Перилни препарати и омекотители - 24

• 56 318
  • 723
  •   1
Отговори
# 225
  • оттам, откъдето започва България
За сухо пране става въпрос. Моята е 8 кг., но досега не ми се е случвало да пера такова количество пране наведнъж. Меря си задължително прането, защото за всяка програма ми е указано до колко кг пране се слага. Ако переш над 5 кг. пране тогава ще трябва да увеличаваш праха или капсулите. Аз пяна не съм виждала и в моята пералня. Едва при първото плакнене ако се образуват мехурчета в повече.

# 226
благодаря
ще трябва да си купя кантарче  Simple Smile
но нямам указани кг за прането-затова реших че е за всички
днес си я напълних защото се върнахме от почивка и имаше доста дрехи

# 227
Не можеш да нямаш указани килограми за отделните програми. Най-вероятно има една-единствена дълга програма памук, която е за 7 кг дрехи, а другите са по кратки и са с намалени килограми. Синтетика, деликатни, ежедневно и т.н. са за под 7 килограма дрехи.
Прочети книжката по-подробно, за да се запознаеш добре с машината. Така винаги ще имаш перфектно изпрани дрехи.

Ако ползваш капсули - да, две, ако пералнята е пълна до максималния капацитет от 7 кг. При другите програми обаче ще си слагаш по една. Гаранция ти давам, че в 95% от случаите няма да можеш да събираш 7 кг дрехи.

# 228
Аз пък моята пералня от 8кг веднъж седмично си я пълня, че и препълвам със спални комплекти, бельо, кърпи, хавлии и подобни. В останалите случай обаче я пълня някъде до половината и ми е неудобно, че не знам колко килограма дрехи са, а не ми се мери всеки път.

Капсулите на Персил за цветно продължават да са ми любими. Ето днес си облякох дрешка, прана с тях още преди месец и така приятно мирише. А Ариел актилифт гел за цветно (паралелен внос) ми е много неприятен като миризма, но пък той с 2 пранета успя да изпере мазно петно.

# 229
поправка
видях наистина има кг за всяка програма Embarassed
сега ще претегля да видя колко кг съм изпрала
прах на синтетично, но те половината бяха памук
не знам точно как да определя програмата , а има и значителна разлика в продължителността
ако е памук-час и половина
синтетика-50мин

# 230
За петната от банан, аз лично ще чакам с  нетърпение отзиви,
защото с Вениш-мениш, с какво ли не съм ги третирала, киснала, мазала - еми перманентни са си... Tired
Само с белина не съм заливала, ама на червена тениска примерно няма как да го причиниш това...
Да споделя моя Успешен опит с петната:
1. Течен препарат МАХ български, около 4лв. и нещо на Никопол - идеален пере всякакви петна каквито се сетите. Имаго и като стик  по 1,5 лв. но е много малък и бързо свършва а течния е около 300-400-500мл. (не си спомням точно, защото в момента нямам а и трудно го откривам).
2. Препарат за килими 2 в 1 на Медикс в розово шише - също пере всякакви петна е на някой от мазните вариянти се затруднява но иначе става и като цена от 1,95лве идеален.
3. За мазни петна Меглио или новите Медикс за мазнини под формата на спрей, пръскаш върху петното тръкваш го малко и пускаш в пералнята.(същото се отнася и за горните препарати - тръкваш малко и буташ в пералнята)
4. За упорити петна от плодове - ябълка, ягода, малина, круша, праскова а предполагам и банан ще стане и т.н, както и червено вино - лимонтозу

Да споделя как си изпрах едно чисто бяло сако, което още необличано току що купено реших да го изпера но в един от джобовете на служебната ми бяла престилката ми е имало малко парченце от пълнител за химикалка(направо да се чуди човек какво е правил там ама а де  Shocked) и по случайност не съм видяла и една червеникава кърпа  Shocked и накрая - ШОК и Ужас!!! Shocked Бялото сако беше порозовяло и омацано с мастило по ръкавите и по гърба...
Веднага направих коктейлна бомба с всичко гореизброено + Вениш за бяло + прах за пране Ариел и Тайд за бяло(стана невероятна пяна и разтвора все едно кипеше от създалата се хим.реакция) и се започна едно търкане и киснене във вряла вода и така почти цял ден си играх но накрая сакото отново си стана бяло- Слава на химията! Laughing Аааа и по едно време от прането и кисненето го киснах и в разтвор на Доместос, че той нали съдържа хлор но добре, че не ми пожълти плата. Та така... Blush

# 231
  • София
Програмата за синтетика обикновено е на половината килограми.
Аз, след около 2 години с моята прералня, установих, че не трябва да я тъпча.
Даже най-добре пере на половин барабан.
Не меря, но спазвам правилото да има място в барабана, да не е затъпкан целия.

