ДЕКЕМВРИйчета 2013

• 31 233
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Verinka разбирам те напълно, количката е червена и съм облякла малката със синя РОКЛЯ (много и отива синьо, заради очите и) и една леля ми вика :
-Боже какво красиво момче!,
 викам Ама тя е с рокля, не е момче!
-Ами защо си я облякла в синьо, като не е момче?
-В синьо, ама в РОКЛЯ!!!  Shocked  Shocked  Shocked
На село една баба ми вика, ама как ще е момиче ма миче, виж го, то момче.  #Crazy Е аз съм я родила, знам със сигурност, че е момиче  Mr. Green Направо полудявам!

# 166
Jaska хахаха твойто е по зле, аз на вън не я изкарвам със синьо, че имаме един екип много хубав, ама тогава не знам какво да очаквам  ooooh! така че  Simple Smile не обичам да я обличам само в розово, въпреки че много и отива, ама само в розово ме дразни Simple Smile

# 167
Черпя за осмата месечинка на Марти  birthday bdbaloni

# 168
 Kate pate Честита месечинка!   bouquet

# 169
Благодаря на всички мами , които ме приветстваха с добре дошла!  Hug
Superslims мисля , че се ходи от 6-12 месеца след спиране на кърменето, освен ако нямаш конкретни оплаквания . Аз бях ходила след каката и мамолога  ми обясни ,че  12 дори 18 месеца минавали докато се изчистят каналите на гърдата.
По темата с витамин Д аз също съм в питанка , личната  лекарка на бебка  каза 2 капки до месец май и от септември пак до следващата пролет - /пием витамин Д на Джеймисън/,  а като ходихме на ортопед той каза 2 капки и през лятото , а от есента 4 дори   Shocked. Аз четох после , че прекаляването било по-лошо от недостига и спрях временно. Другия месец ще мисля пак или ще ходя на трети лекар  ooooh!
Ааа и да ви питам нещо кърмещите мами- има ли някоя без цикъл още ,че взех да се притеснявам, с каката ми дойде когато навърши 7 месеца... а сега няма и помен  newsm78 ?

На мен ми дойде неочаквано миналата седмица,а мислех че чак като спра да кърмя , почти на 9м сме .....с каката не помня.

# 170
Здравейте! Simple Smile

Маммапак, аз спрях кърменето преди около 2 седмици. Беба го прие съвсем добре - май дори не забеляза - всъщност тя сама започна да го пропуска с по-дълъг сън. Странно ми е, че дори като я гушна, вече изобщо не търси да суче - голям човек - повече се заглежда по това, какво е наредено на масата Simple Smile Пожелавам и при вас да мине спирането леко и неусетно и за двете ви!

Вигантолът го спрях сама в началото на юни - нито попитах, нито педиатърът го е коментирал нещо с мен... може в края на септември да повдигна пак въпроса, да видим какво ще каже покрай есенния сезон. Ние до скоро пиехме желязо. Някой друг приема ли допълнително желязо? Тази седмица ще пускам пак изследване, да видим хемоглобина, пък дано и това спираме вече.

Момичета, някоя беше споделила за обръщаща се проходилка - ще ми кажете ли кой модел, че ще търся и искам да видя какво да избягвам Wink

И още един въпрос - каква марка кисело мляко давате?

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 10:52 от Doichinova

# 171
Здравейте! Simple Smile

Маммапак, аз спрях кърменето преди около 2 седмици. Беба го прие съвсем добре - май дори не забеляза - всъщност тя сама започна да го пропуска с по-дълъг сън. Странно ми е, че дори като я гушна, вече изобщо не търси да суче - голям човек - повече се заглежда по това, какво е наредено на масата Simple Smile Пожелавам и при вас да мине спирането леко и неусетно и за двете ви!

Вигантолът го спрях сама в началото на юни - нито попитах, нито педиатърът го е коментирал нещо с мен... може в края на септември да повдигна пак въпроса, да видим какво ще каже покрай есенния сезон. Ние до скоро пиехме желязо. Някой друг приема ли допълнително желязо? Тази седмица ще пускам пак изследване, да видим хемоглобина, пък дано и това спираме вече.

Момичета, някоя беше споделила за обръщаща се проходилка - ще ми кажете ли кой модел, че ще търся и искам да видя какво да избягвам Wink

И още един въпрос - каква марка кисело мляко давате?

