Отговори
# 420
  • Варна
Във връзка с книгите на д-р Спок - аз мисля, че винаги е добра идея човек да се информира от допълнителна литература, било то книга или интернет. Въпреки че на много места информацията е противоречива или както се казва "от различни школи", все пак по този начин човек по-лесно може да намери своята златна среда и да бъде подготвен за бъдещите ситуации. Както се казва: "Умният се учи от грешките си, а мъдрият - и от грешките на другите"  book В тази връзка сега съм си набелязала 2-3 заглавия, които да прехвърля, когато изляза в болничен (голяма съм читанка)  Laughing

# 421
Момичета, вкарах се във филм. Според последната менструация би трябвало да съм в 30 г.с. На ехографа за втори път през последния месец ми показва, че сме две седмици напред, а бебето тежи 1700 грама. АГ ми каза, че ще родя поне седмица преди термина. Има ли връзка датата на термин с големината на плода? Някой върви ли напред като мен? Впечатления?

И на мен ми казаха, че баткото върви голям и ще родя по-рано. Да наистина беше голям 4200гр, но го преносих с 3 дни, а това чакане ме убиваше.  Така, че споко. Важното е и ти и бебето да сте добре, другото са само цифри.

# 422
 Аз съм питала точно това моята АГ,дали това че бебето върви по-голямо означава че и термина се измества и тя ми каза че това няма общо.....

# 423
Добре дошла, Калина! Момче или момиче чакаш?
Галка, и аз мисля, че достатъчно обширно обсъдихме помпите и стигнахме до консенсус  Peace
Момченце:) Даже вече си има име -
калоян.

# 424
Галка, и аз мисля, че достатъчно обширно обсъдихме помпите и стигнахме до консенсус  Peace
калоян.

Оо моето момче си има значи един адаш вече  Hug

# 425
  • София
Леле, няколко дни извън София и без компютър и интернет и сте изписали половината тема. Сега да се отчета и ще се връщам назад да ви чета.
diva4e81, племенника се казва Калоян. На нас с ММ също ни харесваше това име, но вече е заето. А и като го гледам какъв огън е .....
Ние за момента сме се спряли на две имена, но да видим до края какво ще стане.
Аз да се ожаля и тук. Днес бях на очен преглед - нося очила и както и с първото раждане, така и с това отидох на преглед да видим дали ще мога да родя нормално. Е да, ама този път ще се наложи да съм секцио, тъй като се откриха някакви дегенерации по ретината или нещо подобно. Абе с две думи има риск от отлепване на ретината - дори и да не е при раждането, то в бъдеще може и да се случи. Дори ми правиха и някаква процедура с лазер за фиксиране на тези проблемни места. Малко ми стана гадно, тъй като винаги ме е било страх от операции, но зрението ми е по-важно. Другата седмица съм на ЖК и ще видя и док какво ще каже като му покажа резултата.
Оставям ви и почвам да чета какво сте изписали.

# 426
уу много пишете ,не мога да ви изчета  #Crazy
Мен днес ме боли около сърцето и лявата ръка.Дали е някаква настинка...вече всичко ме боли гърба постоянно,кръс ,г*з дето се вика  hahaha направо е ужас и ми е едно напрегнато.Усещам ,че и все ми се спи като  в първите месеци ,все се прозявам,едно ми е отмаляло

# 427
  • Бургас
Ооо да и аз съм така със съня изпращам ММ на работа и лягам пак но си правя аларма че...може и цял ден да спя....след обед пак ми се приспива. Може защото вечер се будя само за WC....и си прекъсвам съня.

# 428
калоян.

Супер! силна мъжка група се заформя значи! Party

# 429
калоян.

Hug Още като направих теста и това име ми се завъртя, затова бях сигурна , че ще е момченце:) Ама как ще му викаме::::::Simple Smile))))

