir.bg/T1.htm това е сайта, намерих го влез в "уроци по Тантра".  Има статия за задържането. Пиши отзиви ако започнете

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 23:22 от Anna_V

# 31
  • Tам през Атлантическия океан
Ох ,  Laughing сетих се за серия от "Сексът и градът" където Саманта бе хлътнала в инструктора по йога  Mr. Green и правеха така уЖ тантричен сеХ (въздържание) Joy ...... е не издържа дълго тя така  Wink
Накрая така се бе изнервила  Laughing от задържане на хЕенергия  Joy

# 32
Всичките ли йогисти там,не правят секс?
Не ми се вярва.
И като стигне до нирвана какво?
Поне като се върне от нея не става ли да правите секс?

Да ти кажа и аз питах после какво- каза, ми ще видиме. Според мен е объркан. Книгите дето чете май са по хард. В крайна сметка насила хубост не става. А и на коя жена й е хубаво да й отказват постоянно.Ще почакам, почакам,па..

# 33
Не смяташ ли, че си се фиксирала върху секса заради самия секс? На мен такова чукане не би ми допаднало изобщо.

# 34
На всички които четат темата лек и спокоен ден. Аз съм на дежурство 3 дни, но вечер като се прибирам ще поглеждам какво сте писали. Благодаря Ви, пак. Найстина ми дадохте и сили и идей какво да правя  bouquet

# 35
Намери си любовник, по-пълноценно изживяване ще е. А и разнообразието може да е само и единствено плюс.

# 36
Здравейте. Нова съм. На 43 години, много добре запазена. До преди няколко месеца (януари)имах идеалния брак, докато мъжа ми не започна да се занимава със йога. Нямам нищо против, но той стана странен. Спря да пуши, пие, не яде месо и т.н. И с това се съгласих, здравословно е. Но преди време останах шашната когато ми каза, че няма да правим секс, защото иска да си събира енергията, така пишело в книгите. И наистина от тогава до сега дали е било 10 пъти и то със скандали от моя страна. Последния път когато захванахме темата, нещата станаха много зле и добре,че здравия разум ни възпря да не направим нещо непоправимо. Много го обичам и той мене. Непрекъснато сме заедно, прегръща ме ,целува ме, показва ,че ме обича....но до там. Не знам какво да правя?

Според мен трябва да го оставиш да си изживее увлечението. На този етап не мисля, че можеш да промениш нещо в положителна посока. След като се обичате нещата след време ще се върнат в предишния им вид или с течение на времето сами ще откриете компромисен вариант.

# 37
И наистина от тогава до сега дали е било 10 пъти и то със скандали от моя страна.

Успява ли да го вдига след скандал?

Последния път когато захванахме темата, нещата станаха много зле и добре,че здравия разум ни възпря да не направим нещо непоправимо.

Кой кого щеше да убие?

Аз съм биолог, вярвам на науката, колкото и несъвсем правилно представена да е тя.

Молекулярна биология?

# 38
  • ЯМБОЛ
                      На твое място бих си купила един вибратор и пред него да го използвам-гледай реакции тогава! Joy

# 39
Първо, в напредналите нива на йога "брахмачария" (целомъдрие) е много важен принцип. То и в други системи за промяна на съзнанието е така.

Обаче уловката е, че това не значи просто да вирнеш носа и да откажеш секса.

От една страна, ако се прави с акъл, намаляването или временното спиране на секса може да е много, много полезно за човека. Ама може и много да го повреди, ако се прави механично и без разбиране.

Първо, важно е да се уточни каква точно е тази сексуална "енергия", за която всички говорят. Това е лесно. Тя си има и физическо измерение. Сексът и оргазмът ангажират много силно централната нервна система и някои системи от хормони и невромедиатори в мозъка. Понякога прекаленият секс, особено ако е чисто хедонистичен, прекалено чест и с повърхностно удоволствие, буквално "изцежда" мозъка откъм невромедиатори. Нервната система започва да работи на три цилиндъра, а това се отразява и на тялото. В крайна сметка трябва мозъчен контрол, иначе буквално всички тъкани почват да се скапват. Това са фини взаимодействия, за които обикновено не се говори, но в тялото всички болести почват от разстройването на нещо много фино.

