"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 392
  • 742
  •   2
Отговори
# 255
  • Варна
Попаднах на един календар по книгите, който е поръчан от Бантам (издателството на Мартин) през 2012.
Художникът е  John Picacio.
Рисунките са по препоръки и одобрени от самия Мартин. Така че ето как той вижда героите:

Януари/Бран
Скрит текст:

Февруари/Джон Сняг
Скрит текст:
Март/Денерис
Скрит текст:
Страхотна и аз така си я представях, нищо общо с пухкавата Емилия Кларк. Тук е при събитията в Юнкай.
Април/Роб Старк
Скрит текст:
Май/Аря Старк
Скрит текст:
Юни/Тирион Ланистър
Скрит текст:
Тук Мартин специално е пожелал на Тирион да се добави брада и по-дълга коса, това е при битката при Черна вода
Юли/Мелисандра
Скрит текст:
Август/ Джайм Ланистър
Скрит текст:
Не съм очарована. Тук трябва да е битката при Шепнещия лес.
Септември/ Планината срещу Оберин
Скрит текст:
Тази картина Мартин е избрал сред няколко различни предложения за сюжета
Октомври/ Санса Старк и Хрътката
Скрит текст:
Пак по време на битката при Черна вода
Ноември/Другите
Скрит текст:
Декември+обложка/ Едард Старк
Скрит текст:

Само Джайм не ми харесва, но да речем, че в разгара на битката няма как да се покаже от най-добрата си страна. Останалите ми харесват, страхотен календар. Липсва ми Церсей обаче, защо са я изпуснали? Crossing Arms

Последна редакция: пт, 29 авг 2014, 23:05 от Хексе

# 256
Смятам, че Сана не е достатъчно умна да се оправи сама и все още е силно зависима от Кутрето, в такъв смисъл. Не че няма напредък, има и това е очевидно, просто все още има много да учи и според мен е надценена в някои отношения от феновете.
Иначе аз не бих спряла да гледам сериала, защото и да го направя, спойлерите няма как да ги избегна и затова предпочитам да ги видя от сериала. Но пък ще съм разочарована, защото предпочитам първо книгата.
А календара е много хубав - и на мен само Джайм не ми харесва. Иначе бях виждала картинката на Мелисандра и даже ми любимата нейна.

# 257
  • София
Ооо, страхотни снимки и страшно идеен календар.
10х, Хексе  Sunglasses

Иначе аз зададох въпрос, ама не си отговорих. Ами ще гледам сериала няма как (иначе наистина трябва да отида в някоя непроходима джунгла и да си остана там 3/4 години), но като цяло ще съм много, много разочарован, защото за първи ще ми се случи подобно нещо, а и честно казано не си спомням друг такъв прецедент... Сериал, който е започнал по книга да изпревари самата книга... Всички знаем кой е виновен за това, но и да искам не мога да му се сърдя, защото той създаде всичко това.
Иначе съм съгласен с теб, че няма да има големи промени и разлики, основния финал няма как да не е един и същ, но детайлите предполагам ще бъдат по-различни.

Относно това кой ще седне на трона. Ако този сериал не се бе създал по време на писането на книгите, то на 100% щеше да се стигне до финал в който никой нямаше да седне на трона. А и книгата се казва Песен за огън и лед, за никакъв трон не иде реч. Само че за ХБО и американците явно това е най-важното и именно заради ТВ фактора, то моята теория ще отиде в небитието, осъзнавам го много добре.

И колкото и да е велик и дяволски добре направен сериала, то той е далеч от атмосферата в книгата. Толкова много ми се искаше да видя края на историята от там, а не по тв екрана, но за съжаление най-вероятно ще стане именно това, освен ако Мартин не ни изненада всичките, а от ХБО решат да помогнат като вкарат още един или два сезона (не вярвам рейтингите да пострадат).

Както и да е.
Поне книгите са винаги до мен и винаги мога да си ги чета...

# 258
  • Варна
Иначе бях виждала картинката на Мелисандра и даже ми любимата нейна.

Мелисандра е страхотна на календара - зловеща и прекрасна едновременно. Приковаваща без да има нужда да е в перманентно състояние на голота като Карис ван Хютън. Laughing

# 259
Хубави са картинките, Тирион е рус, Джайм е надменен, Мелисандра ми идва твърде млада, точка за това външността и да не е истинска. Денерис и Хрътката са просто великолепни.
Другите са красиви.
Джон изглежда изтънчен, точка за Р+Л.

# 260
  • Варна
Мелисандра ми идва твърде млада, точка за това външността и да не е истинска.

Попаднах на една чудесна теорийка, че Мелисандра е дъщеря на Шийра от БР. Ако е вярна, то да, старичка е Мел.

S+B=M: Mel - The Red Star Bleeding

# 261
Хубава теория, майката на Шийра също са я подозирали, че е много по-възрастна отколкото изглежда.

Също така това би значило сериозно количество валирийски гени у Мелисандра  smile3540 комбинирана с наследство на Първите от БР.

