Отговори
# 375
 Добро утро, момиченца-кокиченца! Как сте в тази прекрасна утрин?
 Мен ме събуди с ритници младежът  Twisted Evil но се примирявам със статуквото - така ще е до края...

# 376
Здравейте и от мен:) По въпроса за спалните комплекти какво мислите - олекотена завивка, одеалце или чувалче?

# 377
За вкъщи - олекотена завивка, за количката - одеялце. Чувалче не съм ползвала с големия, защото ревеше от него  Confused

# 378
Едва ли някой може да каже Медела или Авент (защото едва ли някой е ползвал и двете :Р), но аз лично държах на Медела и такава си купих. Чувала съм, че е по-добра, а и моето вътрешно чувство е такова. Харесвам марката Филипс, имам доста техни неща, но все пак смятам, че слагат някой лев върху цената само заради името.
И аз като  plod4etata смятам с одеялце в количката и олекотена завивка в креватчето.
Ние още сме в ремонтни дейности в новия апартамент, трябва да се местим в края на седмицата и после вече разрешавам да се ражда.  Laughing Обаче през това време как сънувам постоянно, че раждам и ми е така напрегнато...
Ralitca Pulyova, добре дошла  Hug

# 379
Относно контракциите - някой беше питал дали са нормални - аз спрях да пия магнезия, писна ми с тези хапчета, а и то няма смисъл след 32 седмица. Когато са безболезнени и не са толкова чести, са напълно нормални. Една АГ ми каза, че даже били полезни за бебето, защото му правили масаж  Simple Smile
При мен се появяват предимно, когато съм се преуморила - след много ходене, след чистене вкъщи и т.н.
По- ме притесняват болките в гърба, ама гледам, че не съм сама в това, хаха...
Момичета, на вас засили ли ви се течението? И има ли мирис? При мен и зеленикав цвят придоби... Изследванията са ми добри, така че май няма смисъл да се притеснявам, но е много некомфортно...  Confused

# 380
За помпата, мисля за сега да не купувам, защото не знам дали ще имам кърма и дали ще кърмя ( много се надявам естествено, но ако нещата потръгнат бързо ще си купя). Една приятелка миналата година роди и беше с ръчна помпа в началото, но каза че изцеждането й е било от едното хранене до другото и много й е омръзвало на ръката, после си взе електрическа и беше много доволна, но аз още не знам каква ще купувам ако ми потрябва  Thinking

# 381
Аз вече много взех да се притеснявам с тези болки в кръста. Понякога ги получавам и в покой бодежи, доста резки. А зная, че при започване на раждането има болки в кръста. Някой има ли такива?
Да не говорим за пукането на таза ми, понякога имам чувството, че ще се счупи!

# 382
Да, имам. В кръста и долната част на гърба. Засега обаче не е нещо плашещо.
 Но раждането не започва точно така... Болките са по-скоро ниско в корема - като при начало на менструация и постепенно обхващат тазовата област и седалището.

# 383
момичета - аз да си кажа - помпата я ползвах, когато ми намаля кърмата - да стимулирам производството, така да се каже и съвсем в началото, когато ми бяха препълнени гърдите, но не съм я ползвала за псотоянно цедене, т.е когато детето не иска да яде от гърдата, а само от шише.. може би тук идва голямата чуденка каква да е - електрическа или ръчна, защото ако трябваше само да цедя веднага бих си взела електрическа..

# 384
  • София
На работа ни правиха профилактични прегледи. Хемоглобинът ми е нисък - 110, хематокритът ми е нисък - 0,27, СУЕ високо - 23, холестеролът ми е висок - 6 (от години ми е висок). Обадих се на АГ и ми каза, че наистина са ниски и да си купя малтофер и да пия 2 пъти по 1 табл. Досега винаги хемоглобинът ми е бил в граници, а ще раждам със секцио, та въпросът ми е това лекарство добре ли се понася от организма и за колко време ще си възстановя нормалните нива на хемоглобин?

# 385
  • Варна
И аз не планирам да купувам предварително помпа за кърма, освен ако не ме задължат да нося такава в болницата за раждането. Смятам да кърмя, а не да се храним с изцедена кърма в шише, а ако се налага доизцеждане ще купя помпа в последствие yes Но следвайки съветите в книги за бременност и раждане, тялото привиква да произвежда толкова кърма, колкото е необходимо на бебето, а това се доказва и от примерите, които съм имала от личните си контакти с наскоро раждали мами. А може би просто не ми се ще да се налага да се изцеждам чрез вакуум, звучи ми болезнено  Shocked

# 386
Ох, най-после харесах една кошара! Щастлива съм!!!!!  Laughing Laughing Laughing
 http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-krevatcheta- … babycenter-fruits

# 387
Ох, най-после харесах една кошара! Щастлива съм!!!!!  Laughing Laughing Laughing
 http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-krevatcheta- … babycenter-fruits
[/quo
Кошарката е много сладка Hug Но е хубаво да има и страничен отвор в цип, за да може бебчето, когато започне да щъка, да си влиза и излиза през него, на долното ниво, което е за игра. Това е мое мнение, просто го споделям Wink

Да, не го бях обмисляла това решение, но мисля, че няма да е трудно да се направи впоследствие, ако преценя, че е необходимо... Хахах, десенът ми отива и на псевдонима  newsm35 с плодчетата ....

# 388
Добър ден и от мен, момичета. Днес рано рано бях на пазар. Не купих много, взех от най необходимото по малко и съм много положително заредена, но най вече защото си капарирах количката и в понеделник е моя  newsm44  От както съм си я харесала съм я сънувала няколко пъти и ето, че дойде и нейното време  Hug утре с ММ ще идем да вземем една дъска за гладене и започвам с прането и гладенето, че моя мъж нали напира да излиза - да съм подготвена, пък каквото стане   Rolling Eyes

# 389
Добър ден и от мен. И азполучих резултатите от изследванията и показа, че хемоглобина ми е 109. Днес ако не вали отивам да си взема таблетки.
Помпа преди като бях в БГ ползвах тази - http://www.minimod.bg/2966/bertoni-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B … D1%80%D0%BC%D0%B0
Съвсем обикновена и евтина и ми вършеше страхотна работа. Сега тук ще съм с Авент. То всъщност голям избор няма  Grinning
Болки имам в кръста и гърба. Малко да стоя наведена и да чистя или простирам и после, дори и седнала не ме свърта. А да не говорим като си легна вечер и стана сутринта. Така ме боли таза отстрани. Едвам се надигам от леглото. Вече също ми е много трудно да къпя сина ми, после кръста ми "пулсира" чак. А киселините са цветенцето на букета. Вчера пих едни нови таблетки (благодарение на Гали) и спах.
Аз искамда ви питам как се справяте с обезкосмяването на интимната зона? Бях забравила за този проблем по време на бременност. Купих си на Вийт кола маска с нагревател, ама ще го ползвам после май, че аз сега със огледалца, самобръсначка и само за тази част от тялото ми коства 10 минути от къпането.  Rolling Eyes
И да припомня линка към "ГРУПИЧКАТА НИ ЗА ОПТИМИСТИ" във ФБ. Който не се е записъл да заповяда. Ако желае разбира се   bouquet -https://www.facebook.com/groups/315186395321347/320002918173028/ … oup_comment_reply
Рали добре дошла

Общи условия

Активация на акаунт