Преотстъпвате ли спалнята си, когато имате гости?

• 15 121
  • 197
  •   1
Отговори
# 15
Не бих го направила и като цяло ми е некомфортно да се съобразявам с навиците на други хора и за това рядко някои преспива в къщи.Ако се случи - има още една стая със спалня и друга с разтегателен диван,но някой да ми се въргаля в леглото - абсурд  Stop

# 16
При какви обстоятелства считате, че това е приемливо?

При никакви!

# 17
  • София
Не ми се е случвало досега. Даже ми е доста неприятна идеята. Бих я възприела само в много екстремна ситуация - да речем налага се да приютя близък в толкова тежко състояние, че да не е възможно да лежи на нищо друго, освен на комфортния ми матрак. Не дай Боже! Но обикновени гости с преспиване - абсурд. За тях имам резтегателен диван. Ех, ако имахе и стая за гости, щеше да е чудно!

# 18
Не преотстъпваме спалнята си Crossing Arms
Имаме още три свободни стаи и когато/ако се налага настаняваме гостите в някоя от тях. Но дори и да ги нямахме, пак не бих позволила някой да спи в леглото ни
Naughty

# 19
О това е един много интересен въпрос.
В нашата спалня не настанявам гости, просто не е подходяща( пространството е малко ) , но в стаята на децата и в хола да .
Колкото до това къде ни настаняват когато гостуваме в дома на свекърите ,когато все още поддържахме някакви отношения ни настаняваха (в хола на дивана), който е преходен, никога в спалните им, въпреки ранното им ставане и излизане за работа.Много беше приятно да се спънат в теб в 5 ч сутринта и да ти кажат спи си.

# 20
  • София
Много беше приятно да се спънат в теб в 5 ч сутринта и да ти кажат спи си.
Е, то пък и оставаше хората да си преобърнат живота, защото някой им дошъл на гости?!
Ако е чак толкова некомфортно - не оставаш да преспиш и толкова Rolling Eyes
Аз пък не бих очаквала от домакините да ми преотстъпват спалнята си. Удобствата за преспиване или липсата на такива се установява с просто око. Щом съм приела да спя там, значи съм приела и вероятността да се спъват в мен.

# 21
Много беше приятно да се спънат в теб в 5 ч сутринта и да ти кажат спи си.
Ако е чак толкова некомфортно - не оставаш да преспиш и толкова Rolling Eyes
О така и стана след този случай не сме оставали.
Не съм очаквала да ни отстъпят тяхната , а другата в апартамента която за известно време не се ползваше от сина им.

# 22
# 23
Рядко ми идват на гости и то много близки хора. Винаги ги настанявам в спалнята, там е по- уютно за спане на 'външни' хора, не си пречим. Обичам да си стана рано, да направя кафе и да чакам в кухнята, което, ако нямам гости почти не се случва да е така церемониално. И съм казала, ако някой ще идва, да се обади половин час, преди да ми позвъни на вратата. Без излишни подготовки и трепети.

# 24
И през ум не би ми минало да си преотстъпя спалнята на гости, независимо колко близки на семейството са. Имам стая за гости с отделна баня, леглото е нормално, удобно, неразтегаемо, достатъчно комфортно е, но дори и да не беше пак не бих си го и помислила. Имаме също и чаршафи, одеяла и хавлии за гости. И те са хубави, просто са предназначени за гости. Също държа гостите да си перат прането отделно. Сега като си помисля имали сме гости за по месец и нещо и са влизали в спалнята ни и помещенията към нея само по веднъж - като ги разведохме за първи път из къщата да я разгледат.

# 25
  • София
Да, винаги, когато имаме гости с преспиване ги настанявам с в спалнята ни.
Обикновено ние с мъжа ми отиваме при децата и спим на надуваем матрак на земята.
Дневно-кухнята ни е голямо помещение с разтегателен диван, но е без врата и стена  и не е удобно за преспиване.
Вкъщи идват само най-близките ни хора- родителите ни, и две- три много добри наши приятелски семейства от други градове, нямам проблеми с това да преотстъпя леглото си.

# 26
Не бих могла да си го представя някой друг да спи на моята спалня(с изключение на личните ми деца Laughing), колкото и да ми е близък. Rolling Eyes
И то не защото на мен ще ми е неудобно да спя на други места из апартамента, а защото леглото си е мое и си ми е съкровено, това си ми е най-любимото място в къщата Crazy
Имаме още една стая, която сега е за гости, докато бебето спи при нас - там настаняваме с преспиване, макар че не е спалня, а две единични легла, ама чудо голямо. Имаме и разтегателен диван от 1 месец, но от тогава никой не е идвал с преспиване, за да го пробва  Laughing

# 27
  • София
Имаме разтегателен диван в хола, който е преходен към спалнята и не би било комфортно някой гост да спи на него. Имаме и котка, която вършее навсякъде, особено в хола и честно казано не би ми било удобно някой да спи там, затова и бих преотстъпила нашето легло. Laughing Ама това май се отнася само за родителите ни, за да не ги тормози котището Rolling Eyes Обаче, ако се наложи някой приятел да преспи вкъщи, вероятно ще му предложа хола и разтегателния диван Mr. Green Някой ден, когато си имаме собствено жилище, то ще си имаме и стая за гости (живеем под наем)  Whistling

# 28
леглото си е мое и си ми е съкровено, това си ми е най-любимото място в къщата Crazy

ох, успокоих се Mr. Green че не съм само аз Sunglasses снощи си лягам и си мисля: ох, мойто легълце, как ми липсваше цял ден. Сериозно, няма нещо в къщата, което да обичам повече от леглото си Peace

# 29
  • Варна
Отсъпвам я, да. Не е позлатена, така че не ми пречи някой друг да спи на нея.

Общи условия

Активация на акаунт