"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 364
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Хубав план, Бумър. Grinning
Обаче в картинката липсват драконите, а с тях ще трябва да се съобразяват.

Благодаря  Hug

Дорн не се притесняват от дракони, начело с Мария Мартел са удържали още първия път срещу три огромни дракона + армиите на цял Вестерос  Mr. Green
"Unbowed, Unbent, Unbroken." Stop

От друга страна имаме Тирел, Хайтауър, Редвин, Тарли и т.н. - ако те наистина са в хипотетична коалиция срещу драконите, те също биха имали сериозна мотивация за битка с Денерис.
Вярата почти сигурно ще е с тях.

И изведнъж завземането на Вестерос се превръща в много сериозно изпитание въпреки драконите, неопетнените, железнородените, дотраките и Предела.  Crazy

НО естествено всичко това са теоретични упражнения, в крайна сметка е ясно основната битка ще е с Другите  Peace

# 286
  • Варна
Хубав план, Бумър. Grinning
Обаче в картинката липсват драконите, а с тях ще трябва да се съобразяват.

Благодаря  Hug

Дорн не се притесняват от дракони, начело с Мария Мартел са удържали още първия път срещу три огромни дракона + армиите на цял Вестерос  Mr. Green
"Unbowed, Unbent, Unbroken." Stop

Криейки се в блатата. Mr. Green

От друга страна имаме Тирел, Хайтауър, Редвин, Тарли и т.н. - ако те наистина са в хипотетична коалиция срещу драконите, те също биха имали сериозна мотивация за битка с Денерис.
Вярата почти сигурно ще е с тях.

Вярата според мен ще е с Долината + Речните земи. Имаме Върховен септон от Речните земи, там и "врабците" са най-много. Там вярата в седемте е най-разпространена. (Въпреки, че и Р'хлор набира сили сили там.)
Имаме Бонифер Хасти и неговата свещена стотица в Харънхъл.
Имаме Сандор Клегейн при Старшия брат, никак не е безопасен този човек, макар да не разполага все още с войска и богатство. Като нищо може да поведе Воините на седемте, срещу кого... не и срещу Долината. Wink

И изведнъж завземането на Вестерос се превръща в много сериозно изпитание въпреки драконите, неопетнените, железнородените, дотраките и Предела.  Crazy

НО естествено всичко това са теоретични упражнения, в крайна сметка е ясно основната битка ще е с Другите  Peace

Абе Другите ще стигнат най-много до Тризъбеца, ако Вала падне. Дорн, Предела и Западните земи, както и КЧ според мен не са застрашени.
Няма как, на Станис, на северняците, на железнородените и евентуално на Дани с драконите се пада тази битка.

# 287
Блатата не са ли горе при Тръстиките? В Дорн са пустини и планини.

Партизанските войни винаги са били ефективни срещу превъзхождащ по численост враг в тежки климатични или географски условия. Зима и липса на пътища в Русия, джунгла във Виетнам, планини в Афганистан.

Ако падне Вала, след него няма ли да последват климатични промени тип ледников период на целия Вестерос? Тогава всички тия разнежени южняци, несвикнали особено на дълги зими, доста ще го закъсат.  Grinning

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 15:21 от Бумър

# 288
  • Варна
Блатата не са ли горе при Тръстиките, в Дорн са пустини и планини.

Партизанските войни винаги са били ефективни срещу превъзхождащ по численост враг в тежки климатични или географски условия. Зима и липса на пътища в Русия, джунгла във Виетнам, планини в Афганистан.

Ако падне Вала, след него няма ли да последват климатични промени тип ледников период на целия Вестерос? Тогава всички тия разнежени южняци, несвикнали особено на дълги зими, доста ще го закъсат.  Grinning

А..хм Blush.. не знам защо си мисля, че имаха блата.. newsm78
Скрит текст:
Цитат
Seven centuries after the Rhoynar invasion, Aegon the Conqueror invaded Westeros and in his War of Conquest subjugated all of the Andal kings one by one, except Dorne, which successfully resisted the Dragon King. Whereas other kings and lords had taken to the field against Aegon, or clustered in castles, the Dornish refused to give open battle and allow Aegon to deploy his dragons. Instead, they turned to ambush and raids, striking quickly and then slipping back into the desert or through the mountain passes, where even the dragons could not find them. In time, Aegon pulled away from Dorne.

Както и да е, крили са се в пустинята и планините. Добра тактика за отбрана, но ако имат претенция за нещо повече от Дорн, не им върши работа.

През зимата в Дорн не пада сняг. не знам чичо как ще го измисли, студът ли води Другите или Другите студа, но до Дорн не биха стигнали.
Ако стигнат дотам, то тогава във Вестерос няма да е останал жив човек. Confused Crazy

# 289
Което е и моята основна идея за край. Simple Smile хайде поне на 6-та книга или средата на 7-ма.

# 290
  • Варна
Гаднярка. Laughing

Ако стане така, то кой ще ги спре?
'Отново ще има Старки в Зимен хребет" каза Джойен и аз му вярвам.
Вярвам, че ще се появи Последния герой или Азор Ахаи и ще победи Другите...  с нечия помощ...

