Съпруга ми отказва секс-занимава се с йога,нормално ли е това

• 17 108
  • 97
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Колкото до пестенето на енергия-като не се изпразва и сексуалната енергия остава в него и като медитирал можело да се стигне по бързо до състояние на нирвана Shocked

Имах такъв познат. Залитна по същото няколко години, разведе се с първата си жена.
Сега е щастливо женен втори път и вече не практикува йога.

П.С. Той и Стинг практикуваше тантричен секс с дългосрочната си жена, ама наскоро май се разведоха.

# 91
Преди много години, когато йога беше почти мръсна капиталистическа дума, имах такова гадже за кратко. Не пиеше, не пушеше, постеше, ядеше кълнове и ядки, медитираше на отворен прозорец, водеше ме да ходим боси по тревата /наистина много приятно и зареждащо/. И той си пазеше сексуалната енергия, макар че беше много добър и опитен любовник. Горе-долу и той ми каза, че секса го принизявал и т.н. и че аз /на 19-20 г. по това време/ не съм готова за такива прозрения, не че нямахме много други интересни теми за разговори. И се разделихме.

След доста години го срещнах случайно, беше с една турта, явно жена му, която по никакъв начин не изглеждаше възвишено и по йогийски.... А и той не летеше в облаците от щастие....

Съгласна съм, че ние жените сме по-търпеливи, някак си повече мислим за дома, семейството, сигурността, остаряването.... И затова правим компромиси.

Ето сега, мъжът ми също изживява криза на средната, по-скоро на старческата връзраст според мен:mrgreen:, втълпил си е нещо, което иска - нещо, което и като финанси и като бъдещи проблеми не е добро, карахме се, пред развод стигнахме едва ли не, но не, и не - "това си е моят живот, моето желание, животът неусетно преминава и ще го направя!" И само един човек го подкрепя, всички други са на моето мнение, но.... Но, не се е отказал от секса, де, а аз не мога да го гледам....

Така че, какъв съвет да дам - всеки има право на лично пространство и удовлетворение.... Но, пък да се обречеш на безсексие от тук нататък newsm78 Аз лично бих се подразнила, ако причината за това е нещо, което по същността си е много хубаво като теория и практика, но, нали все пак споделяш живота си с някой друг - липсата на зачитане на другия, на неговото мнение и желания, е обидно според мен.

# 92
Цитирам:"Така че, какъв съвет да дам - всеки има право на лично пространство и удовлетворение.... Но, пък да се обречеш на безсексие от тук нататък newsm78 Аз лично бих се подразнила, ако причината за това е нещо, което по същността си е много хубаво като теория и практика, но, нали все пак споделяш живота си с някой друг - липсата на зачитане на другия, на неговото мнение и желания, е обидно според мен."
Наистина си права за много неща. Като,че ли в момента положението не е толкова страшно при нас, в сравнение с твоето състояние. Ние седнхме И ПОГОВОРИХМЕ  една седмица, и нещата се поотпуснаха. За момента дори сме" нормално семейство". Обаче до кога? Това е най-плашещото.
Във всеки коментар има по някаква  истина, важното е да я откриеш.

# 93
Като обича да чете книжки препоръчвам да му купиш книгата "Фрагменти от цялто" на Христо Илиев.Там е обяснено добре какво точно се има впредвид Брахмачария и изкривеното и разбиране за въздържание.
А на мъжа ти му кажи по-леко да кара с йогата и да не прави резки завои в режима си,без да е готов за тях-важно йогийско правило Peace

# 94
Ако съпруга ви отказва секс по духовни съображения работата е кофти  Sad
Или си има друг обект за секса , или си е повярвал Sad
И в двата случая не е добре да му опонирате Sad

Намерете си хоби докато му мине . Хобито може да е и друг мъж Simple Smile

# 95
Някои хора не искат за хоби друг мъж. Те искат това, което им се полага като партньори. И са в правото си. Дано нещата са влезли в нормален ритъм, защото това е стара тема.

# 96
Аз пък си мисля, че авторката просто трябва да се захване и тя с йога... Може заедно да преоткрият връзката си... Не всичко все пак в живота е секс... И те не са в първа младост,  когато ни удрят хормоните.. Има много хора, които поради някакви причини живеят без секс /болести, разстояние/ и въпреки всичко успяват да се обичат и да останат заедно... Така че има начини, стига да искаме и да се бориме...

# 97
Някои хора не искат за хоби друг мъж. Те искат това, което им се полага като партньори. И са в правото си. Дано нещата са влезли в нормален ритъм, защото това е стара тема.
Благодаря за разбирането. Нещата при нас са почти ОК. Но преминахме и двамата през доста метаморфози. В крайна сметка всеки трябва малко да отстъпи,ако иска да запази това което има. Аз направих компромис за едно, той за друго. Благодаря на всички, които ми помогнаха със съвети. Във всеки един отговор имаше по нещо полезно. С уважение:В.Заева  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт