Акушер-гинеколози Варна - 7

• 184 708
  • 795
  •   1
Отговори
# 75
Чапла, ако това образувание е в репродуктивните органи, точно АГ ще ти помогне. Чувала съм добри отзиви за гинекологичното отделение в ОБ, по-специално за д-р Нешев, те даже май са баща и син Нешеви. Поне за консулт може да ги потърсиш.
Интересна тема сте подхванали за ФМ, имаше мнения на последните 2 страници, които буквално ме смаяха в отрицателния смисъл на думата.
1. Думите " гинето", " педито" - обидно е, не може така да се наричат лекарите. Какво е това " гинето", обръщение към съседката Гина или нещо друго?
2. Да си мислиш, че жена под 30-35 години е " застрахована" срещу генетични заболявания и синдроми, за мен лично е връх в невежеството по тази тема. Скоро ми разказаха за 20-годишна жена, която е родила дете със синдрома на Даун. Това са генетични мутации, природа, грешки при възпроизвеждането на генетичната информация, дефекти в гените, както искате ги наречете. Вярно, че с напредване на възрастта се увеличава риска поради стареенето на клетките, промени в структурата, броя, подреждането на хромозомите и т.н. Но това може да се случи на всяка възраст.
3. Ако в България ФМ беше задължително изследване, което се покрива от ЗК, всички щяха да си го правят без да питат как, защо, ще се облъча ли излишно и т.н.
 И аз искам да разкажа за моят опит с ФМ. Не съм против, правих си първата ФМ в Темелков, лекарката беше много мила и обяснителна жена, всичко беше ОК докато не ми написа в листа, че НТ е между 3 и 4 мм, но не е измерена убедително. И ме изпрати още на следващият ден в Терапията за БХС. Аз съм под 30 години, първа бременност, нямам наследствени заболявания, алергии, вредни навици - това по анамнеза, каквото се е искало от мен и съпругът ми сме го направили за да износя и родя здраво дете. Заради това неубедително измерване рискът ми за Даун беше изчислен 1 : 75. В Терапията дадоха всичко от себе си за да ме убедят да направя амниоцентеза. След голямо мислене и няколко консултации, всички АГ бяха категорични, че рискът от спонтанен аборт или усложнения по време на бременността след тази манипулация е по-голям, отколкото рискът да родя дете с увреждане ( 2 от 100 амниоцентези приключват с аборт ). Отделно заради ФМ и БХС влязох в страшен конфликт с моята АГ от ЖК. Тя ми се развика, защото съм послушала друг специалист (образна диагностика). Думите й бяха, цитирам: " Не съм те пратила на ФМ, защото съм видяла всичко, което е важно и ме интересува и исках да ти спестя първия БХС. За мен вторият БХС е в пъти по-важен, аз ще ти направя ФМ и ще те пратя в друга лаборатория, да не си посмяла да стъпиш пак в Терапията". Един вид аз съм направила нещо през главата й и сама съм се филмирала, за което се оказа права. Рискът от втория БХС беше 1 : 552, амниоцентеза така и не направих. Друга ФМ не съм правила, а вече съм 31 г.с. Нямам нищо против ФМ, ако имам второ дете пак бих отишла, но просто стресът ми дойде в повече покрай първата и реших, че за тази бременност ще си остана само с тази ФМ.
Както каза и Кокошинка - има лекари АГ, които по време на ехографията гледат всичко и умеят да правят ФМ. Моята АГ е точно такава -всеки път гледа обиколката на главата, дължина на бедрото, коремна стена, гръбнак, череп, стомах, пикочен мехур, бъбреци, сърдечна дейност, крайници, кръвоснабдяване на плода и плацентата, количеството на водите, в началото мереше НТ и гледаше носни костици, ъгълът на долната челюст. Според мен е безупречна в ехографа, но аз имам други забележки към нея.

така си ги наричам на кракто дълги са ми за писане,не ги наричам така като говоря за тях Sunglasses Simple Smile,именно заради този твой опит не си правих ФМ,и моята гинеколожка(айде този път ще го напиша)ми казваше всичко и всеки път,теглеше ме,мереше кръвното,оглед за отоци,разпитваше какво ям,как се чувствам,някакви неразположения,кара ми се заради ниския хемоглобин,че продължавах да ям тестени изделип,казваше и за дебеланата(така наричам дъщеричката си,много е лакома и е има бузки Laughing),всичко,както ти описа,и като я питах за ФМ,БХС,запис на тонове ми каза,че няма нужда,в 9тия месец ходих през 2седмици,пак я питах защо чак в началото на 9тия започнах да идвам на 2седмици,отговори ми,че няма смисъл на 2седмици(даже забравих от коя седмица се започва да се ходи),ходих точно 2пъти през 2седмици-края на 8мия и началото на 9тия,и 4дена преди поредния преглед родих

# 76
здр, моля ако някой има мнение за Д-р Валентин ГЕРМАНОВ да сподели

# 77

Много добър специалист, много внимателен и отговаря подробно на всеки въпрос. И като визия е готин.

# 78
ФМ съм правила в Темелков при някакъв доктор с Ц. Не беше много приказлив, преглежда 10 минути, каза ми пола и това беше, не знам колко и какво е видял. Искаше ми се да мисля, че като не казва нищо, значи всичко е наред.
БХС не съм правила. Първо защото резултатът е някаква вероятност, а не нещо сигурно. (позната е с 1:5 вероятност и има три здрави деца).  И второ, защото с дори и със сигурност да ти кажат "детето ти ще има синдром на Даун" или всякакъв друг синдром, какво можеш да направиш? Нищо! Раждаш го ги го гледаш, каквото е такова.  Нито можеш да го излекуваш, нито нищо.
На ЖК съм била при Кирчева, със смесени чувства съм към нея. Накрая ме ядоса сестрата. Беше ми изтекло направлението за раждане, защото ми го издаде много рано. Три дни преди термин бях на преглед и я помолих да ми даде друго направление - не ми даде. В крайна сметка трябваше да се разхождам в големи жеги, няколко дни след термина, носеща бебе над 4 кг., за едната хартийка, която можеше да ми даде и по-рано. Родих в МД при Борис Яков, хубави неща мога да кажа за него.

# 79
  • Варна
В клиника Гинекология в ОБ ли работи? Ако е същият и аз съм с добри впечатления от него, макар и бегли, само от престоя ми там.

# 80
В клиника Гинекология в ОБ ли работи? Ако е същият и аз съм с добри впечатления от него, макар и бегли, само от престоя ми там.
да там е, питам понеже започнах лечение при него, Благодаря ви

# 81
  • Варна
Понеже чета от известно време, че дискутирате ФМ и ще споделя какво се случи с моя много близка приятелка преди 2г..
Та въпросната жена и съпругът ѝ решиха да си имат вече бебе, след 7м. опити тя забременя и всичко беше наред, следеше се при една лекарка и тя всеки път ѝ казваше всичко с подробности + снимки и т.н..Моята приятелка беше решила също, че от ФМ няма смисъл по гореизброените от някои мамчета причини и нищо и никой не беше в състояние да я убеди.Просто за нея бяха излишни пари и нищо друго.А лекарката смяташе, че бебето е добре.Но в един момент тя беше вече в 4-ти месец, когато я поканиха във връзка с някакво обучение ако иска да си направи безплатна ФМ, мъжът ѝ настоя и тя накрая прие.
За съжаление, обаче нещата хич не се оказаха добре.Уж всичко беше наред, а бебето имаше малформации несъвместими със живота.Започна едно обикаляне на всички лекари, които правя ФМ във Варна - всички!Но всички виждаха същото и започна да се говори за аборт по мед. показания.Никой не се наемаше обаче седмица и нещо да направи аборта, искаха да ходела в София и оттам да вземела становище и т.н..Тя не отиде, много ѝ дойде, та накрая със становищата от тук в АГ най-после я приеха и абортира в 5-ти месец бебето си, което действително имаше няколко малформации, които на обикновен ехографски преглед биха били засечени още по-късно, цяло чудо беше, че бебето до момента беше все още живо.Това го казаха израждащите, мисля Маджаров и Минков, ако не бъркам с имената.Хистологията потвърди, че става дума за вид обща хромозомна аномалия, няма да навлизам в подробности, но не бяха 1-2 неща.При все, че в нейното и в на мъжа ѝ семейството нямат никаква фамилна обремененост и двамата освен това са напълно здрави.
Беше ужасно за тях, за нас също, защото момичето ми е като сестра буквално, толкова сме близки....
За щастие няколко месеца след това тя отново забременя и сега имат прекрасна жива и здрава дъщеричка.
Познайте дали не си направи всички изследвания, обаче този път.Жалко, че се наложи да минат през това....

