Отговори
# 360
 Стягания като контракции ли? Ако става въпрос за такива, ги имам, но не са болезнени. Най-вероятно са Бракстон- Хикс контракции, но не мисля, че е рано. Точно в тия седмици се появават по принцип... С първата бременност нямах, но този път се появиха доста рано.

# 361
Стягания като контракции ли? Ако става въпрос за такива, ги имам, но не са болезнени. Най-вероятно са Бракстон- Хикс контракции, но не мисля, че е рано. Точно в тия седмици се появават по принцип... С първата бременност нямах, но този път се появиха доста рано.

newsm10 благодаря

# 362
  • Бургас
Мамчета преди малко се върнах от преглед Wink)))))) всичко е супер освен че върви с 1-2 седмици пък сега напред .  Около 2300 е бебка каза че е добре и си отговаря. Може само ако всичко друго сочи за нормално а тя да е по- големичка да съм секцио заради напъните , понеже имам диоптър -2. Даде ми направление за очен и той да констатира дали ще има проблем. Каза че ме боли ниско долу заради главичката защото претиска всичко. Да пия но шпа и почивка при по силна болка, все още е мома хахха. На другата ЖК след 2 седмици ще пускаме микробиология и ще оформяме документите за раждането..... Охх наближаваааа!!!! И другата хубава новина- пристигна ни кошаратааааа и сега ММ е сглобява... Малко вика не е ли рано но го изврънках. При нас ще е за в момента , не отделно в другата стая. Ще е сглобим че е дървена, а дървото иска проретряване и отмерисване. Само се чудя спалния комплект с обиколника как да го изпера ... На ръка или в пералнята?!

# 363
И аз точно това се чудя за обиколника че днес си купих.....но в пералня няма ли да се степца и няма да е толкова пухкав и хубав??? newsm78

# 364
Обиколниците ги перете на ръка, защото аз ги пуснах впералнята и се наложи да ги разпаряме и чепкаме и отново пълним и шием.  Whistling

# 365
Ани, на колко градуса ги пра? Аз всичко бутам в пералнята по принцип, обиколници също бих пуснала там на 30 или 40градуса.

гъбка, нормално е да имаш такива стягания, това са си подготвителни контракции, следи дали са болезнени и дали са на често.

# 366
на 30 градуса ги пуснах. Друго още не съм прала. На 3-ти влизам в 9-тия м. и тогава ще пера и гладя

# 367
  • гр. София
Здравейте,
нека се представя казвам се Ралица на 25 год. от София и съм с първо бебче (момченце), вече в 33-та седмица Simple Smile Днес се престраших да си направя регистрация най-накрая и аз , иначе все си влизам да си чета ако нещо ме интересува , но всеки път се колебая дали и аз да задавам въпросите си  Rolling Eyes , но реших че е време  Simple Smile Simple Smile Heart Eyes

# 368
А според вас коя ръчна помпа е по-добра: на Медела или на Филипс Авент?

# 369
  • гр. София
Ако мога да бъда полезна , относно ръчната помпа , моя приятелка онзи ден роди и каза , че помпата на Авент е много добра ,и други там са я ползвали такава и каза, че от нея всички са останали много доволни  Grinning

# 370
Сестра ми изгледа 2 деца с авент, и е доволна, аз си купих същата, но вече е новия модел, тя каза че е по-добра от нейната

# 371
 Не знам, според мен обиколниците трябва да се изперат на ръка - и без това една вода им трябва, не   са силно замърсени, за да се слагат в пералня.
 Медела не съмя чувала като марка - бях с Авент и съм изключително доволна .
 Мамата, която беше писала за очния лекар - аз съшо съм с диоптър -3, първия път офталмологът ми прегледа очните дъна, написа ми становище и си родих нормално, надявам се и този път са е така.

# 372
И в по-преден пост съм казвала , не пренебрегвайте изцеждането на ръка. Ако всичко е нормално ще се налага да цедите само до облекчаване, а това не е кой знае колко. Случвало се е да изцеждам повече на ръка, отколкото с помпата. На ръка се притиска директно каналът и с правилната техника за две минути се изпразва. Докато всички помпи разчитат на вакуума, за да се издръпа кърма от канала, действа добре, докато гърдите са препълнени и отпушени, но ако има запушване трябва бая труд. Още повече, че с помпата разранените гърди болят много от засмукването на вакуума. Иначе аз съм за ръчната на Авент, наложи се - ползвах я и останах доволна. Много се ползваше и сега само уплътнението нещо издиша. Ако ми потрябва пак бих си купила същата, гледам новия модел е наистина усъвършенстван. Естествено, на който може да си позволи, електрическата ще му спести малко мускулна треска на ръцете:)

# 373
  • Бургас

Мамата, която беше писала за очния лекар - аз съшо съм с диоптър -3, първия път офталмологът ми прегледа очните дъна, написа ми становище и си родих нормално, надявам се и този път са е така.
Да и моята каза че след 4 диоптър е по вероятно за секцио, но е хубаво да се провери Wink) мерси за коментара

# 374
Здравейте мами, напоследък рядко влизам но много ми е тежък тоя сайт не знам лаптоп ли ми е слаб или е от сайта но така забива и все се появяват разни реклами и простотии че се изнервям и не мога да прочета нищо Sick
Доколкото можах да прочета вече стягате креватчетата и нужните неща аз слава богу си накупих всичко още първите няколко месеца и вече дори всичко е изпрано и огладено Simple Smile малко шантаво изглежда да се подготвям толкова рано но вече съм толкова огромна и толкова ми е трудно всичко че не съжалявам.
Миналата седмица бях на лекар и бях в 30 седмица а бебка беше  1700 кг но досега беше с главата надолу а сега се е обърнала нагоре но има време пък каквото стане newsm78
А за контракциите не знам имам ли нямам ли но толкова ме боли кръста и гърба и ниско долу корема и отпред до пъпа и къде ли още не че вече не знам контракции ли са от какво е клатя се като патка задъхвам се а днес ми се наложи да изляза и самоче не се разревах че не мога да си обуя чорапите Sad
 С първата бременност сякаш не ми беше толкова зор но верно е че беше преди 15 години и бях кажи речи дете Simple Smile
А за приготовленията ми остана само да си ушия обиколника за кошарката че и без това ми се отдава и ми е мерак а и тия по магазините са ми много шарени и грозни а тези които ми харесват са комплект с чаршафи а аз си имам вече.

Общи условия

Активация на акаунт