# 262
  • Варна
Днес Мартин е написал това в блога си.
http://grrm.livejournal.com/381923.html
 Феновете предполагат, че е защото днес е завършил глава, в която негов любим герой (ПОВ) умира.  Confused

П.П.

В интервю Фин Джоунс (Лорас) обещава за следващия сезон много шокиращи моменти. Вече снимали голяма погребална сцена Mr. Green, а след това предстояла някаква битка (чудя се коя ли?)
А това направо ме разби:
Цитат
Finn tells London Live that he believes season 5 is the best season so far, and it’s filled with a lot of ‘wtf’ moments. We’ll be telling our favorite characters ”I can’t believe you’re doing this! What are you doing?” We’ll also be seeing plenty of unexpected character combinations teaming up, or duking it out. He reveals that he recently read the script for the finale episode and literally threw it across the room, and says that viewers are going to freak out
Кой знае какви са ги съчинявали.. Confused

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 23:07 от Хексе

# 263
Ако се осланяме на канона, си е вярно. Предполагам, това са Джон моментите, но и очакваме измишльотини в Дорн. Около Ария има много стрясъци, Мандърли и Давос...
Аз като четяща метнах книгата към стената, когато си мислех, че Давос е бил обезглавен, помня, как ме успокоявахте в темата да чета нататък.  Grinning
На Лорас му предстои неговата битка в Драконов Камък.  Sick
Ааа, ще го има погребението значи. Доволна съм.

# 264
Чичо не е ли казвал, че Тирион е и неговия любимец  Twisted Evil

# 265
  • Варна
Чичо не е ли казвал, че Тирион е и неговия любимец  Twisted Evil

Казвал е. Mr. Green /Според мен Тирион се изчерпи, трябва да се е изчерпал и късмета му. Валонкарът е Джайм./

Забравила съм да дам линк към интервюто на Фин.

http://watchersonthewall.com/finn-jones-game-of-thrones-season-5 … ths-finale-freak/

# 266
  • София
ох, Тирион ще да е Sad Това е най-големия любимец на чичото.
Абе не вярвам, никой няма да умре.

# 267
  • Варна
ох, Тирион ще да е Sad Това е най-големия любимец на чичото.
Абе не вярвам, никой няма да умре.

Чичо е казвал, че най-голямото съкращение на ПОВ-ове ще е във "Ветровете. Поне 3 или 4 според мен.
Като се замисля те са си доста.

Арео Хота, Виктарион, Аша Теон, Аря, Санса, Джон, Давос, Джайм, Церсей, Баристан, Ариан, Мокра коса, Денерис, ДжК, Сам, Мелисандра

17 броя ПОВ са си много, а може и да съм изпуснала някой.
 На Север при Станис имаме 4 - Джон, Аша, Теон, Мелисандра. +Давос, койот обаче засега е на Скагос и е в безопасност. Laughing

В КЧ ни остана само Церсей, така че и тя ще поживее, евентуално Ариан ще се присъедини.

В Долината имаме Джайм, Бриен и Санса. Ами или Джайм или Бриен ще си ходи май. Confused+ евентуално Мокра коса ако железнородените решат да прави някакви набези.

При Егон имаме - ДжК и Ариан, доколкото Ариан само минава и двамата са в безопасност, май. Thinking

В Мийрийн - Баристан, Тирион, Виктарион, Дани. Доколкото Дани в при дотраките и тя ще оцелее, Баристан, Виктарион или Тирион ще си ходят, май.

Арео Хота, не знам с него и без него... Не вярвам Доран да седне да му разкрива тайните си.
 Сам в Староград си е в безопасност, както и Аря в Браавос.

# 268
Логично погледнато разчистването се очертава на Север и в Мирийн  Peace

Теон или Аша със сигурност. Джон, ако се наложи да го съживяват като Кат може да няма ПОВ вече. Бран примерно ще го следи през очите на дърветата за допълнителна гледна точка, към Мелисандрината.

За Мирийн си казах мнението, всички очакваме Баристан да си замине, затова като нищо ще ни изненада със скоропостижната кончина на Тирион.
Виктарион ще го остави, според мен дори да се съюзят Дани няма да се качи на неговия кораб и той ще си остане автономен, а Баристан или Тирион и трябват за да я напътстват за Вестерос, все си мисля, че дядко има още много неща да ни разказва.

За Ариан не съм сигурна, че ще стигне КЧ там нали са Змиите.
Според мен, Конингтън си отива, а тя ще остане при Егон, колкото и да не и се иска.

# 269
  • Варна
Как можах да забравя Бран? ooooh!

За Ариан не съм сигурна, че ще стигне КЧ там нали са Змиите.
Според мен, Конингтън си отива, а тя ще остане при Егон, колкото и да не и се иска.

Ако е така в КЧ ни остава само Церсей, поне още един трябва, змиите нямат ПОВ - ове.

П.П.
Понеже чичо е обещал Уилас Тирел, очаквам смъртта на Мейс, но само Церсей ли ще разказва.

Общи условия

Активация на акаунт