Та така, всеки да си прецени за себе си.За мен щом става дума за детето ми предпочитам да съм сигурна до колкото се може, че нещата са наред.

# 82
Въпреки моят опит с ФМ, аз съм положително настроена към това изследване, не го отричам и не агитирам никой срещу него. Това, че някои го смятат за излишен разход- в никакъв случай, дори не съм си го и помисляла. Просто психически се смачках след първата ФМ и първия БХС.

# 83
  • Варна
Здравейте!
Някой има ли отзиви за д-р Мирчева от АГ?
Аз лично съм страшно доволна - и отношение, и компетентност... но не видях нейните контакти в списъка в началото на темата.

# 84
Моля да ме посъветвате за лекар за ЖК по ЗК, който да преглежда в събота.

# 85
Писанията доста се отместиха вече от основната тема.... И все пак ще драсна няколко реда за АГ-то по ЗК, което ми води ЖК.
Веднага щом забременях се ориентирах към д-р Димитрова (ОБ и Еквита)  #2gunfire. Беше ми горещо препоръчвана от много приятелки и познати. От 3та г.с. до 5ти месец повръщах, наложи се да влизам в болница, където й бях пред очите 5 дни, но подобрение не видях. И все пак така до 9ти месец тази жена не успя да ми направи добро впечатление. Невероятен темерут! smile3511 Имаше брутални изцепки като - няма направления за изследвания; нито веднъж не ми каза размерите на бебето и не ми го показа, когато питах все казваше - отговаря си на седмиците; обяснявам, че съм с анемия, а тя не ми пуска изследвания по ЗК и се налагаше да си ги плащам; питах няколко пъти за тонове, а тя все ги отлагаше; нито веднъж не призна изследвания, правени в друга лаборатория, които показваха инфекция (в началото дори инфекциите бяха 4, но благодарение на д-р Емин ги сведохме до 1); обеща ми направление за хирург, защото съм с ингвинална херния, така и не ми даде.... накрая се опитваше да ме убеждава да раждам естествено; когато трябваше да ми даде изследванията, обменната карта и направлението за болницата не ми даде всичко... съответно в АГ се наложи да правят чудеса от храброст; болничните никога не бяха изрядни и постоянно се налагаше да се дооправя нещо..... Два дни преди да родя бях на ЖК при нея и тя ми каза, че няма никакви изгледи събитието да е скоро и ми отказа да ми даде изследванията, те си оставали за нея. Обаче култовото беше, когато отидох за бележка потвърждаваща датата на термина (педиатърът я искаше)... Д-р Димитрова ме пита редовните въпроси - Име? Какъв цвят Ви беше папката (в която държи изследванията на всяка пациентка, така и не разбрах на какъв принцип ги подбира цветовете)? Какво трябваше да правим днес, да слушаме тоновете на бебето?... Дори не ме погледна, че нямам корем!!! При което аз зяпнах от изумление и й казах, че то бебето спи вкъщи с баща си и няма как да му чуем тоновете точно сега. Веднага й се изкриви физиономията и се нацупи.
Честно казано бях щастлива, че съм приключила всякакви отношения с нея, но след тази простотия не можех да си замълча за некадърността й.
Сигурна съм, че има и много доволни от нея, иначе нямаше да чуя толкова препоръки и толкова брутално да се подведа. Но на мен тази жена ми направи отвратително впечатление. Всичко е като на конвейер при нея, не помни пациентите си, не обяснява. Не мога да си разбера дали е очаквала пари или по принцип си е такава.
Няколкото ми реда се оказаха май доста... Но се надявам да съм била полезна, ако някой е имал съмнения относно нея. За щастие бебе Виктор е жив и здрав, но не благодарение на нея, а на д-р Емин от клиника Радост, при когото се следих през цялото време и на д-р Танев от АГ, който го изроди и беше перфектен във всяко едно отношение (възстанових се изключително бързо и безпроблемно).
Успех на всички, които си търсят читав лекар за ЖК по ЗК.    bouquet

