"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 396
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Останалите живи от Дружината също се били запътили към Староград, Тимеон поне така каза на Бриен. Явно им е сборен пункт някаквъв.

Това съм го пропуснала. Цитат, може ли?
 По принцип пункта на  наемните дружини е в Тирош. Те отиват във Вестерос само ако някой ги е наел за там. Иначе си стоят в Свободните градове. Последно по мои спомени Дружината беше в Солниците, опитвайки се да наеме кораб за Свободните градове и последващите изцепки на Рордж и Хапката
Скрит текст:
(Много тъпо ги убиха в сериала hahaha).,

# 211
Ей, ама ви се е отворила приказка, едвам успявам да ви изчета...  Hug

Ако Банката са наели Джакен, каква може да е причината?
Дали е възможно банкерите да знаят за опасността и да се интересуват от Другите?

# 212
  • Варна

Дали е възможно банкерите да знаят за опасността и да се интересуват от Другите?

Едва ли, освен ако не ги притеснява мисълта, че ако Другите унищожат Вестерос, няма кой да им върне дълговете. Laughing

# 213
Аз съм още много назад в четенето, но моята лична теория е, че Сирио и Джакен има вероятност да са едно и също лице.

# 214

Едва ли, освен ако не ги притеснява мисълта, че ако Другите унищожат Вестерос, няма кой да им върне дълговете. Laughing

Не и, ако наистина са някаква законспирирана религия, която е пряко свързана с Безликите.

Целта - опазването на хората?

Нещо като няколко защитни линии за опазване на човечеството.

# 215
  • Варна
Бум, връзката ми се вижда обратна.
 Използват една религия за да поддържат бизнеса си.  Thinking

Аз съм още много назад в четенето, но моята лична теория е, че Сирио и Джакен има вероятност да са едно и също лице.

Не е невъзможно. Ако Джакен е Сирио, става ясно как е попаднал в черните килии.

# 216
Бум, връзката ми се вижда обратна.
 Използват една религия за да поддържат бизнеса си.  Thinking

Нещата за  някак по-глобални, според мен, ето преди 8000 години хора с умения и знания за магия са построили Вала, с времето друг (Горските чада?, в комбина с други хора, като може би Хайтауър) са обработвали хората да забравят тези знания и умения.

Не би било лоша идея по-мъдри лидери, предусещайки накъде вървят нещата, да са сложили такива предпазители, които да могат да противодействат, макар и да не са съвсем наясно на какво, както е религията на Червения бог.  Thinking

# 217
  • Варна
Към момента на пребиваването на Джакен в КЧ, няма индикации за активизирането на Другите.
Освен ако са получили информация по езотеричен начин, което не са могли да пренебрегнат - предсказание, видение и т.н.

# 218
Останалите живи от Дружината също се били запътили към Староград, Тимеон поне така каза на Бриен. Явно им е сборен пункт някаквъв.

Прочетох го тук:
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Brave_Companions

# 219
  • Варна
Скрит текст:

Прочетох го тук:
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Brave_Companions

Намерих цитата, но ми изглежда спонтанно решение. Освен това се знае, че Лейтън Хайтауър търси наемници, може да са чули за това.
Освен това само част от дружината тръгва към Староград. Вероятно просто търсят град с пристанище - Солниците, Староград, Девиче езеро.

Цитат
— Тръгнахме кой накъде свари, щом оставихме Харънхъл. Урсвик и пасмината му хванаха на юг за Староград. Рордж реши, че може да се измъкне към Солниците. Аз и момчетата хванахме за Девичето, но така и не стигнахме до кораб. — Дорнецът намести копието в ръката си

# 220
Аз пък мисля, че не му трябваше помощта на Аря, а му трябваше доверието на самата Аря.  
Другото, което е - ние не сме сигурни, че когато Джакен е напуснал Харънхал е тръгнал веднага към Вала. Което пак ме навежда на мисълта, че е бил в клетката заради Аря.
Нали уж той уби дъртия Грейджой?
Може и да е той, може и да е бил друг безлик. Ако е той, или все още работи за Юрон или изпълнява поръчка в Староград във връзка с това, с което е заплатил Юрон за услугите му - драконово яйце. Така или иначе, това няма връзка с проблема защо е бил заловен и пратен към Вала.
Цитат
- първо е КЧ предполагаме, че е имал поръчка.
Може просто да му е било спирка към Староград или Пайк.

Няма доказателства, че безлик е убил Бейлон, може да е била сянка на Мелисандра или наистина нещастен случай.
Цитат
Сънувах един чиляк без лице, чакаше на един мост, дето се клатеше и люшкаше. На рамото му беше кацнала удавена врана, а от крилата й висяха водорасли.
Предсказание, съвсем ясно отнасящо се за смъртта на Бейлон. Това, че е убит от безлик, нает от Юрон, си се приема почти за факт. Сенките на Мелисандра май трябва да бъдат родени по-наблизо до жертвата, а и Роб и Джофри умряха по доста несвързан пряко с нея начин, няма логика за Бейлон да е по-различно. Очевидно е видяла смъртта им в огъня и просто е решила да си ги пише като актив. Нещастен случай би означавало, че съвсем случайно завръщането на Юрон е съвпаднало с падането на Бейлон. Изключено.

# 221
  • Варна
Бях го забравила това за водораслите и враната. Убиецът на Бейлон е безлик и Юрон е поръчителят. Peace

# 222
Джакен беше един от строго охраняваните затворници по пътя за Вала. Защо? Не е ли възможно докато си е вършел работата, да е бил заловен и в опита си да избяга да е направил нещо, което да е довело до това да е по-строго охраняван? Въпреки че аз съм по-склонна да вярвам, че се е оставил да го заловят нарочно.

# 223
  • Варна
Аз пък мисля, че не му трябваше помощта на Аря, а му трябваше доверието на самата Аря.  
Другото, което е - ние не сме сигурни, че когато Джакен е напуснал Харънхал е тръгнал веднага към Вала. Което пак ме навежда на мисълта, че е бил в клетката заради Аря.
Нали уж той уби дъртия Грейджой?
Може и да е той, може и да е бил друг безлик. Ако е той, или все още работи за Юрон или изпълнява поръчка в Староград във връзка с това, с което е заплатил Юрон за услугите му - драконово яйце. Така или иначе, това няма връзка с проблема защо е бил заловен и пратен към Вала.

Пак те цитирам.. Grinning
Ами как може да не се досетим.. Юрон дава драконово яйце на безликите, безликите тръгват да търсят информация как да го излюпят.
Това трябва да е.

Джакен беше един от строго охраняваните затворници по пътя за Вала. Защо? Не е ли възможно докато си е вършел работата, да е бил заловен и в опита си да избяга да е направил нещо, което да е довело до това да е по-строго охраняван? Въпреки че аз съм по-склонна да вярвам, че се е оставил да го заловят нарочно.

Защо да се е оставил? Търсел е нещо в килиите? Няма друга причина поради, която би го направил нарочно. Какво може да има в килиите? Нищо интересно според мен. Случайна е тази работа.

# 224
Ами ако Джакен е бил Сирио. Той е възможно да е бил заловен а не убит...

Общи условия

Активация на акаунт