ДЕКЕМВРИйчета 2013

• 30 360
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро, момичета!   bouquet

Аз да питам, преди да съм забравила, някоя мама знае ли кога трябва да вкараме вечеря вместо АМ, че на обяд ядем супичка, а за вечеря не знам какво да правя( пюретата са тотално отказани) моля ако знаете да кажете какво меню ползвате ?  newsm78 Че и нашата кухня е от 10 месеца а дотогава аз трябва да  готвя на Хриси   chef благодаря ви предварително  Simple Smile

# 91
verinka123  моето диване от няколко дни отказва сутрин АМ ,а вечер след баня яде ,но връща,та и аз съм в питанка,какъв хранителен режим да спазвам ,мисля с кисело мляко да заместя АМ и на обяд бульон да давам .

# 92
Може да даваш друго за вечеря, примерно супа, но мляко до годинка поне е важно да яде. Независимо под каква форма- отделно, или в яденето му. Аз давам супа, или пюре вечер към 7, но задължително после си иска поне 200г АМ като заспива.

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 10:57 от Bonbonska

# 93
Здравейте мами! Някой ходил ли е на мамолог  за профилактичен преглед след раждането ,чудя се тези дни да отида,но не знам къде,ако някой има инфо за добър лекар  в София ,моля да сподели

# 94
Добър ден момичета!  Hug

Ние вчера бяхме на ортопед за профилактичен преглед. Каза, че всичко е наред, въпреки че била малка все още за да се изправя сама, но щом го прави било ок. Обаче това дете как пищя по време на целия преглед не е истина  ooooh!  Само като влязохме в кабинета и видя доктора и се почна. Хем седях до нея, галих я по главичката, не се спря. Явно и е останал спомена от биенето на ваксини, та сега като види доктор и се почва  Simple Smile

Някой слага ли бисквитка във вечерното мляко? Аз купих днес да пробвам дали няма да я засища повече, но други майки са ми казвали, че при тях нямало ефект. Вие какво ще кажете?  newsm78

Не знам от зъбите ли е или от друго, но София днес е толкова кисела цял ден, направо е ужас. То едно мрънкане, неспане, неядене, кошмар. И на мен както ми е паднало кръвното от сутринта направо едвам издържах докато я сложа да спи най-накрая. И сега почвам с домашните задължения, че вкъщи е паднала бомба  newsm79 1ironing wash 1dishes  food002 

Днес поне успяхме да се запишем на кухня и от др. понеделник вече ще ядем от там. Надявам се само да и хареса.

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 20:09 от Danetka8

# 95
Благодаря на всички мами , които ме приветстваха с добре дошла!  Hug
Superslims мисля , че се ходи от 6-12 месеца след спиране на кърменето, освен ако нямаш конкретни оплаквания . Аз бях ходила след каката и мамолога  ми обясни ,че  12 дори 18 месеца минавали докато се изчистят каналите на гърдата.
По темата с витамин Д аз също съм в питанка , личната  лекарка на бебка  каза 2 капки до месец май и от септември пак до следващата пролет - /пием витамин Д на Джеймисън/,  а като ходихме на ортопед той каза 2 капки и през лятото , а от есента 4 дори   Shocked. Аз четох после , че прекаляването било по-лошо от недостига и спрях временно. Другия месец ще мисля пак или ще ходя на трети лекар  ooooh!
Ааа и да ви питам нещо кърмещите мами- има ли някоя без цикъл още ,че взех да се притеснявам, с каката ми дойде когато навърши 7 месеца... а сега няма и помен  newsm78 ?

# 96
Добър ден и от мен!
Благодаря ви за отговорите за номера на млякото, взех Хип 2, но не се разтваря добре, а следвам указанията от опаковката. Сипвам на няколко пъти лъжичките и водата, разклащам много пъти, и водата е достатъчно топла. Но накрая като разклатя шишето, по стените му се вижда как има частици неразтворени и понякога докато пие бебето, биберона се запушва от малки бучки неразтворено мляко. Нормално ли е? С Хип ли е проблема или всички са така и какво да направя за да се разтвори по-добре?

А за къпането поръчах постелка за ваната, против хлъзгане, някаква от Икеа във формата на крокодил Simple Smile.

И ще видя как ще се справя, понеже Алекс не може още да седи добре, пък с ваничката беше лесно, не трябваше да го държа, а аз го къпя сама. Баща му е в командировка по цяла седмица и аз всичко сама си върша...

И на мен кърмата ми почти спря, а и малкия май изгуби интерес. Не смятам да взимам хапчета за спиране, ще чакам по естествен начин да си спре съвсем.

