Преотстъпвате ли спалнята си, когато имате гости?

• 15 117
  • 197
  •   1
Отговори
# 150
Да. Нямам никакви проблеми с това.

Сега в детската има допълнителен диван-спалня и по-често там настаняваме гостите, но преди редовно я отстъпвахме на родителите си. Рядко се виждаме у нас, така че не ни е било в тежест.

На едната сестра на мъжа ми със съпруга й също, живеят в чужбина и на пристигане и  тръгване от България остават за по няколко дни. При положение, че това е единственото време в годината, когато децата могат да конктактурат, не бих ги пратила на хотел.

Изключително рядко, може би 1-2 пъти за 10 г. се е случвало по различни поводи и приятели да преспиват.

Предпочитам ние да сме в хола (диванът е широк и удобен като легло), защото ако не ми се спи има телевизор, там е и бокса, ако станем преди тях можем да си се помотваме, пием кафе и т.н.

# 151
Зависи от гостите. В повечето случаи не отстъпвам спалнята си, спят си в хола. Понякога обаче, ако са двойка и ако смятам, че е от голямо значение гостите да се чувстват уединени и да си имат отделен санитарен възел, им отстъпваме спалнята си. Даже им правим място в гардероба да си подредят дрехите. Обичам гости и ми е приятно те да се чувстват комфортно. А на нас си ни е добре и в хола също. Много ставаме през нощта и така не пречим на никой ако ходим до кухнята.

Не разбирам какво толкова свещено и интимно има в една мебел, тоест леглото ви. И какво ако някой друг прави секс в него? Все пак има чаршафи, нали?

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 10:57 от kitarista

# 152
Преди известно време майка ми сподели, че и е станало неприятно, когато са идвали на гости, че е била настанявана в хола. Аз пък го направих, мислейки че няма да иска да спи на нашето легло Rolling Eyes

Последният път отстъпихме леглото си на приятели с бебе. Предстои друга приятелска двойка с бебе да ни гостуват и пак ще им предоставя нашата стая, с оглед на комфорта за тях и детето.

# 153
Не си давам спалнята. При никакви обстоятелства. Обаче съм тежък случай. Не обичам да ме пипат приятели, познати и т.н. Най - много да подам ръка за поздрав. Всякакви други близости не ми допадат. Само децата и мъжа ме прегръщат, гушкат и пипат. Откачам когато хората се навират в мен по опашки, транспорт и т.н.
Пример: ако майка ми или мъжа ми не е с мен на плажа, то оставам без слънцезащита. Просто няма шанс друг човек да ме намаже.
Та с леглото е същото. Достъп до спалнята имат само мъжа и децата. О и кучето.
...
+100    bouquet

# 154
За приятели и т.н. разбирам, но дори родителите си ли пращате на хотел?
Разбира се, ако поддържате празни стаи за гости е ясно, че не се налага, питам за другите случаи  Simple Smile

# 155
Ако се налагаше да приютявам родителите си, щях да ги настанявам с детската стая, много по-лесно ми е да изкарам децата от стаята им, отколкото себе си от спалнята. Пък и при нас там спокойствието е най-голямо, защото холът е преходен към спалнята, а и детската е по-близо до банята и тоалетната.

# 156
Казано просто, бихме настанявали там, където и ние и гостите биха се чувствали добре. Това включва да не им влизаме пред 5 минути в стаята - за дреха,  за гащи,  за друга вещ. И за тях конфузно, и за нас неудобно. Мебелите ни не са от Балканската война, че да се изръбят, ако са на дивана или на ллегло. Спалните не са единствената удобна за спане мебел.

# 157
  • София
Дори и хора от Couchsurfing понякога настаняваме там, но поради една единствена причина.
Холът ни е с кухненски бокс и на нас ни е по-удобно сутринта. Вместо да будим гостите, за да си изпълним ежедневните ритуали, си ги правим на спокойствие.

# 158
Ако се налагаше да приютявам родителите си, щях да ги настанявам с детската стая, много по-лесно ми е да изкарам децата от стаята им, отколкото себе си от спалнята...

А къде изкарваш децата? В хола според мен е по-неудобно, защото възрастните остават до по-късно, няма как да спят и да им се приказва на главата.
Пък и като имате повече деца, имате и повече легла, ние, които сме с по едно, имаме само единично легло  Mr. Green сега вкарахме голям диван спалня и както казах вече там ги настаняваме, но доста хора познавам само с детско креватче в стаята, явно затова се налага  Simple Smile

Казано просто, бихме настанявали там, където и ние и гостите биха се чувствали добре. Това включва да не им влизаме пред 5 минути в стаята - за дреха,  за гащи,  за друга вещ. И за тях конфузно, и за нас неудобно. Мебелите ни не са от Балканската война, че да се изръбят, ако са на дивана или на ллегло. Спалните не са единствената удобна за спане мебел.

