Перилни препарати и омекотители - 24

• 56 333
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
На него е показан знакът за сушилня, след това се мъдри следният надпис: "Do not thumble dry. Без центрофуга". А сега де?!
[/color]

Не ми стана ясно отделно ли пише "Без центрофуга" или ти смяташ, че "Do not thumble dry" означава да не се центрофугира.

# 241
Абсолютно същия непромокоем калъф за матрак на фирма Dilos си взех и аз. Това нещо наистина не трябва да се центрофугира. Аз все пак го пуснах на най-слабата степен на центрофугата - 400 оборота при мен. Леле такова дрънчене, мятане, ужас, ужас. Имах чувството, че ще скапя пералнята. В сушлнята нямах проблем. Но след ужаса по прането не го ползвам.

# 242
  • София
На него е показан знакът за сушилня, след това се мъдри следният надпис: "Do not thumble dry. Без центрофуга". А сега де?!
[/color]

Не ми стана ясно отделно ли пише "Без центрофуга" или ти смяташ, че "Do not thumble dry" означава да не се центрофугира.
Joy
Да, драмата ми е, че знам какво означава и знакът за сушилня, и do not thumble dry, и Без центрофуга. Проблемът е, че трите неща са на един етикет! И аз не знам - да не центрофугирам, или да не суша в сушилня?!
А това чудо на лингвистиката ще се пере често, че се отказваме от спане с памперс, и би било много ужасно да не мога да го суша или поне да го центрофугирам. И струва 19 лв., не е без пари. Пък да не говорим, ако намокри матрака за 250 лв....

Rose red, значи и след центрофугата, и след сушилнята не е почнал да пропуска, или не си го ползвала? И какво е дрънчало толкова в пералнята, няма цип или метални или пластмасови части?  newsm78

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 16:37 от Ev_e

# 243
Грешен е преводът.
Do not thumble dry = да не се суши в сушилня. Знакът е такъв

# 244
претеглих дрехите-3.3кг а я бях напълнила доста
на мен ми казаха че най-добре се перат дрехите когато пералнята е пълна
не знам дали е истина
в къщи постоянно ми е пълен коша за пране-та и затова си взех за 7кг пране и мисля да си я пълня
но ще слагам по 2 капсули

При прането се разчита не само на препарата,а и на триенето на дрехите една в друга. Като ръчното пране и прането на дъска,което сме гледали по филмите. Затова аз много рядко и по спешност пера по-малко килограми от указаните.

# 245
Да се смесват два вида прах или прах и течен, не е проблем.
В тази връзка не знам дали съм Ви разказвала... Преди време разчиствах препарати, от които не съм доволна и исках да разкарам, че да не ми заемат място и си открих чудна комбинация... В чекмеджето на пералнята една доза Формил прах за бяло, а в барабана една доза течен Ариел Басико, дълга програма и 60о... Е, такава белота до тогава не бях постигала...

# 246
  • в огледалото на живота
Дами,Лидълския прах Maxi-Trat бива ли ?
Няма снимка в нета да покажа,но предполагам сте го виждали/има за цветно и бяло/
Формил ми допада,та се чудя дали да опитам и този?

# 247
kartichesmile3501
Какво правиш с лимонтозуто и петната от плодове? Разтваряш ли го първо, ако да - в колко вода? Киснеш ли или само върху петното нанасяш?
Сипвам от пакетчето лимонтозу директно върху петното, намокрям с малко вода и търкам с четката, като повтарям процедурата докато се махне петното.

Сега да се похваля от новите прахове,които си купих преди няколко дни. Супер доволна съм, изпраха ми петната без да търкам и чорапките на малкия. То да си кажа за мен критерия са чорапите на дребосъка, щом са се изпрали, значи праха става а досега половин - един час предварително клеча до пералнята и търкам петната от дрехите и чорапите му с отделен препарат Медикс за килими 2в1. От градината си идва винаги окапан и омазан до ушите. Wink

# 248
 kartiche кой е праха?

# 249
Бялото изпрах с прах ОМО в кутия за 50 пранета пише на гръцки а е холандско производство с аромат на фрезия. Но аромата да си кажа на се усеща по прането, затова сложих омекотител.

Цветното изпрах с прах АРИЕЛ двоен концентрат в картонена кутия за 49 пранета. И той няма някаква силна миризма и там си сложих омекотител. Белгийско производство е.

Праховете случайно ги видях в един хранителен магазин и след 2 часа четене и чудене малко с недоверие ги купих. Дори снощи отидох да си взема и една кутия Ариел за бяло  и бяха последните две останали та взех една и за свекито. Wink

Все още не съм се научила да пускам снимки тук но за ОМО-то  някой беше пуснал снимка някъде в началото на темата а за другия прах една мама също беше споменала там някъде но без снимка.

# 250
насипните май перат по-добре от течните
макар че аз само капсули взимам и течен
ама май трябва да сменя

# 251
  • Sredets/Burgas
Все още не съм се научила да пускам снимки тук но за ОМО-то  някой беше пуснал снимка някъде в началото на темата а за другия прах една мама също беше споменала там някъде но без снимка.

Този ли е "цветния" Ариел?
Скрит текст:

# 252

Този ли е "цветния" Ариел?
Скрит текст:
Да, това е. Но моят е за 49 пранета не много голяма кутия.
Ти имаш ли отзиви за него?

# 253
  • Sredets/Burgas
Ами, в момента пера с него Grinning...
Да, много е хубав, добре изпира мазни петна  - проверено...
Изпира мръсни чорапи без третиране, разтваря се изключително добре...
Изплаква се, прането не е лигаво, изключително икономичен...
За моите представи не е скъп прах...
С две думи - нямам забележки...

Обичам аромата му...
За моят чувствителен нос не е слаб, а съвсем нормален, ненатрапчив...
Абе, мирише ми на прах за пране!  Mr. Green  Не, на разни парфюмни композиции,
с които заливат повечето евтини прахове от сорта на Ехо Савекс, примерно...

Трудно ми е да кажа кой е по-добър от двата - "холандския" или "скандинавския"...
Може би втория е една идея по-еко, предвид че има Nordic ecolabel...

Е, предполагам немският е the best,
но цената явно не устройва местните домакини
и магазинчетата наоколо вече не го зареждат много-много...

Последна редакция: пт, 29 авг 2014, 10:20 от Butterfly_Lovehunter

# 254
Вчера гледам в магазин на Борн следното: австрийски Ариел за 29 пранета на цена 28 лева; немски Ариел компакт 16 пранета за 16 лева. Коя домакиня ще я устройват такива цени? Ами те се оляха! В Германия Ариел компакт е 4 евро.

Общи условия

Активация на акаунт