# 86
И мен ме следи д-р Танев, а на ЖК ще съм при д-р Георгиев.

# 87
Писанията доста се отместиха вече от основната тема.... И все пак ще драсна няколко реда за АГ-то по ЗК, което ми води ЖК.
Веднага щом забременях се ориентирах към д-р Димитрова (ОБ и Еквита)  #2gunfire. Беше ми горещо препоръчвана от много приятелки и познати. От 3та г.с. до 5ти месец повръщах, наложи се да влизам в болница, където й бях пред очите 5 дни, но подобрение не видях. И все пак така до 9ти месец тази жена не успя да ми направи добро впечатление. Невероятен темерут! smile3511 Имаше брутални изцепки като - няма направления за изследвания; нито веднъж не ми каза размерите на бебето и не ми го показа, когато питах все казваше - отговаря си на седмиците; обяснявам, че съм с анемия, а тя не ми пуска изследвания по ЗК и се налагаше да си ги плащам; питах няколко пъти за тонове, а тя все ги отлагаше; нито веднъж не призна изследвания, правени в друга лаборатория, които показваха инфекция (в началото дори инфекциите бяха 4, но благодарение на д-р Емин ги сведохме до 1); обеща ми направление за хирург, защото съм с ингвинална херния, така и не ми даде.... накрая се опитваше да ме убеждава да раждам естествено; когато трябваше да ми даде изследванията, обменната карта и направлението за болницата не ми даде всичко... съответно в АГ се наложи да правят чудеса от храброст; болничните никога не бяха изрядни и постоянно се налагаше да се дооправя нещо..... Два дни преди да родя бях на ЖК при нея и тя ми каза, че няма никакви изгледи събитието да е скоро и ми отказа да ми даде изследванията, те си оставали за нея. Обаче култовото беше, когато отидох за бележка потвърждаваща датата на термина (педиатърът я искаше)... Д-р Димитрова ме пита редовните въпроси - Име? Какъв цвят Ви беше папката (в която държи изследванията на всяка пациентка, така и не разбрах на какъв принцип ги подбира цветовете)? Какво трябваше да правим днес, да слушаме тоновете на бебето?... Дори не ме погледна, че нямам корем!!! При което аз зяпнах от изумление и й казах, че то бебето спи вкъщи с баща си и няма как да му чуем тоновете точно сега. Веднага й се изкриви физиономията и се нацупи.
Честно казано бях щастлива, че съм приключила всякакви отношения с нея, но след тази простотия не можех да си замълча за некадърността й.
Сигурна съм, че има и много доволни от нея, иначе нямаше да чуя толкова препоръки и толкова брутално да се подведа. Но на мен тази жена ми направи отвратително впечатление. Всичко е като на конвейер при нея, не помни пациентите си, не обяснява. Не мога да си разбера дали е очаквала пари или по принцип си е такава.
Няколкото ми реда се оказаха май доста... Но се надявам да съм била полезна, ако някой е имал съмнения относно нея. За щастие бебе Виктор е жив и здрав, но не благодарение на нея, а на д-р Емин от клиника Радост, при когото се следих през цялото време и на д-р Танев от АГ, който го изроди и беше перфектен във всяко едно отношение (възстанових се изключително бързо и безпроблемно).
Успех на всички, които си търсят читав лекар за ЖК по ЗК.    bouquet
Наложи ми се да отида при нея за да потвърди бременността ми, т.е. да установи пулсации на плодния сак, препоръча ми я неин колега, защото той нямаше възможност да ме прегледа точно тогава. Обади й се да я предупреди за мен, тя се направи, че не помни да е говорила с него (аз присъствах на телефонния разговор). Беше възмутен от това, което му разказах, оказа се, че не й е за първи път. Ами не ме спечели още от пръв поглед, явно правилно съм я преценила. Моя приятелка ражда в нейната смяна, беше потресена, че са забравили да направят половината манипулации. За отношение да не говорим.
Наистина стана доста трудно да се намери лекар за ЖК по ЗК.....

# 88
Нещо не ти разбрах мисълта, какво ти следи д-р Танев в момента и какво означава ЖК в бъдеще време при д-р Георгиев? Бременна ли си или не?

# 89
Нещо не ти разбрах мисълта, какво ти следи д-р Танев в момента и какво означава ЖК в бъдеще време при д-р Георгиев? Бременна ли си или не?

жк при д-р Георгиев по ЗК ли е? ако не, каква е цената
да ви помоля да ми кажете колко струва ЖК и при д-р Савулева

благодаря ви предварително Hug

Общи условия

Активация на акаунт