Накрая е вероятно ще настъпи нова епоха във Вестерос. Надявам се да не е свързана с научно-техническа революция, така замръзнали в Средновековието си ми харесват. Crossing Arms

# 291
Чак тогава Денерис може да дойде да ги изпържи с драконите и наново да бъде заселен Вестерос. Simple Smile
Ще ме е яд само за Дорнците.
Чудя се Кутрето как ще реагира на Другите или просто докато те се появят в Долината Санса вече ще го е неутрализирала?

А и за сериала, дълбокото ми убеждение е, че все повече ще се отдалечава от книгите оттук нататък.

# 292

А и за сериала, дълбокото ми убеждение е, че все повече ще се отдалечава от книгите оттук нататък.

И аз забелязвам такава тенденция с всяка следваща книга.

# 293
  • Варна
Чудя се Кутрето как ще реагира на Другите или просто докато те се появят в Долината Санса вече ще го е неутрализирала?

Трябва да го убие в замък от сняг, това значи след настъпването на голямата зима. Надявам се Кутрето да преживее Ветровете и да даде фира, чак в последната книга. Ама  надали.. Twisted Evil

Сериала, да.. Ама май е за добро.

# 294
  • София
Чак тогава Денерис може да дойде да ги изпържи с драконите и наново да бъде заселен Вестерос. Simple Smile
Ще ме е яд само за Дорнците.

+1 Simple Smile
И никой няма да сяда на трона Wink
Но ако дойде Денерис (а тя ще) сама няма да успее да помогне, ще трябва да се намеси и Азор Ахаи (Джон, надявам се) + още един ездач (май няма да е Тирион както ни се иска, щом чичото ще го убива Wink )

Споделям и това, че сериала ще бяга все по-далеч от книгите, което лично на мен ми допада, особено ако ще ги изпревари.

Хексе, Бумър, как смятате, какво ли ще стане с моята любимка, Аря? В смисъл каква ли ще е нейната роля във всичко това, уф.  newsm78

# 295
  • Варна
[
Хексе, Бумър, как смятате, какво ли ще стане с моята любимка, Аря? В смисъл каква ли ще е нейната роля във всичко това, уф.  newsm78

Ще извърши много важно политическо убийство. според мен.
Церсей, Доран, Егон.. Денерис.. кой знае..

Спекулирам как виждам нещата за нея, на базата на това, което се е случило досега.

Съвсем скоро тя ще замине от Браавос и ще тръгне към Вестерос. Причината ще е или нещо, която тя ще види докато е в кожата на Нимерия, или Джайм/Бриен ще я намери.
Сигурно ще трягне с най-добри намерения, но желанието за отмъщение ще я заслепява.
Поучила се е от грешката си, когато не пожела смъртта на Тивин, затова ще се цели в едрите риби. (Не че и на дребните ще прощава Rolling Eyes)

След като направи куп зулуми ще тръгне да търси Джон, ще го намери.. и след това  вече ..не се наемам да прогнозирам..
Ще пробвам пак след шеста книга.. Laughing

# 296
  • Русе
За драконите - забравяте, че макар да са голяма сила и огромно преимущество, хич не е нещо нечувано да бъдат убити и в конвенционална битка от редовна армия, при това далеч по-големи и опитни зверове от малчуганите на Денерис Wink Зависи от хъса и фанатизма на самите войници.

Мартин праволинейно изгражда образа на драконите като панацея срещу Другите, макар че двата елемента никога не са се срещали. И веднага става любопитно - драконите живеят в жегата. Ами ако Другите могат да постигнат достатъчно голямо дистанционно изстудяване, че да разболеят и убият дракон, без никой да им види очите? И след това дори да го съживят? Малко вероятно, но все пак очаквам да се случи нещо с подобен ефект. Т.е. да нямаме дракони (със или без Денерис), обливащи Другите с течен огън от небето. Това се очаква от 15 години и май ще се чака още толкова. А Мартин уж бяга от неща, които са толкова явно предсказуеми.

# 297
  • Варна
Не вярвам Мартин да го направи по този начин. Твърде предвидимо, но най-вече, според мен не би дал прекалено предимство на леда пред огъня. Смятам, че ще държи нещата в баланс.

Драконите не знам доколко ефективни могат да бъдат срещу Другите. Срещу зомбитата обаче са незаменими.

Така и не съм прочела онова, което се поства почти всяка тема тук за ледения дракон Blush. Чичо обича да си повтаря героите.

# 298
Относно Другите обаче, засега се създава впечатлението, че май са малко като бройка. Не че Мартин не може да изкара някое армиище от бродници в даден момент, но поне към момента изглежда, че точно зомбитата са по-тегавата част от заплахата, предвид количеството. Също така, създаването на нови зомбита става доста по-бързо и лесно, а и да ги палиш ми се вижда по-трудоемко, отколкото просто леко мушване с обсидиан.
Въобще, тия Други ми се виждат доста надценени. Добре, че са им зомбитата. Grinning

# 299
  • Варна
Я сега някой да отгатне какво ни троли пак Мартин.. Thinking

Ladyhawke - нещо за Санса трябва да става дума.

http://grrm.livejournal.com/382424.html?utm_source=twitterfeed&a … tm_medium=twitter

Общи условия

Активация на акаунт