# 232
  • оттам, откъдето започва България
Гаранция ти давам, че в 95% от случаите няма да можеш да събираш 7 кг дрехи.
И аз съм на същото мнение. По-скоро спокойно може да се събере нещо обемисто /например олекотена завивка/, но тя е много под 8 кг. 

# 233
претеглих дрехите-3.3кг а я бях напълнила доста
на мен ми казаха че най-добре се перат дрехите когато пералнята е пълна
не знам дали е истина
в къщи постоянно ми е пълен коша за пране-та и затова си взех за 7кг пране и мисля да си я пълня
но ще слагам по 2 капсули

# 234
Веднага направих коктейлна бомба с всичко гореизброено + Вениш за бяло + прах за пране Ариел и Тайд за бяло(стана невероятна пяна и разтвора все едно кипеше от създалата се хим.реакция) и се започна едно търкане и киснене във вряла вода и така почти цял ден си играх но накрая сакото отново си стана бяло- Слава на химията! Laughing Аааа и по едно време от прането и кисненето го киснах и в разтвор на Доместос, че той нали съдържа хлор но добре, че не ми пожълти плата. Та така... Blush

Аз знам, че различни препарати не трябва да се смесват, защото може да стане някаква химична реакция, която да е отровна. Никога не смесвам различни видове прах или пък някакви препарати за чистене.

# 235

Аз знам, че различни препарати не трябва да се смесват, защото може да стане някаква химична реакция, която да е отровна. Никога не смесвам различни видове прах или пък някакви препарати за чистене.
Да, та е!  Naughty
Но в конкретния случай просто от отчаяние го направих. Да не си помислите, че го правя винаги.
Веднъж така първо чистих с Доместос тоалетната чиния  и си викам я чакай да доизсипя и остатъка от един медикс за тоалетна - еййй какъв задушлив газ стана, добрече имаме вентилатор в тоалетната, че иначе ужас и яко течение от всички прозорци, за да се разкара. Вече си знам да не правя така.
Извинете за спама.

# 236
Препарати, които съдържат белина (хипохлорит) не трябва да се смесват с никакви други препарати, особено с такива, съдържащи киселини. kartiche, твоето е класически случай. Laughing Но е много сериозно, защото може от такива експерименти сериозно да се увредят белите дробове.

Да се смесват два вида прах или прах и течен, не е проблем.

# 237
  • София
kartichesmile3501
Какво правиш с лимонтозуто и петната от плодове? Разтваряш ли го първо, ако да - в колко вода? Киснеш ли или само върху петното нанасяш?

С лимонтозу си чистя каната за подгряване на вода - перфектно е, стига да не купиш някое менте, но вече ги познавам и взимам все едно и също.

# 238
  • Sredets/Burgas
С лимонтозу си чистя каната за подгряване на вода - перфектно е, стига да не купиш някое менте, но вече ги познавам и взимам все едно и също.
На коя фирма е, че ми стана любопитно, понеже и аз с лимонена киселина си чистя каната...
Ама слагам поне по 4-5 пакетчета и я пускам да заври...

# 239
  • София
На коя фирма е, че ми стана любопитно, понеже и аз с лимонена киселина си чистя каната...
Ама слагам поне по 4-5 пакетчета и я пускам да заври...

Уф, не знам! Като разгледам рафта с 3-4 вида в магазина, познавам по опаковката, кои са "моите", но сега нямам у дома, за да проверя точно, и ще те излъжа, ако се опитам да ти ги опиша.
Иначе и аз слагам  4-5 пакетчета и пускам да заври.
Много по-безвредно от разни препарати за чистене на варовик и пр.

Момичета, моля за помощ!
Купих непромокоем калъф за матрак на фирма Dilos. На него е показан знакът за сушилня, след това се мъдри следният надпис: "Do not thumble dry. Без центрофуга". А сега де?!
Какво според вас трябва да направя? Материята е микрофибър, после вата, накрая водонепропусклив полипропилен. Тоя полипропилен от какво ще се скапе и ще почне да водопропуска - от центрофугата или от сушилнята? Направо съм в шах.

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 16:09 от Ev_e

Общи условия

Активация на акаунт