"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 389
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • sf
Мен пък Санса много ме дразни, въобще не искам да просперира  Rolling Eyes

# 241
Аз искам да просперира, но според мен много дълъг път и предстои.

На мен ми е интересно тази Невен каква е? И тази Невен, която държи бърдака каква се пада на лорд Хостър?

# 242
  • Варна

На мен ми е интересно тази Невен каква е? И тази Невен, която държи бърдака каква се пада на лорд Хостър?

Последно стигнахме до извода, че Невен не е име, а цветето невен,  което се ползва да се правят аборти. Става дума за аборта на Лиза Тъли, когато забременява от Кутрето.

# 243
По принцип не харесвам Санса от самото начало и колкото и да казват, че се е променила и поумняла, аз все още я намирам за неособено умна. И силно се надявам, че тя няма да вземе Зимен хребет. Не ме интересува особено какво ще стане с нея, единственото което искам е да види сметката на Кутрето.
За Джон ми се иска да има хепи енд, въпреки че и аз имам предчувствие, че нещо лошо ще му се случи накрая, като да премине на тъмната страна. Както и си мисля, че Тирион ще си отиде до края на поредицата. Даже почти съм убедена.
А Джайм се надявам, че ще убие Церсей и ще отърве всички от нея. И след това той да умре.

# 244
  • Варна
По принцип не харесвам Санса от самото начало и колкото и да казват, че се е променила и поумняла, аз все още я намирам за неособено умна. И силно се надявам, че тя няма да вземе Зимен хребет. Не ме интересува особено какво .

Защо мислиш Санса за глупава?
Прави ми впечатление, че много хора са на това мнение. Това според мен се дължи на факта, че в своите глави тя мисли, колко е глупава. (+ Джофри и Церсей, непрекъснато го повтарят) Другите персонажи имат по-висока самооценка и затова и читателите ги мислят за по-умни. Laughing

Не мисля, че е по-глупава от Церсей или Аря, но те имат по-добро мнение за себе си. Peace

Иначе, да, в първа книга е много наивна.

# 245
И аз не мисля Санса за глупава (с изключение на първа книга), но има още много хляб да изяде. Но че търпи развитие е видно. Много бързо анализира ситуацията на ум и дава подходящи отговори - казва това, което се очаква от нея и прави това, което се очаква от нея. Засега изучава ситуацията и заема отбранителна позиция, но тази позиция ще се промени, когато има нужния ресурс, т.е. когато им разбере игрите и плановете:).
Да в книгите прави впечатление на глупава, точно защото са описани мислите й, но ако си спомните последния епизод с нея - бях особено силно впечатлена на фона на цялостното ми разочарование от сезона. Много добри и силни сцени. Въобще и не си мисля, че ще играе за Кутрето. Тя си изплати дълга към него и сега те първа ще печели доверието му, а като добавим и слабостта му към майка й и нея, точно това ще го прецака Simple Smile. Нямам търпение. Като добавим, че няма и никакви магии, варгвания, вещици въобще нищо фентъзи около нея, както беше споменала Дези става  още по- интересно.
Не мисля, че ще вземе ЗХ. По- скоро и аз си я представям как управлява Харънхал. Не й трябват железни тронове и тъпотии.

# 246
На мен отначало ми беше много наивна, не тъпа, но наивна и расла в саксия. Очаквах повече от дъщеря на Кейтлин, все пак непрекъснато се споменава, че възпитавана от септата.
Дори и след като видя последствията от предателството към баща ѝ не узря достатъчно. Мисля, обаче, че и това ще стане.
От друга страна, донякъде тази и наивност я пази.

# 247
  • Варна
Предателство към баща й нямаше. тя не му знаеше плановете за да го предава. Нед й каза тръгвай, заминаваш без да се сбогуваш, без никакви обяснения. Тя се опита да спаси годежа си.
Церсей беше наясно какво ще направи Нед, той сам и го каза, чакаше само смъртта на Робърт.

Сега си мисля, че Едард е толкова наивен, колкото и Санса. Tired

Последна редакция: пт, 29 авг 2014, 13:00 от Хексе

# 248
Има нещо такова за Едард.

# 249
Нямаше да има книга, ако Едард не беше наивен. Но и Станис драсна веднага, уж Робърт не би могъл да приеме истината от него... Но и Робърт беше така втрещяващо безотговорен, че си го изпроси просто. И нормална да беше жена му, с такова поведение всяка би му изневерила и теглила ножа.

# 250
  • Варна
Чичо казва, че вече щял да се спира да пътува тази година и следващата (с изкл. на промоцията на Пътводителя), щял да си сяда на задника и да пише. Praynig

http://grrm.livejournal.com/380622.html

# 251
  • Русе
Дано да не му остава много от 6-та, че не една сюжетна линия ще я продължим в сериала след половин година, а с този сезон всички останали персонажи ще стигнат до края на „Танца“. Не ми се иска да избягвам сериала, не ми се иска и да гледам развитието за първи път в него, претенции Laughing
А още по-малко ми се иска да спра гледането в очакване на книгата и след това да разбера съдбата на даден герой случайно от изливащи се навсякъде из нета глупави мемета.

# 252
  • София
Имам един хипотетичен (дали) и глождещ ме въпрос...

Какво ще направите ако сериала изпревари книгите (за съжаление нещо твърде вероятно към днешна дата)?

Ще изгледате всичките 7 сезона, ще знаете как свършва всичко и после тепърва ще се чака седмата книга на Мартин (примерно). Как мислите дали това ще ви намали кефа след това от очакването и четенето, мислите ли, че ако се стигне до такъв случай, то ще имаме два различни финала на историята?
Или няма да гледате края на сериала, докато не прочетете всичките книги. Но пък това означава да си хвърлите компа или да отиде в някоя затънтена планина. С една дума отшелничество и никакви форуми и контакти с други хора...  Joy

Абе не е смешно, ама..
Отдавна си задавам този въпрос и единственото което ме успокоява е, че все още има доста време докато се стигне до там. А и поне ще видим шестата книга преди шестия сезон (поне така ни бе обещано).

->

# 253
  • Варна
Убедена съм, че сериала ще изпревари книгите (поне 7-ма).
Абсурд да не гледам или да бягам от спойлери. Laughing
Смятам, че финалът ще е един и същ в книгите и във филма и същото време различен. Подозирам, че сериала може да остави някакъв отворен финал и всеки да го приеме така както му се иска.
 Дяволът е във детайлите.
Например си представям финала на 7 книга: "И Джон сяда на ЖТ" и после изредени един милион подробности , които показат, че всъщност да речем не управлява Джон, а неговата Ръка и всеки момент ще бъде свален от трона. И всичко това написано с намеци и полунамеци, които да подхранват фентеориите. При сериала не могат да го направят точно така.

# 254
Аз започнах заедно и сериала и книгата. С книгата съм по-назад. Имайки предвид, че чета по нощите, за мен е хубаво, че имам податки от сериала, а и разликите ме събуждат.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт