ДЕКЕМВРИйчета 2013

• 31 233
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
кате мерси мила,и това ще пробвам че като слушам как му хърка нослето сърцето ми се свива

# 526
Добро утро и честит първи сняг!
Прекрасно е навън!
Аз вчера заведох дребната при педиатъра, да я прегледа заради кашлицата. Добре е, гърдите и гърлото са чисти, но изписа една рецепта с лекарства, да не би да се усложни  Rolling Eyes Засега няма да давам лекарствата, защото от вчера следобед до сега буболечката се е изкашляла 3-4 пъти, а хремата вече я няма. Ако има промяна към влошаване, тогава ще действам по-сериозно.
За инхалациите - опитах с физиологичен разтвор само... но не особено успешно. Кой правеше...и как успявате? Лора се бунтува ужасно, едва я удържахме двамата с мъжа ми за 2 минути и повечето време я гонех с маската, защото все извърташе главичка.
И от известно време се каня да попитам - как давате Вигантол? Трябвало сутрин на гладно, но като я подгоня с лъжицата и се мръщи, стиска уста... омръзна ми тази борба всяка сутрин. Все трябва да има някакъв по-хитър начин.

# 527
  • София
Моята вече си знае - в момента в който наведа шишенцето с Вигантол на нея тя отваря уста и се смее. Явно го приема като някаква игра, не знам.

# 528
и Марти като види шишенцето си отваря устата,аз директно му капя в устата,не давам с лъжичка-педи ми каза още преди 3-4м да го давам 2-3 пъти седмично,по принцип се дава 15мин сутрин преди ядене,ама аз честно да си призная го давам когато се сетя  Embarassed Rolling Eyes

# 529
Аз като му го давах, капех от външната страна на показалеца си и просто му давах да си го изцока  Laughing

# 530
аз го слагам на първата лъжичка попара, капя и така става..иначе няма шанс да и го дам

# 531
  • София
Честит първи сняг! Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Влади преди като видеше шишенцето с Вигантол и отваряше устата,но от известно време взе да ми се дърпа и аз му капвам върху бибероната и му я давам.
Дойчинова аз споменах за инхалациите.И при нас е голямо приключение,когато решим да правим инхалация Simple Smile Аз го слагам на столчето за хранене слагам му маската и я държа,тя е с връзки,но той се опитва да я маха.Мъжа ми или някой друг му пуска едно любимо клипче си има на телефона,което е точно 5 мин.(казаха ми,че инхалациите се правят по 5мин.,а и аз слагам половин шишенце физ.разтвор и то толкова трае горе-долу.) И така успяваме да го задържим и да направим.
Преди като беше малък беше по-лесно,не смееше много,много да мърда,ама сега.............Пробвайте различни комбинации,все има нещо,което задържа вниманието му за поне 4-5мин.,за да го разсее и да му направите инхалацията.
Ти за сополки или за гърлото му ги правиш? Смисъл,дали слагаш вигантол,че той май само ако кашля се слага,ако е за сополи физ.разтвор.

# 532
Аз си бях взела капкомер и с него му го давах без проблеми колкото капчици бяха нужни, но от 1 месец вече не му го давам, защото вече нямал нужда (така каза педиатърката)

# 533
Мерси за идеите за Вигантола - започвам да се пробвам с пръстче, биберон, в краен случай в закуската Simple Smile
Герито, инхалация реших да опитам, когато секретите започнаха да слизат надолу и се появи кашлица. Преди това само със спрей и помпа почиствах нослето. За инхалация лекарката предписа да сложа и вентолин, но аз не искам да давам това лекарство - само физиологичен слагам.

# 534
Мами..моля за съвети или трикове...Моита шуша сама си направи режима да заспива в 20...От новородена...И сега със смяната на часа пак едвам я удържах по новото 20...Макар и да стана от следобедния сън в 17....После разбужда се за мляко към полунощ давам 180 мл,,И после в 2/3 е на крак и скача в креватчето..После заспива към 4/5 до към 6/7 за сутрешното мляко...При което се разбужда и става..Играе до към 9.30 ,хапва и заспива.Спи до 10.30 ако е заспала по кусно и до 11 спи..Става в 12/13 яде и пак спане към 14-16 или 15-17...Хапва следобедна закуска..И после вечеря в 19 ..Къпане веднага след ядене ,изпива си 120 мл ,и в 20 е заспала..Ако се наруши този ритъм става лоша...Къде греша...Даите съвети..Не мога с това безсъние...Нощно време не иска ни вода ни дявол...

# 535
mammapak не мисля,че грешиш ..явно детенцето така му е удобно,би могла да я помъчих да промени режима си,но според мен ням смисъл,при нас има такива дни в които няма сън..аз моето го изтормозих от рано и му спрях  нощното хранене,но той пак се буди от зъбките,тази нощ 2 часа не сме спали,карам го на автопилот.....

# 536
Дейвид е с почти същия режим, само че понякога не се събужда през нощта.
Исках да ви попитам момичета при вашите бебоци има ли промяна сега след като се смени часа, защото при нас сега е всичко с един час назад става. Преди ставаше към 7:30 сега вече е в 6:30 и всичко си продължава по старому ... newsm78

# 537
mimss_sun и при нас няма промяна,преди ставаше в 6 ,сега става в 5 ...макар че днес успях да го преспя и спахме до 7

# 538
  • Варна
и при нас е същото всяка вечер заспива към 9 и от 2 нататък няма сън за мен и това е вече месец ...не е гладна просто си играе говори си върти се и така до 4 накрая заспива и в 7 ставаме..досега мислех че е от зъбките но те избиха а не виждам да има нови ...много съм преуморена вече и се надявам скоро да си влезе в стария режим...

# 539
Охх и ние тази нощ бяхме час и половина на крак става скача...не яде мрънка търка очи ама не заспива откачих  #2gunfire ..... направо не знам зъб ли е ...какво ама да свършва...че не знам ще издържа ли още някой ден ...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт