"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 406
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
И на мен ми беше много странно- как пък така безлик не може да отвори една глупава клетка...  ooooh!

И защо не я е отворил според теб?

# 196
Според мен, също както според теб, му е трябвало доверието на Аря. За какво- вече ще видим по- натам, надявам се

# 197
  • Варна
За какво на безликите им трябва доверието на Аря?  Shocked
Ако Нед не беше екзекутиран, щяха да я преследват до Зимен хребет ли?
Ако я нямаше Червената сватба и Хрътката я беше предал на Роб и Кат, се съмнявам че Аря щеше да тръгне към Браавос да става безлика.

И на мен ми беше много странно- как пък така безлик не може да отвори една глупава клетка...  ooooh!
Е, те са обучени убийци, не са богове.

Няма доказателства, че безлик е убил Бейлон, може да е била сянка на Мелисандра или наистина нещастен случай.

# 198
А не е ли възможно да ми е платено, за да я пази?  Rolling Eyes Той изчезва за известен период и след като тя отива при безликите, той се появява... А дали не е възможно той да е Сирио?  Rolling Eyes

# 199
  • Варна
А не е ли възможно да ми е платено, за да я пази?  Rolling Eyes Той изчезва за известен период и след като тя отива при безликите, той се появява... А дали не е възможно той да е Сирио?  Rolling Eyes

За да я пази, трябва някой да е платил за това. Безликите са много скъпи.

# 200
Ако имаш предвид първоначалните му инструкции да са били да стигне до Вала е възможно. Но може да е бил в КЧ по други задачи - може дори да е бил изпратен да убие Нед - примерно Simple Smile. Въпреки че кой би му посегнал на тоз ангел небесен Simple Smile. Не е особено ясно кога е получил поръчката - преди или след раждането на драконите.
Пътувайки за Вала по един или друг начин, Джакен получава информация, че трябва да се запъти към Староград. Явно защото нещото е променило местонахождението си......

Това се питам и аз. Кой е наел Джакен, кой е толкова богат, кой би посегнал на "ангела небесен", кой иска дракони, отмъщение, огън и кръв- Доран Мартел.
Когато Оберин е учил в Цитаделата е разбрал как стоят с нещата с библиотеки, ценни ръкописи и кой има достъп до тях.

Вярвам, че Доран не говори празни призказки пред Ариан, и че наистина са направили много с Оберин за да победят по грандиозен начин в играта на тронове. Не играят на дребно като Обара и Ариан, целят се в големите играчи.
Доран е голям стратег, много малко ни е показано от него обаче.
Досега Варис и Кутрето бяха център на внимание, ще видим какво ще направи клан Мартел.

От друга страна, видяхме острата реакция на Тайко Несторис когато стана дума за дракони.
Понеже не ми е ясно какво точно е Желязната банка и дали наистина е храм- ехм, ехм, нищо чудно Джакен да е изпратен от тях.

Не знам какво има в библиотеката на Чертога, но няколко пъти в предпоследната глава на Алейн и в една от главите на Церсей се споменава за гоблените на Джон Арин. Според мен са важни, но пък какво може да е в тях, или скрито в тях? Не мисля, че са свързани с дракони или Джакен, просто се сетих и заслужават внимание.

Обратно към темата за Джакен:
Какво се е случило в Харенхол, за да промени намеренията си?
Храбрата дружина (основани от Оберин в Есос?) обърна плащовете и отиде при този, който плаща по-малко. Интересно. Джакен дори яздеше с тях, Ария му се беше ядосала. Ако Кайбърн е човек на Доран (а това си го мисля съвсем сериозно), Джакен е разбрал, че е време за следваща фаза на действия, предполагам.

Хм, тези глави на Ария пак ще ги прочета, май има нещо скрито там.

# 201
  • Варна

Не знам какво има в библиотеката на Чертога, но няколко пъти в предпоследната глава на Алейн и в една от главите на Церсей се споменава за гоблените на Джон Арин. Според мен са важни, но пък какво може да е в тях, или скрито в тях? Не мисля, че са свързани с дракони или Джакен, просто се сетих и заслужават внимание.

Гоблените са с ловни сцени. Бяха на стените на тронната зала по времето на Робърт, на мястото на драконовите черепи. След смъртта на Робърт първата работа на Церсей беше да ги свали.

Аз подозирам за поръчител на Джакен Червените жреци или Доран/Оберин.
Желязната банка твърде отскоро се интересува от драконите за да е поръчала безлик за това.

# 202
Дези - съгласна съм. И Кибърн и Марвин са хора на Доран. И като цяло подкрепям и разсъжденията ти, че Доран не стои толкова години безучастно. Просто е най- прикрит от всички.
Връзката малко между Храбрата дружинка и Джакен ми се губи, но то е защото съм забравила какво точно се случва.

Хексе - Аря може би е средство към или за нещо. Ако Нед не беше екзекутиран, можеше безликите да го убият. Въпреки че, ако Доран е платил на Джакен, за какво му е да убива Нед  newsm78.

# 203
  • Варна
Хексе - Аря може би е средство към или за нещо. Ако Нед не беше екзекутиран, можеше безликите да го убият. Въпреки че, ако Доран е платил на Джакен, за какво му е да убива Нед  newsm78.

За какво? Тя е на 8-9 години, за какво им е на безликите. В рода на Старк имат варги, а те не стават за безлики.
Нямаше никаква гаранция, че Йорен ще намери Аря, никаква гаранция, че тя ще спаси Джакен (както и Рордж и Хапката ставайки косвено причина за зверствата, които те правят из Речните земи, раняването на Бриен и пожара в Солниците), никаква гранация, че ще отиде в Харънхъл и Грегър няма да я убие, защото има мигрена. Никаква гаранция, че ББЗ или Хрътката няма да я доведат до семейството й.
Просто не може целта да е била Аря.. Невъзможно е .

# 204
Хексе, аз се чудя дали Безликите не са клон на Банката. Многоликия бог са парите, безликата монета на Джакен се оказа желязна....Телевизният Тивин нарече банката "храм".....

Може би Доран би ликвидирал Нед по същата причина, поради която Варис отстрани Кеван.  Thinking
Не знам....

За какво са му на Кутрето гоблени с ловни сцени? Разсейва Серсей правейки се на интериорен дизайнер, докато всъщност работи върху отстраняването и. Тя и без това си е разсеяна достатъчно...

# 205
  • Варна

Може би Доран би ликвидирал Нед по същата причина, поради която Варис отстрани Кеван.  Thinking
Не знам....

Нед се ликвидира сам, Кеван нямаше да го направи сам.  Laughing
Но ако е това, то Доран би трябвало да ликвидира и Джон Арин по същата причина.

П.П. Забравих да добавя, че дори и безликите да не са клон на ЖБ, то тя разполага с достатъчно средства да си ги наеме.

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 12:57 от Хексе

# 206
Добре, целта може да не е била Аря- просто налучквам с нея, но цел е имало. Не просто ей така се озовава на някакви места по независещи от него обстоятелства. При такива хора няма нищо случайно.

Желязната банка нямат никаква причина да избиват крале и лордове с помощта на безлики. Просто не ми се връзва.

# 207
 Аз на него гледах в този епизод от събития като средство за натрупване на жизнен опит за Аря.

# 208
Да, така изглежда около събитията в Харънхал, докато обаче не се появи отново в Староград.

# 209
Останалите живи от Дружината също се били запътили към Староград, Тимеон поне така каза на Бриен. Явно им е сборен пункт някаквъв.

Общи условия

Активация на акаунт