А, то при нас даже диванът е по-удобен от спалнята  Laughing но е 100 пъти по-лесно да си изнеса комплект дрехи (за да не влизам, както казваш), отколкото да повлека телевизор, кафе машина, чаши, лаптоп и т.н. в спалнята. Ако кухнята е отделно, тогава да  Peace

# 159
Ние денем не сме у нас, че да пием кафе в спалнята и т.н.
Излиза се. Дори с гости. Ходим на работа, не си пускаме отпуск.
Телевизори си имаме навсякъде, а кат дрехи всеки ден да вадиш, понякога не стига и пак им влизаш, за да си взимаш това или онова.
Ако решим да настаним в детска стая-децата при нас, на надуваемия дюшек, удобен колкото спалнята, и цяла стая, отново с телевизори и всякакви техники-на гостите. Така пък хол и кухня остават за всички реално. И холът и кухнята са отделно, и към двете стаи има бани.

# 160
Първото кафе си го пия задължително вкъщи, затова ми е важно Simple Smile
Кат дрехи за 1 нощ все ще стигнат, все пак говорим за инцидентно преспиване, не да се пренесат да живеят у нас.
Мисълта ми беше, че не толкова спалнята се счита за нещо твърде лично, а индивидуалните особености на дома, броя стаи, легла, телевизори и т.н. са основния фактор за разпределянето на хорат  Peace

# 161
А аз го пия на вън, задължително. Тук се цитираха не инцидентни преспивания за нощ, а гостувания. Отделно, че кат дрехи, както писах напред, се случва да се наложи да се сменят, т.е. моля се да не се случи, за да не влизам и да не притеснявам госта. Което е дискомфорт. Не разбирам какво ще му стане на госта, ако спи порсто в друга стая, а не в тази, в която са ни дрехите. Нито ще се изкриви, нито ще му е неспокойно, ако се наложи да влизаме.

# 162
  • Кърджали
Ох, мъжа ми се моли някой да ни дойде на гости, та да му преотстъпим спалнята   Joy Тогава спокойно може да си лежи и да си гледа телевизия. Това в кръга на майтапа де, но още не може да приеме, че се е събрал с жена, която не може да спи на шум и съответно категорично отказва идеята да има телевизор в спалнята  Mr. Green
Иначе, при нас в повечето случаи отстъпването на спалнята е за наше удобство дори. В спалнята гардероб няма, дрехите ни са в шкаф в хола /на квартира сме , и не сме се престаравали в обзавеждането/. Мъжа ми се прибира късно през нощта, сутрин що - годе рано излиза. И тогава си се мотае в хола, пие си кафето, обича си се и изчезва.
Като сме ходили на гости, положението е различно. Пак в зависимост хем нашето, хем удобството на домакините. Няма да ми хрумне да се сърдя, ако са ни дали дивана за спане. Все пак при близки хора ходим на гости, и може сами да се усетим кое е по - удобно за всички.

# 163
  • София
Това със спането си е въпрос на удобство... На мен ми е по-удобно в хола, ако има гости, поради ред причини, част от които Човечето вече изброи.

Дрехите много лесно ще си ги вадя ден за ден, сутрешните ритуали няма как да променя.

# 164
...Не разбирам какво ще му стане на госта, ако спи порсто в друга стая, а не в тази, в която са ни дрехите. Нито ще се изкриви, нито ще му е неспокойно, ако се наложи да влизаме.

На госта нищо. На мен ще ми се изкриви. Както казах става дума за родителите ни или за семейство с малко дете, които си лягат рано. Спалнята ни я ползваме единствено с цел спане, т.е. нямаме телевизор и т.н., затова го приемам направо за заточение да ида там рано рано.

Не ми се е налагало никога чак толкова спешно да ми трябват супер конкретни дрехи, че да скоча посред нощ в спалнята, а през деня, когато и те са навън или в дневната не виждам проблем да си вадя каквото ми душа иска.

Разбирам, че при вас нещата са различни, точно това имам предвид - че различини обстоятелства и навици са определящи, а не това, че спалнята е нещо интимно, лично нещо, до което никой не бива да има достъп.

Общи условия

Активация на акаунт