Така че има случаи, в които уж редовен секс е много вреден, защото ангажира допаминовата система на мозъка и действа все едно е пристрастяване към наркотик. Искаш още и още секс, но той те задоволява все по-малко. Ако е така, хубаво е да се поспре за известно време.

При мъжете пък след оргазъм може да се покачи нивото на пролактина, а това е доста смотан хормон, който не влияе добре на настроението. Ако се прекали, боли глава.

Моята препоръка е, че първо всяка двойка трябва да уточни честотата на секса така, че да не се изтощава. В момента сме 30-годишни и ни трябват поне 2-3 дни, за да презаредим. Дори в състояние на "меден месец" се въздържахме, защото така е по-приятно.

Имала съм периоди без секс и оргазъм, когато ми се е налагало да работя по други проекти: писане, сериозен фитнес. Периоди до 6 месеца, с определена цел. Да, може да повлияе добре нервната система.

А бившият ми не беше отказал секса, там имаше други сектантски особености.

Какво мисля за йога като цяло е друга тема, но ще кажа, че е по-скоро вредна за българи.

# 40
Вълкана Заева, хмм, дежурства по 3дни и те няма....а на него му е все тая после. Пък и къде ги има такива дежурства по толкова време.
Дали само йогата оказва влияние върху секса, или има и нещо друго?

# 41
Тя през деня дава дежурства. Вечер ще ни пише. Simple Smile
И биологията иска жертви все пак.

# 42
Че йога си е биология. Опитва се чрез биология да повлияе на съзанието. Доброто здраве, някои промени в тялото могат да подобрят и мисленето, става лесно това...

# 43
Цитат
Ами да ти кажа това е нещо като секта .Преди няколко години в хотела ни имаше такава група-руснаци.Не бяха само млади хора.Имаха един викаха му учителя или нещо като гуруто им.Всяка сутрин посрещаха изгрева на слънцето на брега на морето чисто голи.Правят някакви упражнения свързани с дишането.Ако дишаш дълбоко дълго време организма се пренасища с кислород и може даже да изгубиш съзнание.Та така...по 2 пъти на ден се събираха в една зала имаме ,заклучваха вратата и след известно време се чуваха много странни стенания и викове оттам.Това което ни обясниха а и някой ги беше гледал тайно е че се разделят по двойки няма значение мъже ,жени и галят се но почти без да се докосват даже и може да са облечени и изпадат в някакви трансове и изпитват оргазъм дефакто без съвокупляване.После нищо не помнят кой колко е викал и крещял.Абе странна история-какво да ти кажа.

Бившият ми ходеше на подобни сбирки, ама май не стигаха дотам. Но не се знае...Алексей Шадрин беше гуруто, чума да го тръшне руския му шарлатанин и бял ден да не види дано.

Окултизмът хич не влияе добре на брака. Дето се вика- чака го млада и хубава жена, а оня медитира...

# 44
Колкото до пестенето на енергия-като не се изпразва и сексуалната енергия остава в него и като медитирал можело да се стигне по бързо до състояние на нирвана Shocked

Бла-бла...Нирвана...Не иска да прави секс, защото ще му точиш от енергията, напълнил си е  главата с това, че жената си точи от енергията на мъжа доста стръвно. Не знам колко е вярно, но той сигурно вярва. Може и друго да има към картинката.... Rolling Eyes Виж какво, жено, твоят мъж занимава ли се с други практики, освен с йога? Да ти е казвал докъде стига при медитиране? Нещо говорил ли ти е или крие от теб какво прави при медитациите и най-вече докъде стига? Ако е стигнал далече, не чакай сега да се връща към твоите плътски мераци.  Пък оргазма си го постига и без теб, ти въобще не си му нужна и ще те отсвирва и занапред. Предупреди го да внимава какво прави, щом е новак, че Нирвана едва ли ще стигне, ама може да си докара беля на главата.

Общи условия

Активация на акаунт