# 430
Леле, няколко дни извън София и без компютър и интернет и сте изписали половината тема. Сега да се отчета и ще се връщам назад да ви чета.
diva4e81, племенника се казва Калоян. На нас с ММ също ни харесваше това име, но вече е заето. А и като го гледам какъв огън е .....
Ние за момента сме се спряли на две имена, но да видим до края какво ще стане.
Аз да се ожаля и тук. Днес бях на очен преглед - нося очила и както и с първото раждане, така и с това отидох на преглед да видим дали ще мога да родя нормално. Е да, ама този път ще се наложи да съм секцио, тъй като се откриха някакви дегенерации по ретината или нещо подобно. Абе с две думи има риск от отлепване на ретината - дори и да не е при раждането, то в бъдеще може и да се случи. Дори ми правиха и някаква процедура с лазер за фиксиране на тези проблемни места. Малко ми стана гадно, тъй като винаги ме е било страх от операции, но зрението ми е по-важно. Другата седмица съм на ЖК и ще видя и док какво ще каже като му покажа резултата.
Оставям ви и почвам да чета какво сте изписали.
И аз съм с доста висок диоптър от рождение - +5 и каква беше изненадата ми на очни преглед , когато лекарката ме попита дали не са ми били много Thinking Оказа се, че откакто съм бременна са следли на +3::::::::::::::::::Simple Smile))))))))))))) А си ходя с очила и лещи 5 диоптъра и се чудя защо ме боли главата:::Simple Smile)))) Е, отрезвиха ме набързо, че нямало да се запази след това промяната Peace
Само за мамите дето им предстои този преглед и ще е за пръв път , може да отидете с компания и със сигурност без да шофирате, защото разширените зеници правят света в следващите 3 часа ( за мен) едно размазано петно! Иначе на мен ми разрешиха нормално раждане, само бебо да се обърне, че е съвършено седалищно:) И мен ме ужасява операцията ! Някои други със седящо бебе? Опитах дори да правя някакви упражнения за обръщане, ама ме уплашиха , че може да му се увие пъпната връв:(

# 431
Аз съм питала точно това моята АГ,дали това че бебето върви по-голямо означава че и термина се измества и тя ми каза че това няма общо.....
Това е гадно! Моят върви с две седмици назад , а лекарката си държи на датата на термина 13.10. Казах и , че съм ходила на фетална морфология при някаква известна доцентка и тяа ми каза , че заради нередовния цикъл , най-вероятно термина е 28.10. Ако ми е мъничко бебчето и добре водите и плацентата дано ми го оставят да си го "попренося" .

# 432
Мили мами , дано не ви досадя, но искате ли да се върнем на покупките , които със сигурност всички ни тресат в момента:) Със дрешките си е голяма наслада. Мога да стоя часове пред щандовете за дрешки в H&M и Вис ВИталис , а после всеки ден си вадя купените и им се радвам ....... но по-крупните покупки са нещо друго . Не мога да се "влюбя" в легълце, а количката, както е писано в една тема си е цяло второ висше::::Simple Smile))Дали бихте споделили откъде взвхте легълцата? Аз прегледах само ВИс Виталис и в нета newsm78. Давам си сметка колко е изписано за количките, но ако някой има мнение за ZIPPY SPORT , X Lander ili Chicco Urban, моля споделете! Търся високо проходима количка за Off roadа на СОфия:)

# 433
  • София
diva4e81, може и да ти се запази. С първата бременност от +7.25 на двете очи ги свалих на +5. След като спрях да кърмя и минаха повече от 6 месеца отидох на очен и само на едното око бях вдигнала до +5.50. Така че може и да ги запазиш. Иначе за първото раждане и на мен ми разрешиха нормално, но честно след вчерашния преглед се чудя дали наистина са ме прегледали хубаво първия път. Както и да е. Сега се налага секцио.
Иначе на мен като ми разшириха зениците си виждах горе долу нормално, но ме дразнеше светлината и предметите и разстоянията ми бяха нереални. Но в никакъв случай не ходете сами.

# 434
Във връзка с книгите на д-р Спок - аз мисля, че винаги е добра идея човек да се информира от допълнителна литература, било то книга или интернет. Въпреки че на много места информацията е противоречива или както се казва "от различни школи", все пак по този начин човек по-лесно може да намери своята златна среда и да бъде подготвен за бъдещите ситуации. Както се казва: "Умният се учи от грешките си, а мъдрият - и от грешките на другите"  book В тази връзка сега съм си набелязала 2-3 заглавия, които да прехвърля, когато изляза в болничен (голяма съм читанка)  Laughing
СПодели, сподели заглавия:) Понякога се чувствам толкова неподготвена ::Simple Smile)))ДОри незнам коя с коя дрешка да комбинирам, а камо ли другото:) Аз четох за детето от 1 до 3 години и ми хареса:) Незнам  някой дали има поглед върху ЕНциклопедия на кърменето ( или беше Библия на кърменето newsm78)

Общи условия

Активация на акаунт