Ама аз още не мога да разбера какво иска и какво става...Предимно и давам през ноща и то колкото да се успи пак,и сама си обръща главата..От 2 вечери се събужда около 2 ,не иска да яде .Обръща си главата и не иска да суче,ами си играе..Пее ,че иска и да я слушат и да и обръщат внимание..Но Лиза до сега не е имала дълак непробуден сън..Все си се събужда,да захапе цицата и да се успи..и така само ми слиза кърма без да я яде...Наистина маи ще взема да я спра...Маи няма да изкарам докато излезнат зъбите...те още не са ниско във венеца.Демек още дълго ще ги чакаме,даже спря да се лигави..Гърдите ми се препълват на 2 дена...

Витамин Д продължавам да го давам,,Фонтанелата и още не се е затворила,,бая си е голяма...
Тук не пускат такива изследвания... newsm78  хал хабер си нямам колко и е хемоглобина например...

На мен този месец ( в началото) нещо ми доиде..нещо приличащо на цикал ,ама не точно...Колкото да зацапва и беше в тъмно кафяво...Значи в 7 месец..Но аз още имам кърма и продължавам с "кърменето" ако може да се нарече така...
На мен пък проблема ми е друг...Казаха ми че докато кърмя,(явно моя организъм) няма да ми се махне корема и няма да отслабна.Хормоните още не са си били дошли на местото....Но сега като е намаляла и почти не се кърмим..защо не почвам да отслабвам...Правя упражнения,ходя с по километри с количката,танцувам....и нищо..

# 172
Е, ако решиш да спрете, недей да изпитваш угризения,- този момент неизменно ще дойде. Ако малката сама отказва и кърмата е намаляла значително, вероятно е правилният момент и за двете ви. При спиране на кърменето и при мен имаше препълване на първите 48 часа - изцедих, следващото беше след 4 дни - пак така и вече 7 дни не усещам никакво напрежение. Без хапчета, без стягания.
За корема и килограмите - нека те не ти влияят на решението за кърменето - поне при мен при първата ми бременност се задържаха година и нещо, над 6 месеца след като бях спряла да кърмя - т.е. не е гаранция, че спиране на кърменето ще им повлияе положително. Ще изчезнат, но при някои отнема повече време Wink

# 173
Преди около 2 седмици и моята кърма нещо беше намаляла и си взех от българския чай, но сега нещата се нормализираха и продължаваме да се кърмим с малкия.
По време на бремеността качих 13кг и 2-3 месеца след раждането свалих 17 кг без диети и упражнения  Peace

# 174
Моите килограми също мнооооого бавно помръдват, аз пък качих 35кг и свалих 27кг за почти 9 месеца, но с много глад и упражнения, сега съм ги заковала и не помръдват, но и хормоните са ми много зле и като че ли, като кърмех (около 2 месеца) по-бързо свалях. Моят съвет е за отчаяните, да си направят изследвания на щитовидната жлеза  Hug

# 175
  • София
А аз въобще не споря за пол или име. С един човек 5 мин си говорихме за "той" и така и не му обясних, че е "тя". Не стана на дума. Важното е майката да знае Simple Smile и детето де хахаха! Друг път пък в парка дълго я наричаха Алекс. Не ги поправях. После ме чуха, че е Анна и се сконфузиха. Викам им - Няма страшно, случва се.

# 176
  • София
Кате пате, сега чета назад. Само да ти кажа, че и малката се въртя по корем и пищя извесно време. Но сега вече си спи и по корем и всичко е супер.

# 177
  • София
Някоя мама пие ли хапчета за спиране на кърмата? На мен личната ми даде "БРОМОКРИПТИН"да пия 7 дни,ноооооо когато изпих първото хапче(една сутрин) ми стана зле-гадеше ми се,световъртеж,главоболие,после пих още два поредни дни,пак усетих леки симптоми като първия ден,но ги пих вечер преди лягане.Вчера сутринта отново пих това хапче и вчера цял ден бях като болна Sad До сега не съм получавала странични реакции от лекарства,но май от това получих.Има ли друга мама,която е пила и така и е станало или при мен е станало някакво голямо съвпадение?
Аз почти нямам кърма на няколко дни да ми капне като стисна само няколко капки и затова ми каза да го пия само седмица,но при това положение го спира.Смятате ли,че без хапчета пак може да спре напълно и да няма после някакви последици?

# 178
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте!.....
Момичета, някоя беше споделила за обръщаща се проходилка - ще ми кажете ли кой модел, че ще търся и искам да видя какво да избягвам Wink...
Търси такава с ниска основа и вградени колела  Peace Нещо подобно:
Скрит текст:
Повечето имат специални предпазители против обръщане. Ние сме с такъв модел и нямам никакви притеснения.  Peace

# 179
Ние сме с такава и е много солидна и няма никакъв шанс да се обърне :)http://www.sofia-bebe.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/m/o/moto-race-2-in-1-cangaroo.jpg

Общи условия

Активация на акаунт