На мамолог и на гинеколог ще ида като се прибера в Бг, че тук с моята европейска здравно-осигуритела карта хич няма да ме отразят, щом е само за профилактичен преглед. То е един Европейски съюз, едно чудо, само в полза за цигани и мизерници да идат в другите страни да източват помощи  #Cussing out. А аз дето съм работила толкова години и съм се плащала осигуровки, нямам право на нищо в друга страна от ЕС, защото докато ми плащат майчинството от Бг и ме осигуряват там, нямам право да се осигурявам и в друга държава и следователно трябва да си плащам всички медицински услуги сама, и не по 30-40 лв на преглед както в Бг, ами тройно, четворно поне...

мери2013, цикълът ми дойде още първия месец след раждането, въпреки че кърмех.

# 97
Никога не съм имала проблем с разтварянето на млякото. Нашето не е НАН, обаче.

# 98
ХИП-2 винаги така си е оставал сякаш е недоразтворен, аз също като теб в началото си помислих, че нещо не е редно с кутията. Според мен няма какво да му се притесняваш Simple Smile

# 99
и ние ме на Хип но не съм имала проблем с разтварянето

# 100
Ами ще взема да го сменя това мляко на Хип... Почти всеки път се запушва биберона, докато пие детето и суче напразно. Само да измисля с какво да го сменя, че то има голям избор - Милумил, Беба, Хумана, Аптамил. И ако изходя от факта, че някое струва повече, значи е по-добро, то трябва да взема Аптамил, коeто е почти двойно по-скъпo от останалите, незнайно защо...

И да ви попитам дали ви спря следродилния косопад? Понеже при мен продължава и взе да ми писва. Пия вече два месеца витамини Приорин, но не виждам ефект. Сега започнах с някакви ампули и шампоан против косопад на Виши, които дано помогнат, че останах без коса...

# 101
  • София
Ние сме на Аптамил и не съм имала проблеми с разтварянето,доволна съм от него.
За косопада........в началото беше страшно,аз съм и с много дълга коса и така ми падаше,че имах чувството,че ако продължи ще остана без коса.Но сега нещата се нормализираха,пак си ми пада,но нормално.А аз не съм пила нищо за косопада,само се мия с шампоан "Здраве". И да ти кажа мисля си,че именно от тези витамини нещата се влошават още повече.Аз лично никога не съм употребявала,но имам наблюдения от мои приятелки.
Аз имам друг проблем или поне така твърдят околните....Не съм имала разни там депресии и състояния след бремеността,но всички близки около мен твърдят,че съм станала много изнервена избухвала съм безпричинно и такива ми ти работи.Но аз не усещам да е така,още повече,че детето ми мога да кажа,че е от спокойните деца,не ме изнервя,наспивам си се през нощта,но......явно в очите на другите съм променена.Някоя от вас да е така?????

# 102
      Sweet dreams, аз давам на Ирина АМ Лактана на Тьопфер 2-ка и съм доволна, разтваря се много добре и тя си го пие с удоволствие. А и не е по-скъпо от останалите АМ.
      А що се отнася за косопада и моята коса взе да пада от 2-3 месеца,но това съвпадна с момента, в който взех да се боядисвам. Не съм сигурна дали това е причината, но е факт. Иначе си ползвам един и същ шампоан и балсам от както съм забременяла. Според мен причина за косопада може да са и хормоните, знам ли!  Thinking

# 103
     Гери, аз не съм забелязала да съм по-изнервена от преди, напротив сега съм по-спокойна, но се е случвало да изпадам в депресивни състояния от време на време, но слава богу са за кратко-за по един ден и после се оправям, но мисля, че и това си е в реда на нещата! Пак ще кажа-хормони, но все пак не ни е лесно нали? По цял ден сме с бебоците ни и вниманието ни е изцяло ангажирано с тях, а това си е стресиращо, макар и да не го осъзнаваме!  Simple Smile

# 104

Хайде стига вече са заклеймявали майките! Жената се била променяла след като роди. Вече не си същата! Ами и те да родят и да правят едно и също всеки ден, къде доспали къде не, да се опитват отчаяно да наваксат с домакинската работа и все пак да намерят време да поиграят с децата си и да се изкъпят (евентуално ако остане време и за тях), та ще ги питам няма ли да се променят! По мои наблюдения с грижата за бебето жената става по - целеустремена по-решителна, защото на това ни учи майчинството - да мислим бързо и ефективно. Не можем да стоим по половин час да си избираме бонбони, защото това е загуба на ценно време, в което можем да свършим нещо полезно или просто да легнем за няколко минутна почивка. Ние ли сме забързани или просто останалият свят е ужасно бавен и разполага с прекалено много време за размотаване. Такива неща си мисля всеки път, когато някои ме погледне с този поглед на почуда и дори лека обида. Ами да - приоритетите се сменят и човек трябва да се опитва да даде максималното на което е способен. Трябва ли да се чувстваме виновни? Защо е цялото това напрежение, което се стоварва върху майките? Може би само аз се чувствам така, а може би не.

Общи условия

Активация на акаунт